Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


  0 0

  Σεξουαλικά παιγνίδια περιλαμβάνει ο στάνταρ εξοπλισμός των δωματίων ενός ξενοδοχείου της Στοκχόλμης και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές, καθώς το προτιμούν ζευγάρια που περνούν τρελές νύχτες με τα όργανα του δωματίου.
  Ένα προχωρημένο ξενοδοχείο της Στοκχόλμης αποφάσισε να διευρύνει τις υπηρεσίες του προσφέροντας στους πελάτες του δωρεάν ερωτικά βοηθήματα.
  Αν και η κίνηση αυτή έχει ενθουσιάσει τους πελάτες του ξενοδοχείου Berns, οι αστυνομικές αρχές έχουν αντίθετη γνώμη καθώς υποστηρίζουν ότι το ξενοδοχείο εξυμνεί τη σεξουαλική βιομηχανία."Το ξενοδοχείο προσπαθεί να δώσει αξία σε κάτι που εμείς δε θεωρούμε σωστό", ανέφερε σε τοπική εφημερίδα ο αστυνομικός Τομ Έκερλινγκ.
   Παρά τις αντιδράσεις το ξενοδοχείο δεν πρόκειται να σταματήσει να ικανοποιεί τους πελάτες του που ολοένα και αυξάνονται.
   Μάλιστα όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου «έχουμε λάβει υπόψιν μας τις διαφορετικές κατηγορίες πελατών και έτσι εάν έρθει να μείνει μια οικογένεια φυσικά τα πονηρά παιχνίδια έχουν εξαφανιστεί στο λεπτό από το δωμάτιο.
   Η αστυνομία της Στοκχόλμης έχει για πολύ καιρό εργαστεί στενά με τα ξενοδοχεία της πόλης για τη πάταξη της πορνείας.
  Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο το ξενοδοχείο Berns έχει αφαιρέσει από τις υπηρεσίες του τα κανάλια αυστηρά για ενηλίκους.
   Ωστόσο παρά την κίνηση αυτή οι αρχές επιμένουν ότι τα σεξουαλικά παιχνίδια θα ενισχύσουν την πορνεία. "Δεν υπάρχει τίποτε κακό γύρω από το σεξ αυτό θέλουμε να δείξουμε στο κόσμο", ανέφερε ο μάνατζερ του ξενοδοχείου Ανδρέας Λ’ Εστράντε.

  0 0

  Η αρχή του τέλους του Ναπολέοντα
  Από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου 1813, η σύρραξη μεταξύ του στρατού του Ναπολέοντα και του Έκτου Συνασπισμού φτάνει στην κορύφωσή της, με τη μάχη να δίνεται στη γερμανική πόλη Λειψία. Η μάχη αποκλήθηκε από τους Γερμανούς ιστορικούς ως Μάχη των Εθνών, καθώς θεωρείται η μεγαλύτερη στην Ευρώπη πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και σημαδεύτηκε από την ήττα του Ναπολέοντα από τους συμμαχικούς στρατούς της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, της Αυστριακής Αυτοκρατορίας, της Πρωσίας και της Σουηδίας.

  Η ολέθρια εκστρατεία του 1812 στη Ρωσία, αποδεκάτισε και εξάντλησε τον ναπολεόντειο στρατό. Οι αντίπαλοί του βρήκαν μια εξαιρετική ευκαιρία να συσπειρωθούν εκ νέου εναντίον του. Από το καλοκαίρι ως το φθινόπωρο του 1813 συστήνεται από την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία, τη Βρετανική Αυτοκρατορία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Πρωσία, τη Ρωσική Αυτοκρατορία, τη Σουηδία καθώς και μερικά γερμανικά κράτη ο Έκτος Συνασπισμός, με στόχο να πολεμήσει τον Ναπολέοντα.

  Έχοντας αποτύχει να καταλάβει το Βερολίνο, ο Ναπολέων με τον στρατό του κινήθηκε δυτικά και διέσχισε τον Έλβα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Μία ημέρα πριν την αποφασιστική μάχη, ο Ναπολέων τοποθέτησε το μεγαλύτερο τμήμα του στρατού του γύρω από την Λειψία. Σκοπός του ήταν να προστατεύσει τις γραμμές ανεφοδιασμού του και να αντιμετωπίσει εκεί τους Συμμάχους. Την ίδια στιγμή, οι Σύμμαχοι, είχαν στη διάθεσή τους 200 χιλιάδες στρατιώτες, αφού η 1η Αυστριακή μονάδα του στρατηγού Κολλορέντο, η Ρωσική Στρατιά της Πολωνίας του στρατηγού Λεόντι Μπέννιγκσεν, καθώς και η Βόρεια Στρατιά του Μπερναντότ δεν είχαν καταφτάσει στο πεδίο της μάχης. Οι δυνάμεις των Συμμάχων επικεντρώνονταν στην Στρατιά της Βοημίας, η οποία συμπεριλάμβανε τον Αλέξανδρο Α' της Ρωσίας και τον βασιλιά της Πρωσίας, Φρίντριχ-Βίλγκελμ Γ'.

  Το πρωί της 16ης Οκτωβρίου, οι Σύμμαχοι επιτίθενται από το βορρά και το νότο. Με συνολικά 190.000 άνδρες ο Ναπολέοντας και 330.000 οι Σύμμαχοι, οι δύο στρατοί βρίσκονται αντιμέτωποι. Η κατάσταση δυσκολεύει ιδιαίτερα για τον Ναπολέοντα όταν στις 18 Οκτωβρίου, οι Σύμμαχοι επιτέθηκαν απ' όλα τα σημεία του ορίζοντα. Την ίδια στιγμή, οι Σάξονες σύμμαχοί του αποχωρούν.

  Στις 19 του μηνός και τελευταία ημέρα της μάχης, ο Ναπολέων άρχισε να υποχωρεί προς τα δυτικά, πάνω από τη μόνη διαθέσιμη γέφυρα του ποταμού Έλστερ. Ένα λάθος, ωστόσο, ανατίναξε τη γέφυρα, ενώ ήταν γεμάτη από Γάλλους στρατιώτες. Δύναμη 30.000 ανδρών παγιδεύτηκε στη Λειψία, την οποία αποτελούσαν η οπισθοφυλακή και οι τραυματίες Γάλλοι. Οι περισσότεροι συνελήφθησαν αιχμάλωτοι, ενώ αρκετοί πνίγηκαν, προσπαθώντας να περάσουν κολυμπώντας τον ποταμό. Μέχρι τις 13:00, η Λειψία είχε απελευθερωθεί από τους Γάλλους και ο Ναπολέων είχε ηττηθεί.

  Υπολογίζεται ότι ο γαλλικός στρατός έχασε στη Λειψία 70-80.000 στρατιώτες, από αυτούς περίπου 40.000 νεκροί και τραυματίες, 15.000 αιχμάλωτοι, καθώς και 15.000 πιάστηκαν στα νοσοκομεία, και 5.000 Σάξονες, οι οποίοι αυτομόλησαν στους Συμμάχους. Εκτός από τις απώλειες στη μάχη, ο γαλλικός στρατός έχασε πολλούς στρατιώτες εξαιτίας της επιδημίας τύφου, επιστρέφοντας στη Γαλλία με μόλις 40 χιλιάδες στρατιώτες. Οι απώλειες των Συμμάχων ανέρχονταν στους 54.000 νεκρούς και τραυματίες, από αυτούς περίπου 23.000 Ρώσοι, 16.000 Πρώσοι, 15.000 Αυστριακοί και 180 Σουηδοί.

  Με τη Μάχη της Λειψίας, ή αλλιώς Μάχη των Εθνών απελευθερώθηκαν όσα γερμανικά εδάφη τελούσαν ακόμη υπό γαλλική κυριαρχία. Στις 31 Μαρτίου 1814 οι σύμμαχοι μπήκαν στο Παρίσι. Στις 11 Απριλίου ο Ναπολέων παραιτήθηκε και εξορίστηκε στη νήσο Ελβα, όπου και έμεινε για 9 μήνες και 21 μέρες μέχρι την δραπέτευση του την 26 Φεβρουαρίου, 1815.
  tvxs

  0 0

  Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής θεσπίσθηκε το 2015, κατόπιν πρότασης της Έδρας Βιοηθικής της ΟΥΝΕΣΚΟ προς τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η ημερομηνία που επιλέχθηκε είναι η 19η Οκτωβρίου.
  Η Βιοηθική είναι κλάδος της Ηθικής, ο οποίος ασχολείται με τα ηθικά διλήμματα που δημιουργούνται από την αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης, ιδίως της βιοϊατρικής, της βιοτεχνολογίας και της γενετικής. Συγκεκριμένα, εξετάζει και αναλύει ηθικά ζητήματα, όπως αυτά που αφορούν στην ευθανασία, τις αμβλώσεις, την κλωνοποίηση ανθρώπων, την τροποποίηση του γονιδιώματος, τη γενετική μηχανική κ.ά.
  Ο όρος «βιοηθική» πηγάζει από τις ελληνικές λέξεις «βίος» και «ηθική», κι έχει ως σημείο εκκίνησης τον αμερικανό βιοχημικό Βαν Ρένσελερ Πότερ (1911-2001), ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της βιοηθικής. Η αναφορά της λέξης «βιοηθική» έγινε για πρώτη φορά στο βιβλίο του «Bioethics: A Bridge to the future» («Βιοηθική: Γέφυρα προς το μέλλον»), που εκδόθηκε το 1971. Ο Πότερ προσπάθησε να βρει μία έννοια που να ισορροπεί τον επιστημονικό προσανατολισμό της ιατρικής με τις ανθρώπινες αξίες.
  Το Ελληνικό Κλιμάκιο, το οποίο εκπροσωπεί τη χώρα μας στην Έδρα Βιοηθικής της ΟΥΝΕΣΚΟ, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2015, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στόχος του είναι η προαγωγή του διαλόγου γύρω από τη Βιοηθική στη χώρα μας και η πλαισίωση επιστημονικών, αλλά και κοινωνικών δράσεων που αφορούν στα ζητήματα Βιοηθικής, σε στενή συνεργασία με άλλους φορείς και θεσμούς.

  0 0

  Χωρίς καμία ντροπή πριν από λίγες μέρες μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου για τα εργασιακά και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σε συνέντευξη της στο Live News στο Έψιλον. Η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως δεν θα κοπούν τα αναπηρικά επιδόματα.
  Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην τρίτη αξιολόγηση και το θέμα που εκκρεμεί στα εργασιακά. «Η τρίτη αξιολόγηση σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, το ζήτημα που υπάρχει είναι πολύ συγκεκριμένο. Αφορά την απαρτία στα πρωτοβάθμια σωματεία που λαμβάνουν απόφαση για απεργία. Δηλαδή με ποιον κανόνα θα λαμβάνεται η απόφαση για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία.
  Η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα και τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τα επιδόματα της αναπηρίας και θα υπάρχει μία συνολική ανασκόπηση των οικογενειακών επιδομάτων με τέτοιο τρόπο που δεν θα οδηγήσει σε μείωση». Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν περικοπές επιδομάτων αλλά εξορθολογισμός.
  Κι όμως το κόψιμο στα επιδόματα αναπηρίας ισχύει σε μεγάλο ποσοστό όσο και να το ξεκαθαρίζει η υπουργός.
  Λεπτομερέστερα, πρόκειται για κόψιμο 35 σε επιδόματα και παροχές, με ημερολόγιο ως εξής:

  ● Ιούνης 2017: Αλλαγή νομοθεσίας για το επίδομα στέγασης.

  ● Οκτώβρης: Εξορθολογισμός των εκπαιδευτικών επιδομάτων.

  ● Νοέμβρης:Μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων

  ● Νοέμβρης: Μεταρρύθμιση αναπηρικών επιδομάτων – νέα νομοθεσία για τον καθορισμό των προϋποθέσεων απόδοσης των αναπηρικών επιδομάτων.

  Μέχρι το Μάρτη 2018: Δεύτερη φάση αλλαγών στις παροχές αναπηρίας

  ● Μάης: Αναθεώρηση παροχών αναπηρίας και κοινωνικής πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένου του νόμου 4387/2016

  ● Μέχρι τον Ιούνη: Εναρμόνιση των κανόνων για τα επιδόματα αναπηρίας και κοινωνικής μέριμνας σύμφωνα και με τη μεταρρύθμιση των παροχών αναπηρίας.
  www.skplakas.gr

  0 0
 • 10/18/17--21:30: Τέχνη στο δρόμο
 • Τέχνη στο δρόμο

  0 0


  Τα παιδιά που εκτίθενται σε οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν το Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD), σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη που προτρέπει τους γονείς να πλένουν πολύ καλά τα τρόφιμα που χρησιμοποιούν.
  Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά στα ούρα των οποίων εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα ζιζανιοκτόνων έχουν σχεδόν τις διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν το σύνδρομο σε σχέση με τα υπόλοιπα.
  Τα συμπεράσματα αυτά βασίζονται σε δεδομένα που ελήφθησαν από το γενικό πληθυσμό, κάτι που σημαίνει ότι η έκθεση σε ζιζανιοκτόνα μπορεί να είναι επιβλαβής ακόμη και στο επίπεδο που υπάρχει συνήθως στο περιβάλλον των παιδιών.
  "Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι αυτά τα ζιζανιοκτόνα μπορεί να σχετίζονται με το ADHD", δήλωσε ο Μαρκ Γουέισκοπφ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.
  "Αυτό που επισημαίνει συγκεκριμένα η έρευνα είναι ότι αυτό ενδέχεται να ισχύει ακόμη και σε μικρές συγκεντρώσεις" των χημικών, πρόσθεσε.
  Οι οργανοφωσφορικές ενώσεις αναπτύχθηκαν αρχικά ως χημικά όπλα και είναι γνωστό ότι είναι τοξικές για το νευρικό σύστημα.
  Ο Γουέισκοπφ είπε ότι οι ουσίες αυτές συνδέονται με τα συμπτώματα που παρουσιάζονται στο σύνδρομο ADHD αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη το πώς ακριβώς γίνεται αυτό.
  vaitsis

  0 0

  Ψάρια: 
  Όταν αγοράζουμε φρέσκα ψάρια, πρέπει να τα πλένουμε, να τα καθαρίζουμε, να αφαιρούμε τα εντόσθια και τα βράγχια, να τα στεγνώνουμε και, εν συνεχεία, να τα διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου το πολύ για 2-3 μέρες, έως ότου τα μαγειρέψουμε ή τα καταψύξουμε από τρεις (τα λιπαρά ψάρια) έως πέντε (άπαχα ψάρια) μήνες. Ο ιδανικότερος τρόπος για να
  ξεπαγώσουμε τα ψάρια είναι να τα αφήνουμε στη συντήρηση. Δεν πρέπει να τα βγάζουμε εκτός ψυγείου, για να μην έχουμε απότομες μεταβολές θερμοκρασίας. Ως εκ τούτου, αλλοιώνεται το δέρμα ή οι ιστοί τους.

  Πουλερικά:
  Καλό είναι να μην μένουν μέσα στο ψυγείο τα νωπά πουλερικά που ψωνίζουμε και μας τυλίγουν στο ειδικό χαρτί με τη ζελατίνα, γιατί έτσι τυλιγμένα δεν αερίζονται και δεν ψύχονται σωστά. Μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε ένα ανοιχτό μπολ, προσέχοντας να μην έρχονται σε επαφή ή να μην στάζουν υγρά σε άλλα τρόφιμα. Τα νωπά πουλερικά χωρίς εντόσθια διατηρούνται στο ψυγείο μία έως δύο μέρες (το πολύ 3 μέρες), ενώ εκείνα που έχουν εντόσθια έως 24 ώρες, χωρίς να μαγειρευτούν. Αν επιθυμούμε να τα καταψύξουμε, τα πλένουμε καλά, αφαιρούμε τα εντόσθια, τα στεγνώνουμε καλά και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη, μέσα σε ειδικές σακούλες.

  Κρέας: 
  Δεν πρέπει να κρατάμε το κρέας στη συντήρηση πάνω από δύο μέρες. Καλό είναι να μην είναι περιτυλιγμένο με χαρτί, αλλά να τοποθετείται σε κατάλληλο σκεύος που επιτρέπει ελαφρώς τον αερισμό του, π.χ. σε γυάλινο μπολ, το οποίο καλύπτεται με ένα πιάτο, χωρίς να έρχεται σε επαφή με άλλα τρόφιμα. Σε περίπτωση που δεν επιθυμούμε να καταναλώσουμε το κρέας εντός τριών ημερών, καλύτερα είναι να αγοράσουμε κατεψυγμένο κρέας, αντί να καταψύξουμε το νωπό. Αν πάλι θέλουμε να καταψύξουμε το νωπό, πρέπει να το πλύνουμε και να το στεγνώσουμε καλά, και, εν συνεχεία, να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για τρεις έως τέσσερις μήνες τα αιγοπρόβατα, τέσσερις έως έξι μήνες το χοιρινό, έξι μήνες το μοσχαρίσιο και έως έναν χρόνο το βοδινό.

  Αλλαντικά: 
  Τα αλλαντικά είναι ιδιαίτερα ευπαθή προϊόντα. Όταν τα αγοράζουμε συσκευασμένα, διατηρούνται στο ψυγείο μέσα στη συσκευασία τους έως την ημερομηνία λήξης. Όταν, όμως, ανοίξουμε τη συσκευασία ή αγοράσουμε αλλαντικά σε κομμένες φέτες, πρέπει να καταναλωθούν μέσα στις επόμενες 3-5 μέρες. Στην κατάψυξη μπορούν να διατηρηθούν περίπου 2 μήνες.

  Τυριά: 
  Μπορούν να μπουν σε τάπερ γυάλινα, χωρίς να ανακατεύουμε διαφορετικών ειδών τυριά μεταξύ τους, και καλό είναι να τοποθετούνται στα ψηλά ράφια του ψυγείου. Τα τυριά που έχουν εξωτερικό περίβλημα δεν πρέπει να καθαρίζονται όσο τα έχουμε φυλαγμένα στο ψυγείο μας, παρά μόνο όταν πρόκειται να καταναλωθούν. Πολλά σκληρά τυριά μπορούν να καταψυχθούν, οπότε διατηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το προς κατάψυξη τυρί πρέπει να είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια και κλεισμένο σε αεροστεγείς σακούλες, αδιαπέραστες από την υγρασία. Τα κρεμώδη τυριά πρέπει να βρίσκονται κλεισμένα σε αεροστεγή δοχεία. Τα λευκά αλμυρά τυριά μπορούμε να τα ξαρμυρίζουμε σε νερό πριν τα βάλουμε στο ψυγείο. Το τυρί διατηρείται καλύτερα ολόκληρο, παρά τριμμένο, και καλό είναι να τρίβεται αμέσως πριν από το σερβίρισμα. Όταν αγοράζουμε τυριά, πρέπει να τα βγάζουμε από το ειδικό χαρτί που μας τα τυλίγουν και να τα τοποθετήσουμε σε τάπερ ή αλουμινόχαρτο.

  Γάλα:
  Το φρέσκο γάλα διατηρείται στο ψυγείο για 5-6 μέρες μετά την ημερομηνία παραγωγής και η διάρκεια συντήρησης που αναγράφεται στο προϊόν καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή. Το φρέσκο γάλα υψηλής παστερίωσης μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σχεδόν έναν μήνα (πριν ανοιχτεί). Έχει το μικρότερο μικροβιακό φορτίο από τα φρέσκα γάλατα, γι’ αυτό θεωρείται και το πιο ασφαλές. Το γάλα μακράς διαρκείας (UHT και το αποστειρωμένο γάλα) διατηρείται εκτός ψυγείου (πριν ανοιχτεί). Το εβαπορέ γάλα (συμπυκνωμένο σακχαρούχο και μη σακχαρούχο ) διατηρείται για αρκετό διάστημα εκτός ψυγείου (πριν ανοιχτεί). Πρέπει πάντοτε να κοιτάμε την ημερομηνία λήξεως που αναγράφεται στις συσκευασίες γάλακτος.

  Γιαούρτι: 
  Το γιαούρτι διατηρείται πάντοτε στο ψυγείο, κλεισμένο στο κεσεδάκι ή στο πλαστικό τάπερ (χύμα) στο οποίο το αγοράζουμε. Στη συσκευασία αναγράφεται πάντοτε η ημερομηνία λήξης του.

  Βούτυρο: 
  Το βούτυρο πρέπει να διατηρείται καλά κλεισμένο στη συσκευασία του μέσα στο ψυγείο, και δεν πρέπει να το αφήνουμε για πολύ χρόνο έξω από αυτό, έτσι ώστε να λιώνει, γιατί αυξάνεται το μικροβιακό φορτίο του.

  Φρούτα-λαχανικά: 
  Τα φρούτα και τα λαχανικά διατηρούνται καλύτερα στα χαμηλά ράφια του ψυγείου, απ’ ό,τι όταν βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να τα πλένουμε ποτέ, εφόσον θα τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο, παρά μόνο λίγο πριν καταναλωθούν. Δεν πρέπει να τα τυλίγουμε ασφυκτικά σε σακούλες ή μεμβράνες, γιατί συσσωρεύεται υγρασία και μαραίνονται πιο γρήγορα. Καλό είναι να φυλάγονται στο ειδικό συρτάρι ελεύθερα.

  Ψωμί: 
  Ελάχιστες φορές το ψωμί παραμένει φρέσκο και νόστιμο την επόμενη μέρα της αγοράς του. Το ψωμί με προζύμι μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο αν πρώτα το τυλίξουμε καλά με μια πετσέτα, ή να το συντηρήσουμε στην κατάψυξη για να το καταναλώσουμε κάποια άλλη μέρα.

  Ελαιόλαδο και ελιές: 
  Το ελαιόλαδο διατηρείται καλύτερα μέσα σε σκουρόχρωμα γυάλινα μπουκάλια, σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Αποφύγετε τα πλαστικά δοχεία. Όσο διατηρούμε τις ελιές σε κάποιο σκεύος, πρέπει να τις ανακατεύουμε, ώστε να αερίζονται και να μην κοκκινίζουν. Ο τρόπος διατήρησής τους εξαρτάται από τον τύπο της ελιάς. Οι ελιές είναι καλύτερα να αγοράζονται κατόπιν δοκιμής και σε ποσότητα που καλύπτει τις ανάγκες μας το πολύ για μερικές εβδομάδες. Οι γεμιστές ελιές είναι πιο ευαίσθητες. Στο σπίτι διατηρούνται σε γυάλινα δοχεία με αραιό διάλυμα από ξίδι ή άλμη, στο λάδι, στην ψύξη και στην κατάψυξη έως έξι μήνες.

  Ξηροί καρποί: 
  Οι ξηροί καρποί διατηρούνται σε κλειστά σκεύη σε ξηρό και δροσερό μέρος, ενώ το καλοκαίρι καλό είναι να τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
  Τόνι Νζέιμ

  0 0  Το ταΐσατε, το αλλάξατε, το βάλατε να κοιμηθεί. Εκείνο, όμως, συνεχίζει να κλαίει. Όπου να 'ναι, θα βάλετε κι εσείς τα κλάματα... Όχι, όχι! Δοκιμάστε τους παρακάτω απλούς, πλην αποτελεσματικούς τρόπους για να ηρεμήσετε όλοι γρήγορα.
  Και ξεκινάμε από τα «βασικά»:
  01.Μην ξεχνάτε ότι μέσα στη μήτρα τα παιδιά δεν ξαπλώνουν ποτέ ανάσκελα, είναι πάντα κουλουριασμένα στο πλάι. Εάν το μικρό σας δε σταματάει το κλάμα, τυλίξτε το με κάτι και κρατήστε το στην αγκαλιά σας κουλουριασμένο.
  02.Να θυμάστε ότι το κλάμα κάνει καλό στα μωρά γιατί
  διώχνει το στρες. Εάν έχετε ικανοποιήσει όλες του τις ανάγκες κι εκείνο εξακολουθεί να κλαίει, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το πάρετε αγκαλιά και να του πείτε ότι το αγαπάτε. Κρατήστε το μέχρι να αποκοιμηθεί ή να σταματήσει να κλαίει.
  03.Οι γονείς άθελά τους επιδεινώνουν τη δυστροπία του μωρού τους κρατώντας τα ξύπνια. Τα περισσότερα μωράκια θέλουν να ξανακοιμηθούν μετά από μια-δυο ώρες, αλλά καμιά φορά είναι έτοιμα να πάρουν έναν υπνάκο μετά από 45 λεπτά. Το μυστικό είναι μόλις δείξει τα πρώτα σημάδια κούρασης να το βάζετε αμέσως στο κρεβατάκι του.
  Δοκιμασμένα κόλπα

  • Δεν υπάρχει μια μαγική μέθοδος που να ηρεμεί τα μωρά, αλλά κάποιες τεχνικές έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο. Δοκιμάστε τις για να βεβαιωθείτε.
  • Πάρτε το βόλτα με το αυτοκίνητο ή βάλτε το στο καροτσάκι και κάνετε το γύρο του τετραγώνου.
  • Κρατήστε το αγκαλίτσα μαζί με κάτι πολύ απαλό, όπως μια κουβέρτα ή το αρκουδάκι του.
  • Τα νεογέννητα νοσταλγούν τη ζέστη και την ασφάλεια της μήτρας. Δημιουργήστε την ίδια αίσθηση τυλίγοντάς το απαλά με μια ελαφριά κουβέρτα.
  • Κάποια μωρά βρίσκουν πολύ ηρεμιστικό το να πιπιλάνε την πιπίλα τους (ή το δάχτυλο της μαμάς ή του μπαμπά).
  • Καμιά φορά τα ρούχα ενοχλούν και περιορίζουν τα μωρά. Αφήστε το για λίγη ώρα γυμνούλι, όπως το γεννήσατε.
  • Επιστρατεύστε τον άντρα σας -ή ένα πρόσωπο που γνωρίζει καλά το μωρό σας- να αναλάβει καθήκοντα. Εσείς θα κάνετε ένα διάλειμμα και ίσως το μικρό ηρεμήσει ευκολότερα στην καινούργια αγκαλιά.
  • Τα περισσότερα μωρά λατρεύουν τη μουσική. Δημιουργήστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για το μικρούλη σας. Βάλτε χαλαρωτική μουσική, χαμηλώστε τα φώτα και κρατήστε το αγκαλιά. Η ασφάλεια και η ηρεμία που θα δημιουργηθεί θα το βοηθήσουν να ησυχάσει και να αποκοιμηθεί.
  • Μήπως το μωράκι σας είναι εκνευρισμένο επειδή κρυώνει ή ζεσταίνεται; Για να το διαπιστώσετε, πιάστε του τα χεράκια και τα ποδαράκια. Αν είναι παγωμένα, βάλτε του πιο ζεστά ρούχα ή τυλίξτε το με μια κουβερτούλα. Αν είναι ζεστά, τότε βγάλτε του μερικά ρουχαλάκια για να μην αισθάνεται άσχημα.
  • Δοκιμάστε να του δώσετε λίγο χαμομήλι ή τίλιο χωρίς ζάχαρη. Το μικρό σας θα ξεδιψάσει και σίγουρα θα ηρεμήσει.
  • Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα άλλα τίποτα δεν είναι αποτελεσματικό και το μωράκι σας συνεχίζει να κλαίει, τότε καλύτερα να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο.
  Θέμα… εξοπλισμού!
  Οι μαμάδες υποστηρίζουν ότι ο σωστός εξοπλισμός μπορεί να διώξει άμεσα την κακή διάθεση του μωρού σας.
  01.«To ριλάξ είναι αχτύπητο!», λέει η Αλέκα Φωτεινού από την Πάτρα. «Οι δονήσεις ηρεμούν τα μωρά και τα βοηθούν να αποκοιμηθούν όταν κανένα άλλο κόλπο δεν πιάνει.»
  02.«Η ρυθμική κίνηση της βρεφικής κούνιας βοηθάει πολύ την κόρη μας. Αρχίσαμε να τη χρησιμοποιούμε όταν ήταν νεογέννητο και οκτώ μήνες μετά μας είναι ακόμη χρήσιμη», λέει η Στέλλα Δημητρακάκη από τις Σέρρες.
  03.«Όποτε ο μικρός δυστροπεί, τον βάζουμε στη στράτα που κρεμιέται από την πόρτα», λέει η Λίζα Μαραγκού από την Κοζάνη. «Του αρέσει τόσο πολύ να χοροπηδάει πάνω κάτω που ξεχνάει τον εκνευρισμό του.»
  04.Βάζω την 5 μηνών κορούλα μου στο μάρσιπο και μετά κάθομαι επάνω σε μια μπάλα γυμναστικής και χοροπηδάω», λέει η Χριστίνα Μαυρίκη από την Κόρινθο. «Μέσα σε λίγα λεπτά, σταματάει το κλάμα. Κι εγώ γυμνάζω τα πόδια μου!»
  yourbaby.gr

  0 0

  Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες των ανθρώπων ξαναζωντανεύει και επιστρέφει από το υπόγειο του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου. Το βακτήριο της χολέρας εντοπίστηκε στο νερό που τρέχει στην αποθήκη τροφίμων του μεγάλου νοσοκομείου και έθεσε σε συναγερμό τις υγειονομικές Αρχές της χώρας.
  Το θέμα έφεραν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που εμπλέκονται τόσο στη διαδικασία του ελέγχου όσο και στην αντιμετώπιση του σοβαρού φαινομένου. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, χωρίς να περιμένει την επαλήθευση των δειγμάτων που έχει στείλει η διοίκηση.
  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Στο υπόγειο της αποθήκης τροφίμων έξι μήνες τρέχουν νερά. Διαμαρτύρεται συνεχώς το σωματείο και οι εργαζόμενοι. Η διοίκηση δεν αποκατέστησε τη βλάβη. Το πρόβλημα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Τα νερά τρέχουν. Έγινε καλλιέργεια δείγματος του νερού που τρέχει από την αποθήκη τροφίμων από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου. Στα πρώτα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας».
  Η χολέρα είναι μία βακτηριακή νόσος που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του μολυσμένου νερού και των κοπράνων. Η νόσος συναντάται σε χώρους κακής υγιεινής. Η νόσος μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο μέσα σε λίγες ώρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων.
  «Πόσες φορές έχουμε αναφερθεί στην κακή κτιριακή κατάσταση του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου. Για τα χαλασμένα κλιματιστικά που τρέχουν νερά. Για τους διαλυμένους τοίχους και τα μπάνια. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα» τονίζεται στην ανακοίνωση.
  Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος προχώρησε σε σφράγισμα της υπόγειας αποθήκης τροφίμων του νοσοκομείου, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος δειγμάτων από νερά που διέρρευσαν στην αποθήκη, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου.

  Μιχ. Γιαννάκος: Η ασθένεια είχε να εμφανιστεί εδώ και δεκάδες χρόνια
  Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο zougla.gr, έκανε λόγο για μία πολύ σοβαρή ασθένεια που έχει να εμφανιστεί στην Ελλάδα εδώ και δεκάδες χρόνια.
  «Στις 5 Οκτωβρίου έλαβαν τα πρώτα δείγματα από το νερό που ανιχνεύθηκε το βακτήριο. Πρέπει να ληφθούν μέτρα. Πρόκειται για ξεχασμένες αρρώστιες που έχουν να εμφανιστούν στην Ελλάδα δεκάδες χρόνια. Περιμένουμε τα αποτελέσματα από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) όπου εστάλησαν τα σχετικά δείγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Η ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου
  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διοικητής του «Ελενα» Δημήτρης Βεζυράκης αναφέρει: «Στις 05-10-2017 η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας έστειλε προς έλεγχο στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, δείγματα τα οποία έλαβε από συγκεντρωμένα ύδατα στην αποθήκη ξηράς τροφής που βρίσκεται στο Α΄ Υπόγειο του κτιρίου Α΄. Τα ύδατα διέρρευσαν στην αποθήκη από το δάπεδο του γειτνιάζοντος χώρου του ηλεκτρικού υποσταθμού.
  Η βοήθεια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ζητήθηκε για μια πρώτη εκτίμηση της μικροβιολογικής σύστασης του δείγματος. Το εργαστήριο, αναρμόδιο για έλεγχο υδάτων, έκανε μονοποιοτική καλλιέργεια και όχι ποσοτική η οποία γίνεται στα εξουσιοδοτημένα κέντρα (ΚΕΔΥ- Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας).
  Για τα αποτελέσματα (ανεύρεση δυνητικά εντεροπαθογόνων μικροοργανισμών), ενημερώθηκαν άμεσα, στις 13-10-2017, η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, οι οποίοι και αποφάσισαν το σφράγισμα της αποθήκης.
  Άμεσα επίσης, ζητήθηκε η έκτακτη συνδρομή του ΚΕΔΥ, το οποίο δέχθηκε να τους σταλεί δείγμα για πλήρη έλεγχο. Τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή 20-10-2017. Μέχρι τότε, ο χώρος έχει σφραγιστεί και η Τεχνική Υπηρεσία έχει αναλάβει την αντιμετώπιση του προβλήματος των συγκεντρωμένων υδάτων, λαμβάνονταςατομικά μέτρα προστασίας που υποδεικνύονται από την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων».

  Η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου
  «Στις 5 Οκτωβρίου, η επόπτρια Δημόσιας Υγείας έστειλε προς έλεγχο στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του νοσοκομείου, δείγματα τα οποία έλαβε από συγκεντρωμένα ύδατα στην αποθήκη ξηράς τροφής, που βρίσκεται στο Α΄ υπόγειο του κτιρίου Α΄. Τα ύδατα διέρρευσαν στην αποθήκη από το δάπεδο του γειτνιάζοντος χώρου του ηλεκτρικού υποσταθμού.
  Η βοήθεια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ζητήθηκε για μια πρώτη εκτίμηση της μικροβιολογικής σύστασης του δείγματος. Το εργαστήριο, αναρμόδιο για έλεγχο υδάτων, έκανε μόνο ποιοτική καλλιέργεια και όχι ποσοτική, η οποία γίνεται στα εξουσιοδοτημένα κέντρα (ΚΕΔΥ- Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας).
  Για τα αποτελέσματα (ανεύρεση δυνητικά εντεροπαθογόνων μικροοργανισμών), ενημερώθηκαν άμεσα, στις 13 Οκτωβρίου, η επόπτρια Δημόσιας Υγείας, η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και η Διοίκηση του νοσοκομείου, οι οποίοι και αποφάσισαν το σφράγισμα της αποθήκης.
  Άμεσα επίσης, ζητήθηκε η έκτακτη συνδρομή του ΚΕΔΥ, το οποίο δέχθηκε να τους σταλεί δείγμα για πλήρη έλεγχο. Τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή. Μέχρι τότε, ο χώρος έχει σφραγιστεί και η Τεχνική Υπηρεσία έχει αναλάβει την αντιμετώπιση του προβλήματος των συγκεντρωμένων υδάτων, λαμβάνοντας ατομικά μέτρα προστασίας που υποδεικνύονται από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων».

  Τι είναι η χολέρα και πώς εξαπλώνεται
  Η χολέρα (γνωστή και ως Ασιατική χολέρα ή Επιδημιακή χολέρα) είναι ένα νόσημα που προκαλείται από το βακτήριο Δονάκιο της χολέρας (Vibrio cholerae) και χαρακτηρίζεται από έντονη διάρροια, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αφυδάτωση. Οφείλεται στην κατανάλωση νερού, γάλακτος, ή τροφών που έχουν μολυνθεί εξαιτίας των ανθυγιεινών τρόπων λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης.
  Η αρχή της ασθένειας είναι γενικά ξαφνική, με τις περιόδους επώασης να ποικίλλουν από 6 ώρες σε 5 ημέρες. Κοιλιακοί μυϊκοί σπασμοί, ναυτία, εμετός, αφυδάτωση και κλονισμός είναι μερικά συμπτώματα. Μετά από σοβαρή απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών, μπορεί να επέλθει ο θάνατος.
  Η χολέρα μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο από την απομόνωση του υπεύθυνου μικροοργανισμού από τα κόπρανα των μολυσμένων ατόμων. Η διάγνωση του βακτηρίου πραγματοποιείται με την καλλιέργεια του μικροοργανισμού από τα κόπρανα ενός ατόμου ή από το αίμα των ασθενών με σηψαιμία.

  0 0

  Φοράτε κόκκινο ή μαύρο εσώρουχο;
  'Η μήπως καθόλου;
  Τότε είστε γυναίκα με....!
  Με τι άραγε;
  Ήρθε το ερωτικό ψυχογράφημα για τα εσώρουχα που φοράτε!
  Την προσωπικότητα της γυναίκας στον ερωτικό τομέα φαίνεται ότι δείχνει το χρώμα των εσωρούχων που επιλέγει.
  Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η έρευνα της ψυχολόγου Ντόνα Ντάουσον.
  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 72 των γυναικών προτιμά τα εσώρουχα που βρίσκονται στην τονική παλέτα των χρωμάτων του δέρματος, ενώ αποφεύγουν το λευκό, το κλασικό μαύρο αλλά και τις περίεργες και πολύχρωμες τιράντες.
  Όπως γράφει σήμερα ο “Ελεύθερος Τύπος”, το βρετανικό κατάστημα εσωρούχων “Debenhams” αναφέρει ότι οι πωλήσεις στα εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος έχουν αυξηθεί πολύ, καθώς μόνος για το έτος 2010 παρουσιάζουν θεαματική αύξηση που φτάνει το 38%.
  Γιατί λοιπόν οι γυναίκες ξαφνικά άρχισαν να αγοράζουν εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος εγκαταλείποντας το δημοφιλές μαύρο το οποίο σύμφωνα με μετρήσεις, προτιμούν οι άνδρες;
  Μάλλον οι γυναίκες επηρεάζονται από τις διάσημες ηθοποιούς και μοντέλα.
  Η ειδικός Ντόνα Ντάουσον βάσει των αποτελεσμάτων, δημιούργησε μια λίστα με το τι υποδηλώνει το χρώμα του εσωρούχου της γυναίκας, ώστε την επόμενη φορά οι ενδιαφερόμενες να είναι πιο προσεκτικές στην επιλογή των εσωρούχων τους, και τι “μήνυμα” θέλουν να περάσουν.
  Έχουμε λοιπόν και λέμε:

  Κόκκινα εσώρουχα:
  Δηλώνουν φλογερή προσωπικότητα, δυναμική και ενεργητική γυναίκα, που δεν διστάσει να δηλώσει τι ακριβώς ζητάει.
  Η ροπή προς το μελόδραμα και την υπερβολή είναι επίσης στοιχείο της γοητείας της γυναίκας που προτιμά κόκκινα εσώρουχα.

  Σε τόνους του δέρματος:
  Υποδηλώνει γυναίκα καλόβολη και ισορροπημένη, ένα χαρακτήρα προσγειωμένο.

  Μαύρα εσώρουχα:
  Το μαύρο δείχνει μια προσωπικότητα ισχυρή όμως ταυτόχρονα και αποπνικτική !
  Αυτή η γυναίκα έχει λεπτή γοητεία και είναι πολύ παθασμένη.

  Ροζ εσώρουχα:
  Υποδηλώνουν προσωπικότητα ρομαντική, ευγενική που επιζητεί τη στοργή.
  Είναι θηλυκή, ευαίσθητη και δεν θα πάρει ποτέ τον έλεγχο στα χέρια της, περιμένοντας από τον άνδρα πρωτοβουλίες

  Χωρίς εσώρουχα:
  Η γυναίκα που προτιμά να μη φορά εσώρουχα έχει πολλή αυτοπεποίθηση στο σεξ και έχει ανοιχτό χαρακτήρα

  Λευκά εσώρουχα:
  Δείχνουν μια γυναίκα που είναι αθώα, αλλά ανοιχτή σε νέες προκλήσεις.
  Μια γυναίκα που προτιμά τα λευκά εσώρουχα συνήθως είναι πρόθυμη “μαθήτρια” στο σεξουαλική

  Χρωματιστάεσώρουχα (πορτοκαλί,κίτρινο):
  Το έντονο χρώμα δημιουργεί συναισθήματα ενθουσιασμού και ζωντάνιας, ενώ παράλληλα ανεβαίνουν ο παλμός της καρδιάς, η πίεση του αίματος και ο ρυθμός της αναπνοής.
  Η προτίμηση σε αυτά τα εσώρουχα δείχνει γυναίκα με τάση να προκαλεί.

  0 0
 • 10/19/17--07:48: Μπουγιαμπέσα
 • Η μπουγιαμπέσαείναι η παραδοσιακή συνταγή ψαρόσουπας της Γαλλίας, που σε κάθε γωνιά της γης έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τη νοστιμιά της.
  Η μπουγιαμπέσα σερβίρεται στην Προβηγκία, γίνεται με διάφορα ψάρια, αρωματίζεται με σαφράν και σερβίρεται με σάλτσα rouille (που μοιάζει με σκορδαλιά).

  * Υλικά
  2 κ. φρέσκα ψάρια (σκορπίνες, καπόνι, μουγγρί, ποικιλία μικρών ψαριών).
  2 καραβίδες ή 100 γρ. γαρίδες.
  50 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος.
  2 πράσα,
  2 μεγάλα κρεμμύδια,
  4 σκελίδες σκόρδο.
  1/2 κούπα ελαιόλαδο.
  5 ντομάτες.
  1 δαφνόφυλλο
  3 κλωναράκια μάραθο ή φινόκιο.
  1 κλωναράκι θρούμπι ή θυμάρι.
  1 κ.σ. μαϊντανό.
  1 λωρίδα φλούδας πορτοκαλιού.
  1 1/2 σαφράν. αλάτι, μαύρο πιπέρι. φέτες γαλλικού χωριάτικου ψωμιού (προαιρετικά).

  * Εκτέλεση
  Καθαρίζουμε τα ψάρια, τις καραβίδες, τις γαρίδες, ξεπλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε μαζί με τα κρεμμύδια σε κομμάτια.
  Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το πράσο και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν.
  Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα βότανα και το αλατοπίπερο στο μείγμα με τα πράσα και τα κρεμμύδια. Τα μαγειρεύουμε για περίπου 10΄
  Προσθέτουμε τις καραβίδες και μετά τα ψάρια με την πιο σταθερή σάρκα.
  Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, σαφράν και νερό τόσο ώστε να καλύψουμε τα ψάρια. Τα βράζουμε για 10΄.
  Προσθέτουμε τα μικρά ψάρια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄ακόμη. Τοποθετούμε τα ψάρια και τις καραβίδες σε μια πιατέλα.
  Βάζουμε, αν θέλουμε, μία φέτα ψωμί σε κάθε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τη σούπα. Η μπουγιαμπέσα συνήθως σερβίρεται σε 2 πιάτα, ένα για το ψάρι και ένα για τη σούπα.

  * Προσέξτε το νερό, μην κάνετε υπερβολή.
  Για πιο φανταχτερή γεύση αντικαταστήστε το νερό με ζωμό ψαριού.
  Η μπουγιαμπέσα συνήθως συνοδεύεται με aioli (ελαφριά μαγιονέζα με σκόρδο).

  0 0

  Ο Οκτώβριος, είναι ο μήνας αφύπνισης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού.
  Το πολύτιμο στήθος μας δεν το προσέχουμε όμως όσο θα έπρεπε.
  Όχι μόνο σχετικά με τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουμε αλλά και με την σωστή στήριξη που πρέπει να του παρέχουμε...
  Το σουτιέν ή στηθόδεσμος έχει γίνει ένα ακόμα αντικείμενο μόδας και λίγες πολύ λίγες γυναίκες ασχολούνται με το να βρουν το σωστό νούμερο και cup στο σουτιέν.
  Σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ιαπωνικής εταιρείας γυναικείων εσώρουχων Wacoal, απέδειξε πως σχεδόν 90 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας άνω των 18 φοράνε το λάθος νούμερο σουτιέν.
  Η πλειοψηφία δηλαδή και πιο συγκεκριμένα 8 στις 10 γυναίκες ζουν στο σκοτάδι της λάθος επιλογής σουτιέν!

  Διάβασε παρακάτω πως ακριβώς πρέπει να επιλέξεις το σουτιέν σου έτσι ώστε να είναι ιδανικό για το δικό σου στήθος.
  Το σωστό CUP
  Βήμα πρώτο:ξεκίνησε μετρώντας την περιφέρεια του θώρακα εκεί που τελειώνει το σουτιέν ακριβώς. Κράτησε την μεζούρα απαλά και μην την σφίγγεις υπερβολικά. Θα πρέπει να κρατάς τη μεζούρα παράλληλα με το πάτωμα για να μην κάνεις λάθος στο μέτρημα.
  Βήμα δεύτερο: μέτρησε την περιφέρεια του στήθους σου στην ίδια λογική, με την μεζούρα όχι πολύ σφιχτή στο ύψος της θηλής (δεν πρέπει να πιέζεις το στήθος προς τα μέσα) και παράλληλη στο έδαφος (όχι με σκαμπανευάσματα).
  Δες και την φωτο Νο2 για να δεις που ακριβώς πρέπει να μετρήσεις.
  Βήμα τρίτο:Αφαιρόντας τον αριθμό από την περιφέρεια θώρακα σε σχέση με το δεύτερο της περιφέρειας στήθους έχεις το χρυσό νούμερο του cup σου. Τώρα, δες την φωτο Νο3και βάσει του υπολοίπου που πήρες από την αφαίρεση, δες που ανήκεις.
  Παράδειγμα:

  Περιφέρεια θώρακα = 75 εκ.
  Περιφέρεια στήθους = 93 εκ.
  Αφαίρεση: 93 - 75 = 18
  Αποτέλεσμα: Βάσει του πίνακα (φωτο 3), το σωστό σουτιέν για σένα είναι το 75D.
  Βέβαια στην αναζήτηση του κατάλληλου σουτιέν πολλά στραβά μπορεί να σου τύχουν, γι' αυτό έχε στο νου σου τα παρακάτω έτσι ώστε να μπορείς να τα αντιμετωπίσεις:

  Προβλήματα λάθος εφαρμογής

  1. Σημάδια από τις τιράντες: προσπάθησε να χαλαρώσεις λίγο τις τιράντες σου, ή απλά επίλεξε ένα πιο ενισχυμένο σουτιέν με πιο φαρδιές τιράντες που μπορείς να προσθέτεις και να αφαιρείς όποτε θέλεις.

  2. Τιράντες που "πέφτουν": πρέπει να σφίξεις τις τιράντες σου ή να κατέβεις ένα μέγεθος σε cup (θήκη).

  3. Ζαρωμένες θήκες : επίλεξε ένα μέγεθος cup μικρότερο.

  4. Ξεχαρβαλωμένη μπανέλα: πέταξε το σουτιέν άμεσα. Το σιδεράκι ή πλαστικό που έχει μέσα η μπανέλα για να στηρίζει το στήθος είναι εμφανές πως έχει χαλάσει. Και όχι μόνο δεν στηρίζει σωστά το στήθος αλλά μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, καρφώνοντάς σε σε ανύποπτη στιγμή.

  5. Το πίσω μέρος σου ανεβαίνει προς την πλάτη: πρέπει να κατέβεις ένα νούμερο στο σουτιέν και ν' ανέβεις ένα νούμερο στη θήκη.

  6. Το λάστιχο σου αφήνει σημάδι: πρέπει είτε να χαλαρώσεις το κούμπωμα, είτε ν' ανέβεις ένα νούμερο στο σουτιέν και να κατέβεις ένα νούμερ στο cup.

  7. Το στήθος σου ξεχειλίζει από πάνω: πρέπει ν' ανέβεις ένα νούμερο στο cup.

  8. Το σουτιέν σου αφήνει σημάδι στο πάνω μέρος του στήθους: πρέπει ν' ανέβεις ένα νούμερο στο cup.

  9. Νιώθεις πόνο ή ενόχληση στο πλάι του στήθους: οι συγκεκριμένες θήκες είναι πολύ στενές για σένα. Ακόμη κι αν το μέγεθος είναι σωστό, πρέπει ν' αλλάξεις σχέδιο σουτιέν.

  Προσοχή:όταν έχεις μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, αλλάζει και το νούμερο που σου ταιριάζει, γι' αυτό και πρέπει να αλλάζεις αναλόγως και το σουτιέν σου.

  Αφού βρεις το σωστό μέγεθος για σένα είσαι (σχεδόν) έτοιμη, καθώς μην ξεχνάς πως υπάρχουν μικρές διαφορές από μάρκα σε μάρκα, από σχέδιο σε σχέδιο ακόμη και της ίδιας εταιρείας, αλλά και από υλικό σε υλικό. Επίσης, υπάρχουν αρκετές διαφορές αναλόγως με τη χώρα προέλευσης (δες τον πίνακα στη φωτογραφία Νο4 με τις διαφορές από χώρα σε χώρα), αφού άλλοι μετράνε σε ίντσες, άλλοι σε εκατοστά και μετατρέπουν τους αριθμούς με διαφορετικό τρόπο. Οπότε, για να είσαι σίγουρη ότι διάλεξες το σωστό καλό είναι να δοκιμάζεις πάντα το σουτιέν σου πριν φτάσεις μέχρι το ταμείο!

  0 0

  εγώ πτωχεύω,
  εσύ κερδίζεις,
  αυτός πλουτίζει,
  εμείς πεινάμε,
  εσείς τα τρώτε,
  αυτοί μας πηδάνε

  0 0

  Στα τέλη του 19ου αιώνα στο νησί Hashima, κοντά στο ...Ναγκασάκι, της Ιαπωνίας ανακαλύφθηκαν πλούσια κοιτάσματα άνθρακα.
  Η Mitsubishi Corporation, η οποία διαχειρίζεται την εξόρυξη άνθρακα, αγοράζει το νησί το 1890 και αρχίζει εξορύξεις.
  Για να μείνουν οι ανθρακωρύχοι, η εταιρεία δημιούργησε στο νησί μια ολόκληρη πόλη με δέκα πολυόροφα συγκροτήματα αλλά και σχολεία, εστιατόρια και καζίνο, που όλα περιβάλλονται από ένα προστατευτικό τείχος.
  Το νησί παρόλο που δεν είναι μεγάλο (μόλις 1 τετρ. χλμ) έζησε μέρες ευημερίας.
  Τη δεκαετία του 1960 το νησί έφτασε να έχει 6000 κατοίκους και ήταν το πιο πυκνοκατοικοιμένο
  νησί στον κόσμο.
   Όμως, τα ορυχεία άνθρακα, που συνεχώς επεκτεινόταν ως το το βυθό της θάλασσας, σε βάθος χρόνου εξαντλήθηκαν και το νησί άρχισε σιγά σιγά να εγκαταλείπεται και το 1974 έκλεισε οριστικά.
   Πενήντα χρόνια αργότερα, το νησί παραμένει έρημο, τα κτίρια καταρρέουν και οι ντόπιοι το αποκαλούν νησί-φάντασμα.
  Στα ιαπωνικά το νησί αναφέρεται επίσης σαν Gunkanjima, που σημαίνει νησί-θωρηκτό, χαρακτηρισμός που προέκυψε από τη φαινομενική ομοιότητά του με το ιαπωνικό θωρηκτο Tosa λόγω των υψηλών τειχών του προς τη θάλασσα.
  Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να αξιοποιηθεί τουριστικά και ένα πολύ μικρό μέρος του είναι προσβάσιμο. Για το υπόλοιπο θα απαιτηθούν αρκετά κεφάλεια και χρόνος για να καταστεί ασφαλές. Γίνονται επίσης προσπάθειες ώστε το νησί να χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

  0 0

  ΚΡΙΟΣ:
  Οποιοδήποτε, αρκεί να έχει ανεξάντλητη ενέργεια και όρεξη για δράση!

  ΤΑΥΡΟΣ:
  Μια χελώνα.
  Είναι αργόστροφη, δεν χρειάζεται πολλή προσοχή, και δεν θα μαλώνει μαζί μου για το φαΐ.

  ΔΙΔΥΜΟΙ:
  Ένας παπαγάλος που μιλάει.
  Χρειάζεται να πω περισσότερα;
  Φυσικά!
  Μπλά…μπλα…μπλα…

  ΚΑΡΚΙΝΟΣ:
  Οποιοδήποτε καημενούλικο ζωάκι χρειάζεται φροντίδα και προδέρμ.

  ΛΕΩΝ:
  Ένα μεγάλο, τολμηρό, άγριο ​​αιλουροειδές, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα με ανταγωνίζεται σε «λάμψη».

  ΠΑΡΘΕΝΟΣ:
  Για μισό να σκεφτώ…
  Πρέπει να ξυπνάω στις 07.30 για να το ταΐζω, να το αφήνω έξω στις 7.45, στις 10.00 να πηγαίνω στο petshop για να του αγοράσω τροφές, πράγμα που σημαίνει κόστος 3,56 € συν ΦΠΑ 23% ημερησίως…

  ΖΥΓΟΣ:
  Χμ…καλή ερώτηση.
  Από τη μία, ένας σκύλος είναι δραστήριος, στοργικός και κοινωνικός.
  Από την άλλη, μια γάτα είναι αρκετά ανεξάρτητη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσοχή. Ωωωω…δεν ξέρω.
  Εσείς τι θα διαλέγατε στη θέση μου;

  ΣΚΟΡΠΙΟΣ:
  Μια γάτα.
  Μυστικοπαθής, μυστήρια και απρόβλεπτη.
  Τι ακριβώς δεν σας αρέσει;

  ΤΟΞΟΤΗΣ:
  Ένα άλογο, φυσικά!
  Ας ελπίσουμε ότι θα είναι αρκετά δυνατό και θα κρατάνε τα κουράγια του για να τρέχει μαζί μου.

  ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:
  Για το κατοικίδιο…θα χρειαστεί να πληρώσω;

  ΥΔΡΟΧΟΟΣ:
  Ένα χάμστερ.
  Πρώτα απ΄όλα, πρέπει να του φτιάξω ένα φοβερό κλουβί με σωλήνες για να μπορεί να περνά από μέσα και να κόβει βόλτες, καθώς και έναν αισθητήρα ενέργειας που δεν θα΄χει ξαναδεί.
  Εντάξει, μην το βλέπετε έτσι, όταν το τελειώσω θα φαίνεται πολύ καλύτερο!

  ΙΧΘΕΙΣ:
  Ψάρια.
  Σε περίπτωση που ξεχάσω να τους βάλω τροφή για κάτι βδομάδες, θα είναι εύκολο να αντικατασταθούν.
  ΑΝ θυμηθώ να τα αντικαταστήσω…

  0 0

  Βίος Αγίου Γερασίμου - Ο νέος ασκητής της Κεφαλονιάς
  Η μνήμη του τιμάται από την Εκκλησία μας: στις 16 Αυγούστου η οσιακή του Κοίμηση και στις 20 Οκτωβρίου η Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου.

  Καταγωγή και μόρφωση του:
  Ο χρόνος γεννήσεως του ανάγεται στο έτος 1509. Τόπος, τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Γονείς του η Καλή και ο Δημήτριος, απόγονος του οίκου των Νοταράδων. Οι γονείς του ήταν πλούσοι και ευσεβής. Ο Άγιος, έχοντας και «δεξιάν φύσιν», απέκτησε ζηλευτή μόρφωση. Και ενώ είχε τις προϋποθέσεις για πλούτο, δύναμη και μόρφωση, αυτός διέγραψε την κοσμίκη δόξα. Αρνήθηκε την παρότρυνση των γονιών του να νυμφευθεί και προτίμησε να ακολουθήσει τον μοναχικό βίο.

  Προσκυνηματικές επισκέψεις σε τόπους ιερούς
  Όταν ήταν 20 χρονών έφυγε από το σπίτι και πήγε στη Ζάκυνθο, όπου έζησε για σύντομο διάστημα, εκεί πήγε για συμπληρώσει την εκπαίδευση του. Επόμενος σταθμός του ήταν η Κωνσταντινούπολη, η Χαλκηδόνα και τα μοναστήρια γύρω από την Προποντίδα. Φορτωμένος με εμπειρίες και γνώσεις από τις Ιερές αυτές επισκέψεις ο Γεράσιμος πόθησε να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη μοναχική ζωή. Έτσι, επόμενος σταθμός του υπήρξε το Άγιον Όρος. Τότε εκάρη μοναχός και έλαβε το μοναχικό όνομα Γεράσιμος.

  Στην Ιερουσαλήμ χειροτονείται ιερέας
  Κατά το έτος πιθανόν 1538 έφθασε μετά από κοπιαστικό ταξίδι στα Ιεροσόλυμα, για μεγάλο χρονικό διάστημα υπηρέτησε στον Ιερό ναό της Αναστάσεως του Χριστού (Πανάγιο Τάφο) και έλαβε το δεύτερο βαθμό τής Ιεροσύνης από τον πατριάρχη Γερμανό Α΄, του οποίου διετέλεσε και στενός συνεργάτης. Ιδιαίτερα τον ανέπαυε, όταν μπορούσε, να αποσύρεται στα Ιερά μοναστήρια γύρω από τον Ιορδάνη ποταμό, προκειμένου να κάνει περισυλλογή και να επιδίδεται σε αυστηρότερη άσκηση.

  Κρήτη και Ζάκυνθος
  Μετά από 12 χρόνια στους Αγίους Τόπους ο Άγιος ζήτησε την άδεια από τον Πατριάρχη να αναχωρήσει για την Κρήτη. Δεν είναι γνωστό για πόσο ακριβώς διάστημα παρέμεινε στην Κρήτη. Ίσως για ένα ή δύο χρόνια. Κατόπιν, «ταύτης ἐκβᾶς, εἰς Ζάκυνθον προσαποπλέει». Όντας εκ πεποιθήσεως αυστηρός ασκητής βρήκε ένα έρημο και δύσβατο τόπο «ἐν ὤ ἠσκεῖτο». Όπως ήταν φυσικό, η ασκητική του ζωή και η αγιότητα του βίου του προσείλκυαν την αγάπη των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι προσέτρεχαν στο ασκητήριο του για να λάβουν την ευλογία και να ακούσουν το λόγο του Θεού και τις σοφές συμβουλές του αγίου. Το γεγονός αυτό προσέκρουε στη μετριοφροσύνη του και την ασκητική ζωή του.

  Στην Κεφαλονιά
  Αφήνοντας την Ζάκυνθο πορεύτηκε στην Κεφαλονιά.
  Αρχικά εγκαταστάθηκε σε μία σπηλιά νοτιοδυτικά από την πόλη του Αργοστολίου, το γνωστό ως σήμερα ως «σπήλαιο τ’ Αγίου». Ζπύσε με αυστηρή άσκηση, νηστεία και προσευχή, αντιμετωπίζοντας με τη χάρη του Κυρίου τις επιθέσεις των δαιμόνων που δεν έπαψαν να τον πολεμούν. Ενώ όμως ο όσιος Γεράσιμος είχε έρθει στην Κεφαλονιά για να βρει μεγαλύτερη ησυχία απ’ όση στη Ζάκυνθο, ο Θεός τον επέλεξε για να προσφέρει παράλληλα ψυχική στήριξη στο δοκιμαζόμενο από την παπική προπαγάνδα Ορθόδοξο πλήρωμα του νησιού. Αποφάσισε μετά από έξι χρόνια παραμονής του εκεί, να αναζητήσει νέο ερημικό τόπο για εγκατάσταση και άσκηση. «Ανέβηκε λοιπόν σε κάποιον τόπο που λεγόταν Ομαλά…».

  Άσκηση, κοινοβιακή ζωή, διδασκαλία
  Όταν έφτασε ο όσιος Γεράσιμος στα Ομαλά την κυριότητα των οποίων κτισμάτων υπήρχαν ακόμα είχε ο ιερέας Γεώργιος Βάλσαμος. Αυτός του παρεχώρησε το ερημοκλήσι της Θεοτόκου με την εξουσιοδότηση «νά ποιήση (ὁ Γεράσιμος) ὡς αὐτός θέλει εἰς αὐτό τό μοναστήριον, εἰς ἀνακαινισμόν καί δόξαν Θεοῦ», όπως διασώζεται στο σχετικό «παραχωρητήριον» έγγραφο του έτους 1561.

  Ανακαίνισε το ναό εκ βάθρων. 
  Γυναίκες, που ποθούσαν τη μοναχική ζωή εκάρησαν και έλαβαν το αγγελικό σχήμα. Ο όσιος, με την ευλογία του επισκόπου Κεφαλληνίας Παχωμίου Μακρή, ζητεί και λαμβάνει σιγίλλιο πατριαρχικό και αναγνωρίζεται το μοναστήρι του σταυροπήγιο. Κτίζει κελιά και οικίσκους, περιτειχίζει τη μονή, αυξάνεται ο αριθμός των μοναζουσών που ασκούνται στην προσευχή και τη νηστεία αυστηρά, ενώ ο ίδιος διδάσκει νυχθημερόν «τήν πνευματικόν ἰσάγγελον πολιτείαν» και ασκείται ακόμα πιο σκληρά, φθάνοντας κατά τον υμνωδό του στην παντέλεια «ἐνόρασιν τοῦ Θεοῦ ὄμματι διανοίας».

  Η εν Κυρίω κοίμηση του
  Δέκα και εννέα χρόνια από την έλευση του στα Ομαλά και στη Μονή της Νέας Ιερουσαλήμ, ενώ διήγε πλέον το εβδομηκοστό «και μικρόν τι προς» έτος της ζωής του, εκλήθη ο όσιος Γεράσιμος στον ουρανό. Ο συναξαριστής του αναφέρει ότι έλαβε θεία αποκάλυψη πώς έφθασε ο καιρός της αποδημίας του. Αφού ταπεινά ευχαρίστησε με ευγνωμοσύνη τον Κύριο, διότι τον αξίωσε να περάσει το διάστημα της πρόσκαιρης τούτης ζωής κατά το θείο θέλημα, φώναξε με τη συνηθισμένη του πραότητα και ιλαρότητα, σαν φιλόστοργος πατέρας και έμπιστος ποιμένας, τα πνευματικά και αγαπητά του τέκνα και τους αποκάλυψε ότι έφθασε ο καιρός της αποδημίας του. Τους ζήτησε να μη χαραχθούν ούτε να λυπηθούν γι' αυτό που τους έλεγε, αλλά και να χαρούν διότι ο ίδιος θα τους επισκέπτεται και θα τους φροντίζει καλύτερα, αφού θα βρίσκεται πλέον κοντά στον Πλάστη και Θεό του, στην ουράνια βασιλεία. Κατόπιν τους συμβούλεψε να θυμούνται πάντοτε καλά τις υποσχέσεις που έκαναν στον ουράνιο Νυμφίο τους, όταν ντύθηκαν το αγγελικό σχήμα.

  Συνεχίζοντας, τους παρότρυνε να γυμνωθούν από κάθε σχέση και προσπάθεια του φθαρτού και μάταιου τούτου κόσμου και να έχουν προσηλωμένη την προσοχή και την αγάπη τους στον Θεό. Να εφαρμόζουν τους μοναχικούς κανόνες και να έχουν μεταξύ τους αγάπη και ομόνοια. Να είναι ταπεινοί και ανεξίκακοι, καθώς είναι ο Ιησούς Χριστός. Και αν κάτι θεάρεστο κατορθώσουν η κάποια αρετή, να τα αποδίδουν όλα στη χάρη του Θεού και στην ευσπλαχνία επειδή τα κακά και οι αμαρτίες είναι του ανθρώπου, αλλά τα αγαθά και οι αρετές προέρχονται και χαρίζονται δωρεάν από μόνον τον Θεόν.

  Αφού μ’ αυτά και άλλα παρόμοια παρηγόρησε ο άγιος Γεράσιμος τα πνευματικά του τέκνα και τα στήριξε και τα ευλόγησε, παρέδωσε ήρεμα και με χαρά τη μακάρια ψυχή του στα χέρια του Δημιουργού του, τον όποιο τόσο θερμά από μικρό παιδί αγάπησε και τόσο πιστά υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή, ως δούλος αγαθός και πιστός (Ματθ. 25,19). Από τα εβδομήντα, και κάτι περισσότερο, χρόνια που έζησε σε τούτη την πρόσκαιρη και φθαρτή ζωή ο άγιος, δεκαεννέα τα πέρασε στη σεβάσμια Μονή την οποία εκ θεμελίων ανήγειρε και άφησε ως πατρική κληρονομιά στα πνευματικά του τέκνα και στις μοναχές που ασκούνται σ' αυτήν, όπως έγραψε στη διαθήκη του.

  Η μακάρια κοίμηση του έγινε στις 15 Αυγούστου του έτους 1579. Επειδή όμως κατά την ήμερα αυτή τιμάται η Μετάσταση στους ουρανούς της Υπεραγίας Θεοτόκου, η μνήμη του άγεται και η Ακολουθία του ψάλλετε στις 16 του Ιδίου μηνός.

  Ανακομιδή των ιερών λειψάνων του
  Δύο χρόνια μετά τον ενταφιασμό του αγίου Γερασίμου (το 1581), ο πατριαρχικός έξαρχος του οικουμενικού Θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως έκανε την ανακομιδή του τιμίου λειψάνου, το οποίο -ώ του θαύματος-, βρέθηκε στον τάφο ακέραιο! «Ἀλλ' ἐπειδή πολλοί ἀπό τούς ἐναντίους, κινούμενοι πρός κατηγορίαν τῆς ἄμωμου Ἐκκλησίας ἠμῶν, ἐλάλουν ἀσέβειαν», ενταφιάστηκε και πάλι το ιερό λείψανο. Όταν πέρασε το καθορισμένο εξαρχής διάστημα των οκτώ μηνών, έγινε και η δεύτερη ανακομιδή. «Καί ἐκβάζουν τό ἅγιον λείψανον, τό ὁποίον εἰς αἰσχύνην τῶν ἐναντίων καί καύχημα τῶν Ὀρθοδόξων, ὄχι μόνον εὑρέθη πάλι σῶον καί ἀκέραιον ὁμού μέ τά ἱερά μέ τά ὁποία ἐνεταφιάσθη», αλλά απέπνεε και άρρητη ευωδιά, ενώ έφερε πάνω του και όλα τα αισθητά σημεία της αγιότητας και της θείας χάριτος. Η ανακομιδή του ιερού λειψάνου τιμάται στις 20 Οκτωβρίου.

  Αυτή η αγιότητα έγινε φανερή και από τα σημεία και θαύματα που επιτελέστηκαν και επιτελούνται σε όσους προστρέχουν στον όσιο Γεράσιμο με πίστη και ευλάβεια. Διότι δεν ήταν δυνατό να μείνει κρυμμένη η τόσο μεγάλη αρετή και η αγιότητα του, αλλά και η ενέργεια της θείας χάριτος, η οποία κατοικούσε επάξια σ' αυτόν.

  Ἀπολυτίκιον. Ἦχος α΄. Αὐτόμελον.
  Τῶν Ὀρθοδόξων προστάτην καὶ ἐν σώματι ἄγγελον, καὶ θαυματουργὸν θεοφόρον νεοφανέντα ἡμῖν, ἐπαινέσωμεν πιστοὶ θεῖον Γεράσιμον• ὅτι ἀξίως παρὰ Θεοῦ ἀπείληφεν, ἰαμάτων τὴν ἀέναον χάριν• ῥώννυσι τοὺς νοσοῦντας, δαιμονῶντας ἰᾶται• διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα.

  Κοντάκιον. Ἦχος γ΄. Ἡ Παρθένος σήμερον.
  Εὐχαρίστοις ᾄσμασι, τῶν Κεφαλλήνων ἡ νῆσος, προσκαλεῖται σήμερον, τῶν Ὀρθοδόξων τὰ πλήθη, μέγιστον, νεοφανέντα ἀγκωμιάσαι, καύχημα, Ὀρθοδοξίας ἀναφανέντα, τὸν Γεράσιμον τὸν θεῖον, τὸν ῥύστην ταύτης ὁμοῦ καὶ πρόμαχον.

  Μεγαλυνάριον.
  Τῆς ὁμολογίας Χριστιανῶν, ἔθετό σε σὲ στῦλον, ἀδιάσειστον ὀ Θεός, τὸ σεπτόν σου σκῆνος, Γεράσιμε δοὺς πᾶσι, τοῖς ἐναντίοις λίθον, δεινοῦ προσκόμματος.

  0 0

  Ὁ πάντα λαμπρὸς Ἀρτέμιος ἐν βίῳ,
  Τμηθεὶς ἀπῆλθεν εἰς ὑπέρτατον κλέος.
  Εἰκάδι Ἀρτέμιος πυκινόφρων αὐχένα τμήθη.
  Βιογραφία:
  Ο Άγιος Αρτέμιος ήταν διακεκριμένος πολιτικός του Βυζαντίου και ευσεβέστατος χριστιανός. Ο Μέγας Κωνσταντίνος, εκτιμώντας τα ηθικά και πολιτικά του χαρίσματα, του έδωσε το αξίωμα του πατρικίου και τον διόρισε Δούκα και Αυγουστάλιο της Αλεξανδρείας.

  Το 357 μ.Χ. πηγαίνει στην Πάτρα, κατ' εντολή του Αυτοκράτορα Κωνσταντίου, γιου του Μεγάλου Κωνσταντίνου, για να παραλάβει τα σεπτά λείψανα του Αγίου Ανδρέα και να τα ανακομίσει στον νεόκτιστο Ναό των Αγίων αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη (3 Μαρτίου 357 μ.Χ.).

  Κατά την διαμονή του στην Πάτρα και με την επίβλεψη του κατασκεύασε υδραγωγείο. Στρατοπεδευμένος στην περιοχή της Μονής Γηροκομείου ελεούσε και βοηθούσε πλήθος αναξιοπαθούντων και κυρίως γερόντων, γεγονός που δικαιολογεί την τοπωνυμία Γηροκομείο.

  Όταν, το 363 μ.Χ., ο Αρτέμιος άκουσε ότι ο Ιουλιανός ο Παραβάτης βασάνιζε τους χριστιανούς στην Αντιόχεια, ήλθαν στα χείλη του τα λόγια του ψαλμωδού Δαβίδ προς το Θεό: «Κύριε, πνεύματι ἡγεμονικῷ στήριξόν με» (Ψαλμός Ν' (50), στ. 14). Κύριε, στήριξε με με σκέψεις σταθερές και θέληση ισχυρή, που να κυριαρχεί μέσα μου και να με κατευθύνει στην υπεράσπιση του αγαθού με θάρρος.

  Πράγματι, ο Αρτέμιος, με τη δύναμη που του έδωσε ο Θεός, πήγε αμέσως στην Αντιόχεια και με παρρησία ήλεγξε ευθέως τον Ιουλιανό για τις παρανομίες του κατά των χριστιανών. Ο Ιουλιανός, που δεν περίμενε τέτοια στάση από αξιωματούχο, τον συνέλαβε και τον μαστίγωσε αλύπητα. Έπειτα του έσπασε τα κόκαλα με πέτρες, και τελικά τον αποκεφάλισε. Το Ιερό λείψανο του Αρτεμίου παρέλαβε κάποια διακόνισσα, η Αρίστη, που το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη, στο ναό του προφήτου Προδρόμου.

  Ἀπολυτίκιον
  Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
  Εὐσέβειας τοῖς τρόποις καλλωπιζόμενος, ἀθλητικῆς ἀγλαΐας ὤφθης σοφὲ κοινωνός, πρὸς ἀγῶνας ἀνδρικοὺς παραταξάμενος· ὅθεν ὡς λύχνος φωταυγής, τῶν θαυμάτων τὰς βολάς, ἐκλάμπεις τῇ οἰκουμένῃ, Ἀρτέμιε Ἀθλοφόρε, πρὸς σωτηρίαν τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

  Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
  Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον λόγον.
  Εὐσεβείας ἐμπρέπων τοῖς κατορθώμασι, τῆς τῶν Μαρτύρων εὐκλείας ὤφθης σοφὲ κοινωνός, ἐναθλήσας ἀνδρικῶς Μάρτυς Ἀρτέμιε· ὅθεν πηγάζων δαψιλῶς, ἰαμάτων δωρεάς, τὸ πάθος ἐντεροκήλης, ὡς συμπαθὴς θεραπεύεις, τῶν προστρεχόντων τῇ πρεσβείᾳ σου.

  Κοντάκιον
  Ἦχος πλ. δ’. Τῇ ὑπερμάχῳ.
  Ὡς ἀριστέα τοῦ Σωτῆρος πολυθαύμαστον Καὶ παροχέα ἰαμάτων πλουσιόδωρον Ἀνυμνοῦμέν σε προφρόνως Μεγαλομάρτυς. Ἀλλ’ ὡς πέλων ἰατὴρ τῆς κήλης ἄριστος, Ἀσινῆ με ἐκ τῆς βλάβης ταύτης φύλαττε, Ἵνα κράζω σοι, χαίροις Μάρτυς Ἀρτέμιε.

  Ἕτερον Κοντάκιον
  Ἦχος β΄. Τοὺς ἀσφαλεῖς.
  Τὸν εὐσεβῆ καὶ στεφηφόροv Μάρτυρα, τὸν κατ' ἐχθρῶν νίκης ἀράμενον τρόπαια, συvελθόντες ἐπαξίως vῦν, ἐν ὑμνωδίαις εὐφημήσωμεv, Ἀρτέμιον τὸν μέγιστον ἐν Μάρτυσι, θαυμάτων τε δοτῆρα πλουσιώτατον, πρεσβεύει γὰρ Κυρίῳ ὑπὲρ πάντων ἡμῶν.

  Κάθισμα
  Ἦχος δ'. Ὁ ὑψωθεὶς.
  Τὸν στρατιώτην τοῦ Χριστοῦ τὸν ἀήττητον, καὶ καθαιρέτην τοῦ ἐχθροῦ γενναιότατον, τὸν ἐν μεγίστοις τέρασιν ἐκλάμψαντα, ἅπαντες Ἀρτέμιον, εὐφημήσωμεν πίστει· βρύει γὰρ ἰάματα, τοῖς προστρέχουσι πόθῳ, καὶ καταπαύει πάθη χαλεπά, καὶ τῶν ἐν θλίψει ἀνθρώπων προΐσταται.

  Ὁ Οἶκος
  Τὶς τοὺς ἀγῶνας ἐξαρκέσει ἐξειπεῖν Ἀθλοφόρε, ἢ τοὺς πόνους τοὺς σούς, οὓς περ ἀνδρείως ὑπέμεινας, διὰ τῆς πίστεως τοῦ Κυρίου, καὶ τῆς χάριτος ἧς περ κατηξιώθης; οὐκ ἐξαρκεῖ διηγήσασθαι στόμα ἀνθρώπινον· σοφίαν γὰρ ἐνδεδυμένος καὶ ἀνδρείαν, τὸν πλοῦτον ἐμίσησας καὶ τὴν ἀξίαν τὴν πρόσκαιρον, στρατιώτης φανεὶς γνησιώτατος. Καὶ νῦν πρεσβεύεις Κυρίῳ ὑπὲρ πάντων ἡμῶν.

  Μεγαλυνάριον
  Δόξαν ὑπατείας ὑπεριδών, τὸ ὕπατον κλέος, ἐπορίσω τῶν ἀρετῶν, ὡς ἀνδραγαθήσας, Ἀρτέμιε ἐνδόξως· διὸ παντοίας βλάβης, ῥύου τοὺς δούλους σου.

  Ἕτερον Μεγαλυνάριον
  Τὸν μεγαλομάρτυρα τοῦ Χριστοῦ, καὶ τῶν ἰαμάτων, τὸν πολλύρρυτον ποταμόν, τῆς ἐντεροκήλης, τὸν θεῖον ἰατῆρα, Ἀρτέμιον τὸν μέγαν, ὕμνοις τιμήσωμεν.

  0 0

  Η Διεθνής Ημέρα Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1961, στις 20 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (IFATCA), για να κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό τον σημαντικό ρόλο του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στην αεροπορική αλυσίδα.
  Πρόκειται για ένα σχετικά νέο επάγγελμα, που αναδείχθηκε μέσα από την τεχνολογική έκρηξη του 20ου αιώνα.
  Στις 20 Οκτωβρίου 1961 ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

  0 0

  Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτωβρίου, την «Ημέρα της Αστυνομίας» μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
  Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσμοθετήθηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πατρίδα και την κοινωνία.
  Στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις.


  0 0

  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης)
  ΕΝΟΗ (Ενόη, Ενοη)
  ΑΡΤΕΜΙΟΣ (Αρτέμιος, Αρτέμης,)
  ΑΡΤΕΜΙΣ (Άρτεμις, Αρτεμία, Αρτέμη, Αρτεμισία, Αρτέμιδα)
  ΚΕΡΑΣΙΑ (Κερασιά, Κερασία)
  ΜΑΤΡΩΝΑ (Ματρώνα, Ματρόνα,)
  ΝΤΙΑΝΑ (Ντιάνα, Διάνα)
  Κερασία- Κερασούλα
  Το όνομά σου προέρχεται από το πανέμορφο δέντρο, με τους γλυκούς καρπούς, την κερασιά! Είσαι μία γυναίκα κεφάτη, λαμπερή, όμορφη που δεν μπορείς να κρύψεις ούτε στιγμή τα συναισθήματά σου. Σου αρέσει να μεταδίδεις γέλιο, κέφι, χαρά και αισιοδοξία! Σύμφωνα με τις αρχές της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 2 και αυτό υποδηλώνει ότι λατρεύεις την ζεστασιά και την θαλπωρή που σου προσφέρουν οι σχέσεις που υπάρχουν στη ζωή σου. Είσαι συντροφική, δοτική και αρκετά συναισθηματική με τους ανθρώπους που αγαπάς. Όταν ένας άνθρωπος σε κερδίσει, τότε του αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά, χωρίς κανέναν δισταγμό. Προσπαθείς στη ζωή σου να διατηρείς την ηρεμία και την αρμονία, αποφεύγεις τους καβγάδες και τις εντάσεις. Ξέρεις καλά πότε και πώς πρέπει να μιλήσεις στους γύρω σου, προκειμένου να πετύχεις τον σκοπό σου!
  Γεράσιμος:

  Σεβάσμιος.
  Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης της Κεφαλλονιάς.
  Φιλόδοξος, αρκετά αυταρχικός.
  Δεν εκδηλώνεται εύκολα.
  Συναντάει, συχνά, αρκετές δυσκολίες στη ζωή.
  Άρτεμις
  Δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, θεά της Σελήνης και της άγριας φύσης, παρθένα και σύμβολο της αγνότητας.
  Προστάτευε το κυνήγι και τη μητρότητα.
  Η παρθένα.
  Δραστήρια, εργατική, ανεξάρτητη.
  Της αρέσει η φύση κι ο αθλητισμός.
  Ερωτεύεται συχνά.
  Αρτέμιος
  Σοβαρός, υπεύθυνος, καλός οικογενειάρχης.
  Έξυπνος, ευσυνείδητος στη δουλειά του.
  Πιστός φίλος.
  Γεράσιμος:
  Το όνομά σου προέρχεται από τον Προστάτη της Κεφαλλονιάς, τον Άγιο Γεράσιμο. Δεν αποκλείεται να έχεις ρίζες καταγωγής από το πανέμορφο νησί του Ιονίου, αφού στην Κεφαλλονιά το όνομα «Γεράσιμος» συνηθίζεται! Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά ανεξάρτητος, δεν αντέχεις την καταπίεση και θέλεις συνήθως να περνά το δικό σου. Έχεις αρκετή ενέργεια και λατρεύεις τα ταξίδια και τις περιπέτειες. Έχεις φιλελεύθερες και πρωτότυπες ιδέες που προκαλούν τους γύρω σου, όμως σου αρέσει να κάνεις την διαφορά! Δύσκολα θα πάρεις απόφαση να δεσμευτείς σε μια σχέση, προτιμάς να διατηρείς την ανεξαρτησία σου, τουλάχιστον μέχρι να έχεις χορτάσει πρώτα κάποια πράγματα στη ζωή! Χαρακτηρίζεσαι από έντονο άγχος και βιασύνη για να ολοκληρώσεις αυτά που θέλεις όμως ένα από τα ελαττώματα σου είναι η έλλειψη σταθερότητας και η συχνή αλλαγή απόψεων που σε αποσυντονίζει.
  Άρτεμις
  Το όνομά σου προέρχεται από την αρχαία θεά του Ολύμπου, την Άρτεμις, που ήταν η βασίλισσα των βουνών και των δασών! Ήταν η θεά του κυνηγιού και προστάτιδα των παιδιών και των ζώων. Έτσι λοιπόν και εσύ στη ζωή σου φίλη μας Άρτεμις, είσαι μία γυναίκα που λατρεύεις την φύση, την εξοχή, τις μικρές αποδράσεις και παίρνεις χαρά και αισιοδοξία από τα παιδιά και τα ζώα. Σύμφωνα με τις αρχές του Πυθαγόρα, ο προσωπικός λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα κεφάτη, ζωηρή με φιλελεύθερες απόψεις για τη ζωή! Σου αρέσει να πρωτοπορείς και να γεύεσαι στο έπακρο όλες τις καθημερινές απολαύσεις της ζωής!

  0 0

  Η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης εορτάζεται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις».
  Η Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις ξεκινά στις 12 Οκτωβρίουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας,συνεχίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης στις 16 Οκτωβρίου, με την Παγκόσμια Ημέρα Τραύματος στις 17 Οκτωβρίουκαι ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης.
  Στατιστικά Στοιχεία:

  • Οστεοπόρωση: Μεταβολικό νόσημα των οστών, το οποίο χαρακτηρίζεται από μειωμένη οστική μάζα (πυκνότητα του οστού) και διαταραχή της μικρο-αρχιτεκτονικής τους, με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο κατάγματος.
  • Πλήττει περισσότερο τις γυναίκες από τους άνδρες.
  • Μία στις τρεις γυναίκες άνω των 50 ετών υποφέρει από κατάγματα που προκλήθηκαν από οστεοπόρωση.
  • Μία στις τρεις Ελληνίδες, νεότερες των 50 ετών, θα εμφανίσει οστεοπόρωση. Οι γυναίκες αυτές έχουν μειωμένη οστική μάζα -ένδειξη προδιάθεσης εμφάνισης της ασθένειας- γεγονός ωστόσο που αγνοούν στη συντριπτική τους πλειονότητα αφού δεν κάνουν τον έλεγχο.
  • Αιτίες για την αύξηση της συχνότητας εμφάνισης της οστεοπόρωσης στις Ελληνίδες είναι η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης.
  Αντιμετωπίστε την οστεοπόρωση σωστά και υπεύθυνα!!!
  Λένε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.
  Το απόφθεγμα αυτό ταιριάζει απόλυτα στη σχέση οστεοπόρωσης και άσκησης.
  Οστεοπόρωση είναι η μειωμένη οστική μάζα που επέρχεται με τα χρόνια και κάνει τα κόκαλα πιο εύθραυστα και κατά συνέπεια επιρρεπή σε κατάγματα.
  Στις γυναίκες, η διαδικασία αυτή επιταχύνεται τα δέκα πρώτα χρόνια μετά την εμμηνόπαυση.
  Στους άνδρες, παρότι είναι πιο σπάνια, αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι ένας άνδρας με οστεοπορωτικό κάταγμα θα εμφανίσει περισσότερες επιπλοκές σε σύγκριση με μία γυναίκα.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία, η οστεοπόρωση αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
  Το κάπνισμα, η έλλειψη οιστρογόνων στις γυναίκες και τεστοστερόνης στους άνδρες, το αλκοόλ, η κληρονομικότητα και η κακή διατροφή είναι μερικοί από τους σημαντικότερους παράγοντες που την προκαλούν.
  Φυσικά πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος της άσκησης, καθώς αποτελεί τόσο προληπτικό μέτρο όσο και θεραπευτικό.
  Η άσκηση δρα προληπτικά μέχρι και κατά τη διάρκεια της εφηβείας, καθώς αυξάνει την οστική μάζα έτσι ώστε στην ηλικία των 30 ετών να έχει επιτευχθεί η μέγιστη οστική πυκνότητα.
  Επιπλέον βοηθά στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας κατά την ενηλικίωση, μειώνει την απώλειά της στην εμμηνόπαυση και καθυστερεί τον ρυθμό απώλειας οστικής πυκνότητας με την αύξηση της ηλικίας.
  Εξάλλου είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για τη σωστή στάση, ισορροπία και συντονισμό του σώματος, παράγοντες που προφυλάσσουν από τις πτώσεις.

  0 0
 • 10/19/17--22:10: Pepci-Cola v/s Coca-Cola
 • ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΝΤΡΑ
  Pepci-Cola v/s Coca-Cola

  0 0
 • 10/20/17--00:00: Γαλλικό τοστ
 • Ένα γρήγορο και θαυμάσιο κολατσιό!!!
  Η συνταγή μπορεί να γίνει χαμηλότερη σε λιπαρά εάν χρησιμοποιηθεί ημιαποβουτυρωμένο γάλα, κασέρι και ζαμπόν χαμηλό σε λιπαρά
    Συστατικά :
  * 8 φέτες ψωμί του τοστ
  * 4 φέτες κασέρι
  * 4 φέτες ζαμπόν
  * 3/4 του ποτηριού γάλα
  * 2 αυγά
  * Λίγο ελαιόλαδο
  Οδηγίες 
   1. Κόβουμε το ψωμί του τοστ διαγώνια σε τρίγωνα
  2. Βάζουμε τα μισά τρίγωνα σε ένα λαδομένο πυρέξ
  3. Στα μισά τρίγωνα βάζουμε από πάνω τυρί και στα άλλα μισά ζαμπόν
  4. Τα σκεπάζουμε με με το υπόλοιπο ψωμί
  5. Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και τα ρίχνουμε στα ψωμάκια
  6. Αφήνουμε τα ψωμάκια να το ρουφήξουν καλά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

  0 0

  Έξυπνα ξυπνητήρια

  0 0

  Την παροχή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στα κέντρα διασκέδασης στην Βικτόρια της Αυστραλίας σκέφτεται να επιβάλει δια νόμου η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του αλκοολισμού που λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας. Σύμφωνα με ειδικούς το δωρεάν νερό θα συμβάλει να περιοριστούν τα μεθύσια και η βίαιη συμπεριφορά.
  Ωστόσο οι περισσότεροι χώροι διασκέδασης δεν προσφέρουν δωρεάν νερό, αντιθέτως προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό και χρεώνουν δέκα δολάρια το μπουκάλι.