Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


  0 0

  Οι καλύτεροι Αγιοβασίληδες πήγαν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων
  Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων άνδρες της ΕΜΑΚ με σχοινιά άρχισαν να κατεβαίνουν από την οροφή του κτηρίου, σταματώντας στα μπαλκόνια των παιδιών που δεν μπορούσαν να κατέβουν στον προαύλιο χώρο για να τους δώσουν τα δώρα τους...
  Δεν έχω δει καλύτερους Άγιους Βασίληδες, μπράβο σας παιδιά...

  0 0

  Η Πραγματική Γνώση των Αιτιών Δίνει τις Απαντήσεις!
  O καρκίνος είναι μια κατάρα για το ανθρώπινο γένος. Αν και υπήρχε από την αρχαιότητα ο σύγχρονος τρόπος ζωής φαίνεται πως τον ευνοεί ιδιαίτερα. Ακόμη και σήμερα μια διάγνωση καρκίνου ισοδυναμεί συχνά με βέβαιο θάνατο. Γι’ αυτό και τα περισσότερα θύματά της επάρατης νόσου τείνουν να την αντιμετωπίζουν μοιρολατρικά. Ωστόσο υπάρχει ελπίδα. Η γνώση των πραγματικών αιτιών του καρκίνου και η ανάλογη αντιμετώπιση τους, μπορεί να οδηγήσει στην ανάσχεση της νόσου, ακόμη και στην οριστική θεραπεία της. Διαβάστε πως μπορείτε να προστατευτείτε, να αντιμετωπίσετε ακόμη και να νικήσετε την επάρατη νόσο…

  Ο καρκίνος είναι ο συνηθισμένος γενικός όρος για τις κακοήθεις νεοπλασίες. Η κυρία αιτία αυτής της ασθένειας δρα κατά την διαίρεση των κυττάρων. Τα κύτταρα είναι δυναμικά και συνεχώς σε εγρήγορση, παίρνουν αποφάσεις (κατόπιν οδηγιών-διαταγών) για το τι θα πράξουν στη συνέχεια, π.χ. το αν θα πολλαπλασιαστούν. Κανονικά, υπάρχουν ακριβείς κανόνες ως προς την αύξηση ή όχι ενός κυττάρου, που καθορίζονται από ποικίλους φορείς, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων κυττάρων εντός του οργανισμού. Οι διάφορες ορμόνες στο σώμα ή και εξωτερικοί παράγοντες είναι μερικοί από τους φορείς που μπορούν να ξεγελάσουν το κύτταρο για να ανταποκριθεί. Ένα σημαντικό παράδειγμα είναι η αύξηση των οστών στην παιδική ηλικία: τα κύτταρα δίνουν ρυθμισμένες διαταγές στις άκρες των οστών για να δομήσουν περισσότερο κόκαλο, ώστε να πάρουμε ύψος.
  Πρωταρχικά έχουμε το κύτταρο που τίθεται σαν στόχος από διάφορους μη συμβατικά υγιείς παράγοντες και αρχίζει να διαιρείται χωρίς κανονικό έλεγχο. Όταν αυτό συμβεί, το κύτταρο συνεχίζει να διαιρείται, διαμορφώνοντας τελικά νέα αύξηση που καταλήγει σε όγκο ή νεοπλασία. Όταν η νεοπλασία φτάσει σε αριθμό ενός δισεκατομμυρίου κυττάρων (ο ελάχιστος αριθμός των καρκινικών κυττάρων) μπορεί να είναι ανιχνεύσιμη με τις συμβατικές ιατρικές μεθόδους εξετάσεων.

  Η Μία και Μοναδική Αιτία της Καρκινογένεσης
  Πρόκειται για τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πεδίων που διέπουν τις κινήσεις των πολυπεπτιδίων (αμινοξέων) εντός των κυττάρων (πρωτόπλασμα).
  Οι δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος κατά την διεκπεραίωση όλων των μοριακών κινήσεων εντός των κυττάρων, διαπερνούν την κυτταρική μεμβράνη. Όταν η διαφορά δυναμικού του ηλεκτροστατικού φορτίου μεταβάλλεται (αυτό οφείλεται στη μεταβολή της υγιούς κατάστασης της κυτταρικής μεμβράνης), έχουμε ως επακόλουθο την «καρκινογένεση». Το κύτταρο χρησιμοποιεί τις τέσσερις δυνάμεις της Φύσης (βαρύτητα, ηλεκτρομαγνητικές, ισχυρές και ισχνές ατομικές δυνάμεις) και η ακολουθία-εφαρμογή αυτών των δυνάμεων είναι πολύ συγκεκριμένη, όσον αφορά τον άνθρωπο.
  Η ταλάντωση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της γήινης σφαίρας (7,3hertz) παρέχει την συγκεκριμένη ροή ενέργειας που διέπει τις ενδοκυτταρικές ανασυνθέσεις. Είναι γνωστό ότι ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από τρισεκατομμύρια κύτταρα και σχεδόν αμέτρητες ενεργειακές μεταβολές. Έτσι μια πλήρης εικόνα όλων των αλλαγών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν όμως γνωρίζουμε την ορθή ροή των κινήσεων, μπορούμε να έχουμε τις απαντήσεις.
  Εν κατακλείδι, οτιδήποτε μεταβάλει τη ροή των ενεργειακών δεδομένων εντός ζώντων οργανισμών είναι και ορίζεται ως αιτία της καρκινογένεσης.
  Ενώνοντας το Παζλ της Πολυπλοκότητας Όλων των Μορφών της Ασθένειας
  Υπάρχουν εκατοντάδες συντελεστές αιτιών, π.χ. αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα, συσσώρευση τοξινών στο σώμα, δυσάρεστες σκέψεις, και κάθε μια αιτία έχει περιστασιακή σχέση με τον όρο «ασθένεια». Είμαστε σε μειονεκτική θέση, αναγνωρίζοντας τα μεγάλα κομμάτια του παζλ, δηλαδή τον όρο καρκίνο, μια τρομακτική ασθένεια που ισούται συνήθως με το τέλος της ζωής μας. Τα μικρότερα κομμάτια όμως καλύπτουν ένα πολύ μεγαλύτερο πεδίο που μένει συχνά άγνωστο.
  Το σώμα, το μυαλό, είναι ένα με το περιβάλλον. Εάν διαταράξουμε αυτή την ισορροπία, υποβοηθάμε τον καρκίνο και όποια άλλη ασθένεια. Κάθε παρέμβαση που διαταράσσει το ανθρώπινο βιολογικό–δυναμικό περιβάλλον, καταστρέφει την «ισορροπία», δηλαδή τη θέση κάθε ατόμου που λαμβάνει μέρος στο κοσμικό γίγνεσθαι εντός των πεδίων του διπολικού φορτίου, δηλαδή τις «ηλεκτρομαγνητικές» δυνάμεις που περιβάλλουν το σύμπαν και τα όντα εντός αυτού. Είναι λοιπόν αυτές καθαυτές οι δυνάμεις που διοικούν και καθορίζουν την ορθή κίνηση και η οποιαδήποτε παρεμπόδιση σε αυτές τις ακροτελεύτιες σχέσεις προωθεί την ασθένεια του καρκίνου και γενικώς των ασθενειών.
  Παράγοντες που όταν παραβλέπουμε την δυναμική τους προκαλούν πολύ μεγαλύτερες καταστροφές στην υγεία μας είναι:
  • Ασύμβατη διατροφή.
  • Τρόπος ζωής.
  • Πνευματική καθυπόταξη που κατά κύριο λόγο οδηγεί σε συγκέντρωση τοξινών με αποτέλεσμα την αδυναμία του οργανισμού για αυτοκάθαρση.
  • Διατροφική ανεπάρκεια, ασύμβατες τροφές: όταν οι προσλαμβανόμενες τροφές υστερούν σε βασικά στοιχεία (θρεπτικές ουσίες) έχουν επιπτώσεις στις βιοχημικές διαδικασίες των κυττάρων, στην πέψη και στην φυσική εσωτερική αποτοξίνωση. Προκαλούν επίσης, πίεση, καταστολή, κατάθλιψη, φόβο, έλλειψη επιθυμίας ζωής–χαράς–αγάπης.
  • Τρόπος ζωής: καθιστική ζωή, ανυπαρξία εκγύμνασης σώματος και πνεύματος. Το σώμα πρέπει να κινείται και να ιδρώνει, και οι σκέψεις να προσδιορίζουν τα σημαντικά και τις πραγματικές αξίες.
  • Πνευματική καθυπόταξη, διανοητική τοποθέτηση.
  Αυτές οι καταστάσεις μπορούν να προκληθούν λόγω ασύμβατων τροφών (αλυσίδες αμινοξέων) που αφομοιώνονται από το στομάχι και το έντερο. Η ελλιπής πέψη έχει σαν αποτέλεσμα την μη απορρόφηση ουσιαστικών θρεπτικών ουσιών. Τα κακώς αφομοιωμένα τρόφιμα εμπεριέχουν τοξικές ουσίες που περνούν στο αίμα και στο λεμφικό σύστημα μέσο του εντέρου, προκαλώντας μολύνσεις από πρωτόζωα, αμοιβάδες, σκουλήκια, βακτηρίδια ιών, παρασιτική μαγιά. Αρνητικό αποτέλεσμα έχει επίσης η κατάχρηση φαρμάκων. Όταν η τοξιναιμία υπερβεί σαν πάθηση την ικανότητα μας να την ελέγξουμε, μας καθιστά ανίκανους να την χειριστούμε, με αποτέλεσμα να ασθενούμε.
  Ο τρόπος αντιμετώπισης μιας ακραίας ψυχολογικής κατάστασης (θάνατος προσφιλούς προσώπου, διάλυση οικογένειας…) εξαρτάται από την εν γένει υγιή κατάσταση όλου του οργανισμού αλλά κυρίως του νευρικού συστήματος. Επειδή όμως όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους παρόμοιες καταστάσεις, δεν σημαίνει ότι όλοι αναπτύσσουν καρκίνο. Προέχει η κακή κατάσταση σώματος για να επέλθει το ανάλογο αποτέλεσμα.
  Ποίο είδος ασθένειας θα αναπτύξουμε, εξαρτάται από:
  • Τον τύπο των τοξινών που έχουμε μέσα μας,
  • Τον τύπο των παρασίτων,
  • Τον τύπο της ενδεχόμενης μόλυνσης,
  • Τη συνολική διατροφική ανισορροπία,
  • Το γενετικό υλικό (κληρονομικότητα, ομοιόσταση και περιβάλλον),
  • Την ομάδα αίματος (Ο, Α, Β, ΑΒ),
  • Την εκ γενετής ικανότητά μας να χειριστούμε τις διάφορες τοξίνες,
  • Την εκ γενετής ικανότητα να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη ουσιαστικών θρεπτικών ουσιών,
  • Την ψυχολογική και διανοητική δύναμη,
  • Την ηλικία,
  • Το φύλο,
  • Τις σκέψεις,
  • Το περιβάλλον,
  • Την έκθεση σε ακτινοβολίες (ηλιακή ή ραδιενεργή),
  • Την έλλειψη αγάπης και συντροφικότητας,
  • Τους τραυματισμούς,
  • Τις εγχειρίσεις.
  Όταν αφαιρούμε τις αιτίες, επιτρέπουμε στο σώμα να θεραπευτεί. Το μυαλό είναι ο οδηγός του σώματος. Αποφασίζει για τη διατροφή, τις πράξεις, το τι πρέπει να ακολουθούμε. Η εσωτερική ρύπανση προκαλείται από την έκθεση σε τοξίνες αλλά και από την κατανάλωση αυτών μέσω τροφών.Είμαστε λοιπόν ένα σύνολο ανεπαρκούς διατροφής και δυσμενών σκέψεων, αντιμέτωποι με 1.000 διαφορετικές καρκινογόνες ουσίες, που καταλήγουν σε 1.000 διαφορετικές μορφές καρκίνου αλλά και άλλων ασθενειών.
  Οι σημερινοί «επιστήμονες» έχουν αντικαταστήσει την έρευνα με τα μαθηματικά και περιπλανώνται μακριά από τα πραγματικά στοιχεία, καταλήγοντας σε λύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μπορεί να σκέφτονται και να αναλύουν σε βάθος διάφορες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεκαθαρίζουν το τοπίο έρευνας.
  Κανείς λοιπόν σήμερα από τους «ειδικούς» δεν πρέπει να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τι είναι ακριβώς ο καρκίνος και οι πρωταρχικές του αιτίες. Αντίθετα δεν υπάρχει άλλη ασθένεια της οποίας η πρωταρχική αιτία να είναι περισσότερο γνωστή, ώστε σήμερα η άγνοια των αιτιών δεν μπορεί να προβάλλεται σαν δικαιολογία ότι δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για την πρόληψη της ασθένειας. Ότι η πρόληψη του καρκίνου τελικά θα επιτευχθεί είναι αδιαμφισβήτητο. Αλλά πόσο καιρό θα πάρει θα εξαρτηθεί από την παρεμπόδιση που οι διάφοροι «προφήτες του αγνωστικισμού» θα καταφέρνουν να προβάλλουν ενάντια της εφαρμογής της καθαρά επιστημονικής γνώσης. Μέχρι τότε εκατομμύρια καρκινοπαθών θα πεθαίνουν αναίτια, στον βωμό του κέρδους.
  Πάντα η αλήθεια περνά μέσα από τρεις καταστάσεις. Καταρχάς η αλήθεια γελοιοποιείται και λοιδορείται. Δεύτερον, αντιμετωπίζονται με βία αυτοί που την αναφέρουν. Τρίτον, κατοχυρώνεται από μόνη της σαν αυταπόδεικτη αλήθεια όταν η «ανάγκη» παίρνει την εκδίκησή της. Αυτά τα αποσπάσματα είναι οι ειλικρινείς απόψεις των τεσσάρων εξαίρετων επιστημόνωνWarburg,Blass,Koch, και Τέσλα, των οποίων οι καταθέσεις και αλήθειες γίνονται εμφανείς στον σημερινό κόσμο της επιστήμης, που σαν πρωτοπόροι υψηλού κύρους άφησαν παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα με την έρευνά τους.

  Αντι-στροφή ή Κατα-στροφή Βασικής Αλυσίδας του DNA
  Η ορθή ροή ανασυνθέσεων των πολυπεπτιδίων (βασικά αμινοξέα) εντός κυττάρων καθορίζεται από τον γενετικό κώδικα τουDNA. Δεν υφίσταται γονιδιακός προγραμματισμός ανάπτυξης του καρκίνου, και συνεπώς δεν έχει ανιχνευθεί ποτέ κάτι τέτοιο. Απομένει η πλήρης καταγραφή όλων των παραμέτρων που προσβάλλουν τα ενεργειακά πεδία που διέπουν τις κινήσεις εντός του πρωτοπλάσματος και οι απαραίτητες διευκρινήσεις προς την πρόληψη κυρίως, με αποτέλεσμα την πλήρη θεραπεία της ασθένειας. Εδώ πρέπει να επαναλάβουμε ότι η κατανόηση της ασθένειας δεν μπορεί να γίνει από κάποιον που ήδη πάσχει, αλλά όλοι πρέπει να γνωρίζουμε προτού βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Είναι αναγκαία μια πρώτη καταγραφή και εξοικείωση των παραμέτρων ή αιτιών που προκαλούν την μη ορθή (κατά-στροφή) ανασύνθεση πρωτεϊνών με το γνωστό αποτέλεσμα του καρκίνου, δηλαδή την παραγωγή κυττάρων που δεν έχουν καμία σχέση με τα υγιή από τα οποία προήλθαν.
  Εν συντομία θα αναφερθούμε σε καρκινικούς παράγοντες όπως:
  – Χημικές ουσίες (υπάρχουν περισσότερες από 500 γνωστές καρκινογόνες ουσίες), οι περισσότερες από αυτές στην τροφή, στο νερό, και γενικά σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινώς.
  – Ραδιενέργεια–διάφοροι ιοί και μικρόβια–ελεύθερες ρίζες κλπ.
  – Τοξίνες στα σφραγίσματα δοντιών (αμάγαλμα–νικέλιο–απονευρώσεις)
  – Τοξίνες στο πεπτικό σύστημα: βλέννες, παράσιτα, χημικά, υδράργυρος, χαλκός, κάδμιο, αρσενικό κλπ.
  – Προβληματική διατροφή: τοξικά συντηρητικά, επεξεργασμένα τρόφιμα, κακή αφομοίωση
  – Ποτά (νερό που μόνο στην θεωρία είναι καθαρό, οινοπνευματώδη, σάκχαρα, προσθετικά γεύσης)
  – Καθημερινή χρήση χημικών ουσιών (οδοντόκρεμες, αρώματα χώρου, απορρυπαντικά)
  – Περιβάλλον (αέρας, ακτινοβολία, έκθεση στον ήλιο–«ηλιοθεραπεία»!!!)
  – Κατανάλωση τροφών ασύμβατων με την ομάδα αίματος
  Αυτοί είναι μερικοί από τους πολλούς πιθανούς παράγοντες που ανήκουν μεν σε διαφορετικές κατηγορίες, όμως δραστηριοποιούνται και αντιδρούν μεταξύ τους. Συνήθως, δύο ή περισσότεροι παράγοντες ευθύνονται για την καρκινογένεση στο σώμα.Παράδειγμα, όταν καθόμαστε μπροστά σε οθόνη υπολογιστή, μέσω της ακτινοβολίας προκαλούνται υψηλότερα πεδία εξάτμισης υδραργύρου από τα σφραγίσματα των δοντιών με αμάλγαμα.
  Ο βασικότερος και πλέον κοινός παράγοντας είναι η εσωτερική ρύπανση. Το καθαρό, το υγιές σώμα, δεν παράγει καρκίνο!
  Πάνω από το 90% των ανθρώπων που ανέπτυξαν καρκίνο βρέθηκε να έχουν ανεπάρκεια σε τουλάχιστον τρία από τα παρακάτω βασικά θρεπτικά συστατικά:
  • Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα (omega3alphα-Linolenicfattyacid), το 95% των ασθενών.
  • Σελήνιο 95% ανεπάρκεια.
  • Ασβέστιο, μαγνήσιο.
  • Βιταμίνες, Α(ή βήτα καροτίνη), Ε,C, Β17 λαετρίλη (laetrile),Bcomplex,D,K, 95% ανεπάρκεια.
  • Χαλκός 90% ανεπάρκεια.
  • Γερμάνιο
  • Χρώμιο
  • Βανάδιο
  • Ψευδάργυρος
  • Κασσίτερο
  Εν κατακλείδι η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών είναι ένας κοινός παράγων μεταξύ καρκινοπαθών.

  Πρωτόκολλο Θεραπείας
  Ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί και το σώμα μας να αυτοθεραπευτεί με τους εξής απλούς τρόπους:
  • Καθαρισμός οργανισμού (συκώτι, έντερα, πάγκρεας, νεφρά) από πέτρες, καντίντας, βαρέα μέταλλα, τοξίνες κ.α.
  • Αποφυγή ασύμβατων και ακατάλληλων τροφών (μεταλλαγμένα–ραντισμένα).
  • Αποφυγή σχέσεων και περιβάλλοντος που καταρρακώνουν τον ψυχισμό.
  • Πλήρης αλλαγή διατροφής με αντικατάσταση άλλων συμβατών τροφών και με θρεπτικά συστατικά, κυρίως όσων έχουμε έλλειψη.
  • Εργασία–θεραπεία σε όλο το σώμα, ξεκινώντας από το μυαλό.
  • Σκέψεις, δίνοντας προτεραιότητα στις πραγματικές αιτίες της ασθένειας και να μην γίνεται αποδεκτή μοιρολατρικά η κατάσταση της υγείας.
  Οι καλοήθεις ή κακοήθεις όγκοι δεν εμφανίζονται από το πουθενά! Μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι ένας όγκος να γίνει αρκετά μεγάλος για να ανιχνευθεί. Σε αυτό το διάστημα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει –και συχνά γίνεται– αυτοΐαση. Εν δυνάμει καρκινικοί όγκοι αντιμετωπίζονται και εξαλείφονται από την φυσική άμυνα του οργανισμού σε όλη την διάρκεια της ζωής μας. Μόνο όταν συμπεριφερθούμε άσχημα στο σώμα μας τα διάφορα καρκινώματα έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν και να μας προσβάλουν.
  Στην πρώτη φάση της μετάλλαξης, δηλαδή την παρέκκλιση της διαίρεσης ενός κυττάρου σε κάτι άλλο εκτός του εαυτού του, υπάρχει αυτό που θα το ονομάσουμε «λάθος διαταγή». Αυτό που συμβαίνει και που αποτελεί την κύρια αντιμετώπιση της ανάπτυξης του καρκίνου είναι η δέσμευση των ελεύθερων ριζών, από την ανεξάντλητη καύση τους με το οξυγόνο. Όπως αναφέραμε στην αρχή, είναι η διατάραξη των ενεργειακών δομών της κυτταρικής μεμβράνης που έχει σαν αποτέλεσμα την λάθος διαίρεση. Όλο το πρόβλημα λοιπόν είναι η αντιμετώπιση της ελεύθερης καύσης (χωρίς φραγμούς ή ορθή διαταγή) του οξυγόνου εντός του πρωτοπλάσματος των κυττάρων. Είναι αυτή η καύση που προκαλεί τις μεταλλάξεις στοDNA. Διάφοροι ιοί, χημικές ουσίες, ακτινοβολία μπορούν επίσης να αλλοιώσουν τοDNA. Συνήθως λειτουργούν όλα μαζί στην καταστροφή της αλυσίδας.
  Η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης σε πρώτη φάση με φυσικό τρόπο είναιη χρήση του λινελαίου (flaxseedoil),του ελαιολάδου και των λαχανικών (των συμβατών με την ομάδα αίματος), που βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλει τις χημικές ουσίες. Τα αντιοξειδωτικά είναι σε θέση να σταματήσουν τις αλυσιδωτές αντιδράσεις των ελεύθερων ριζών με το οξυγόνο. Το πράσινο τσάι περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες γνωστές ως πολυφενόλες, μια από αυτές (EGCG) έχει 20 φορές την επίδραση της βιταμίνης Ε και 500 φορές την επίδραση της βιταμίνηςC στην καταστολή της ελεύθερης δράσης του οξυγόνου.
  Υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία για ουσίες που βρίσκονται στην φύση και θα απαριθμήσουμε μερικές:
  • Τα φύλλα της ελαίας (αλέθουμε φύλλα με νερό και πίνουμε τον χυμό).
  • Η ψίχα (αμύγδαλο) από το κουκούτσι του βερίκοκου που περιέχει την βιταμίνη Β17.
  • Τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν ουσίες που σταματούν την παραγωγή τριχοειδών αγγείων που δημιουργούνται από τους καρκινικούς όγκους. Χωρίς την παροχή αίματος οι καρκινικοί όγκοι σβήνουν.
  • Τα κουκούτσια (σπασμένα) από τα κεράσια μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά.
  • Το μπρόκολο καλύπτει τον οργανισμό από καρκίνους σε όλο το μήκος της πεπτικής οδού.
  • Η ντομάτα περιέχει αντιοξειδωτικά (lycopene) αλλά μπορεί να καταναλωθεί από την Ο και ΑΒ ομάδες αίματος.
  • Το σκόρδο και το κρεμμύδι περιέχουν τις χημικές ουσίες αλλυλικά σουλφίδια που βοηθούν στον περιορισμό τοξικών ουσιών που προκαλούν μεταλλάξεις.
  Οι ντομάτες τα σκόρδα και τα κρεμμύδια είναι καλύτερα μαγειρευτά. Το μπρόκολο το κουνουπίδι και το λάχανο (όταν είναι συμβατά με την ομάδα αίματος) βοηθούν στην παραγωγή συγκεκριμένων ενζύμων (PhaseIIEnzymes) που βοηθούν στην αποβολή καρκινικών ουσιών από τα κύτταρα. Πρώτο μέλημα είναι η προσαρμογή της διατροφής μας στην ομάδα αίματος, διότι έτσι έχουμε ένα σίγουρο πλεονέκτημα εναντίον του καρκίνου και γενικά των ασθενειών (συμβουλευθείτε το βιβλίο του ιατρού Πήτερ Ντι’ Άνταμο, 4 Ομάδες Αίματος 4 Δίαιτες).
  Δεν υπάρχουν ασθένειες, αλλά αιτίες που προκαλούν ασθένειες, που πρέπει να εντοπίζονται και να αφαιρούνται από τον οργανισμό, συνεπώς η μέθοδος θεραπείας είναι μία, να αφαιρούμε τις αιτίες και να αφήνουμε τον οργανισμό να κάνει την δική του αυτοΐαση.
  Η Ολιστική Ιατρική κάνει ακριβώς αυτό. Με το να ελέγχει μέχρι και 2.500 διαφορετικές πληροφορίες για τα σημεία ελέγχου καλής λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού, μπορεί να αφαιρεί τις αιτίες όλων των παθήσεων. Μένει μόνο να υπάρξει η σωστή ενημέρωση και ανταπόκριση από τον καθένα που έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα όπως ο καρκίνος.
  Η κλασική ιατρική προσεγγίζει τον καρκίνο σαν ένα γεγονός προς αντιμετώπιση στην τελική του μορφή δηλαδή του κακοήθους όγκου. Με τον τρόπο ανίχνευσης που χρησιμοποιούν πρέπει να υπάρξουν ήδη καρκινικά κύτταρα σε μεγάλο αριθμό για να καταγραφούν και από τον πιο σύγχρονο μαγνητικό τομογράφο. Η Ολιστική Ιατρική με την μέθοδό της μπορεί να δει μέχρι και πέντε χρόνια νωρίτερα την ενεργειακή παραμόρφωση σε ένα συγκεκριμένο όργανο. Η μέθοδος είναι απλή και βασίζεται στην διαφορετική συχνότητα που το κάθε όργανο του σώματός μας διεκπεραιώνει τις εργασίες του. Η ροή του φορτίου είναι για κάθε όργανο 50mV, και η οποιαδήποτε απόκλιση κάτω των 50 ερμηνεύεται ως πάθηση που πρέπει να αντιμετωπισθεί. Ο καρκίνος παρουσιάζεται μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απόκλισης από την κανονική ροή των φορτίων, δηλαδή των ενεργειακών δομών που εξηγήσαμε στην αρχή αυτής της εργασίας.
  Αυτό είναι ένα πάρα πολύ μικρό δείγμα από αυτά που έχει καταφέρει η Ολιστική Ιατρική τις τελευταίες δεκαετίες και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί για την ίαση των ασθενειών διαφέρουν τελείως ως προς την προσέγγιση των παθήσεων. Δεν αντιμετωπίζει τα συμπτώματα αλλά αφαιρεί τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν ασθένειες. Όσον αφορά τον καρκίνο έχει να επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμα και σε περιπτώσεις που είχαν χαρακτηρισθεί ως μη επιστρεπτέες. Στην Ελλάδα σήμερα ασκείται από ελάχιστους φωτισμένους πραγματικούς γιατρούς, ενάντια σε μια καθεστηκυία τάξη που νέμεται πόρους και ανθρώπους χωρίς αιδώ.
  Το θέμα του καρκίνου με τις διαστάσεις που έχει πάρει παγκόσμια δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μονομερώς από μια χώρα. Η Ελλάδα όμως με τον φυσικό της πλούτο (έδαφος, χλωρίδα, πανίδα) μπορεί να συμβάλει στην παραγωγή φυσικών αντικαρκινικών σκευασμάτων με παγκόσμια ανταπόκριση. Γνωρίζουμε ήδη ότι αμερικανικές εταιρίες έχουν παρασκευάσει από τα φύλλα της ελαίας φάρμακα κατά του καρκίνου. Δεν μπορεί πλέον η πολιτεία να μένει απαθές έρμαιο ιδιωτικών συμφερόντων φαρμακευτικών εταιριών και ιατρικού κατεστημένου.
  Dr. PeterJ. D’ Adamo 4 ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ 4 ΔΙΑΙΤΕΣ,
  Illustrated World of Science Encyclopedia
  http://www.curezone.com
  zenithmag.wordpress.com

  0 0

  Λέξεις που όλοι έχουμε ακούσει αλλά δεν ξέρουμε τι σημαίνουν

  Όσοι μεγαλώσαμε σε χωριό έχουμε ακούσει πάρα πολλές από τις πιο κάτω λέξεις και φράσεις, ξέρετε τι σημαίνουν.

  Αποκόβω: απογαλακτίζω.

  Αγγειό (το): δοχείο, σκεύος.

  Ανάρμεγος: το θηλυκό ζώο που δεν έχει αρμεχθεί. Είναι ανάρμεγο το κοπάδι.

  Απλάδι (το): Κλινοσκέπασμα από προβατίσιο μαλλί….

  Αρβάλι (το): Χάλκινο ή τσίγκινο στρογγυλό δοχείο με χερούλι για το άρμεγμα των ζώων.

  Αρνάδα: Χρονιάρα προβατίνα που κρατήθηκε για «έχει», δηλ. για αναπαραγωγή. Στα γίδια λέγεται κατσικάδα.

  Ασαλά(γ)ητος: αυτός που δεν παίρνει από ορμήνιες, που κάνει ότι του κατέβει στο μυαλό.

  Βάκρα: Προβατίνα με άσπρο τρίχωμα στο σώμα της και μαύρες κηλίδες μόνο στο μούτρο της.

  Βετούλι (το): Κατσίκι ενός έτους.

  Γαλάρια (τα): Τα γεννημένα πρόβατα ή γίδια που κρατούν (έχουν) γάλα. Σε αντίθεση με τα στέρφα που δεν έχουν.

  Γάστρα (η): Σιδερένιο θολωτό σκέπασμα. Στη γάστρα ψήνονταν το ψωμί, ορισμένα φαγητά και ολόκληρα αρνιά ή κατσίκια.

  Γκιόσα (η): γίδα με μαύρη ράχη, άσπρη κοιλιά και λευκές ρίγες στο πρόσωπο

  Γκισέμι (το): Τραγί ή κριάρι μουνουχισμένο και μεγαλόσωμο, οδηγός του κοπαδιού που φέρνει το μεγαλύτερο κουδούνι.

  Γκλίτσα: Ποιμενική μαγκούρα με σκαλιστή λαβή.

  Ζλάπι (το): Η φράση «παρουσιάσκη ζλάπι» σημαίνει ότι εμφανίστηκαν στα πέριξ λύκοι ή τσακάλια και πρέπει να προσέχει ο τσοπάνης.

  Ζυγούρι (το): Πρόβατο που μόλις έχει περάσει το πρώτο έτος της ηλικίας του.

  Ζωντανά (τα): Τα πρόβατα και τα γίδια συνολικά. Αλλιώς τα πράματα.

  Κάδη (η): Ξύλινο ψηλό δοχείο με στενή βάση για το χτύπημα του γάλακτος.

  Κακαράντζα (η): Τα περιττώματα, η κοπριά των ζώων.

  Κάλεσα: Προβατίνα με σώμα άσπρο, αλλά με μάτια, μύτη και αυτιά μαύρα.

  Καπνόγκεσα (η): Κατάμαυρη γίδα με καφέ μούρη.

  Καραμάνικη (η): Προβατίνα άσπρη με μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια και φαρδιά ουρά.

  Καρδάρα (η): Ξύλινο στρογγυλό δοχείο για το άρμεγμα του γάλακτος.

  Κάτσενα: Άσπρη προβατίνα με κόκκινο πρόσωπο.

  Κλαπάτσα (η): Αρρώστια των προβάτων.

  Κλαρίζω: Κόβω τα κλαδιά δένδρου.

  Κλωτσοτύρι (το): Το τυρόγαλο που μένει από το πήξιμο του τυριού, άμα το βράσουμε κάνουμε το κλωτσοτύρι.

  Κολήγοι: Σμίξιμο δύο – τριών τσοπάνηδων για κοινή πορεία – συνεταιρισμό εξαμηνιαίο.

  Κολλημένα (τα): Πρόβατα με αρρώστια στον πνεύμονα που κολλάει τα παΐδια (πλευρά).

  Κολόκουρος (ο): Το πρώιμο μερικό κούρεμα στον αυχένα και στην ουρά του ζώου. Συνήθως γίνεται στο τέλος του Μάρτη.

  Κονάκι (το): Αυτοσχέδιο καλύβι από σάλωμα (είδος καλαμιού). Χρησίμευε για καλοκαιρινό κατάλυμα του τσομπάνη, στα ορεινά και το χειμώνα το εγκατέλειπαν για τα χειμαδιά.

  Κάπα (η): Χοντρό πανωφόρι από τραγόμαλλο. Φοριέται τους χειμερινούς μήνες.

  Κορύτος (ο): ξύλινη και μακρόστενη ταΐστρα ή ποτίστρα για ζώα. Σκαφίδα.

  Κορφίγκι (το): βρασμένο, πηχτό γάλα ζώου, το αμέσως μετά τη γέννα.

  Κουδούνα (η): Μεγάλο κουδούνι για πρόβατα.

  Κουδουνάδες: Κατασκευαστές κουδουνιών.

  Κούρος: Το κούρεμα των προβάτων.

  Κουτσοκέρα (η): Προβατίνα ή γίδα με σπασμένο το ένα κέρατο.

  Κρεμανταλάς: Ξερό και διχαλωτό ξύλο μπηγμένο στο χώμα έξω από το κονάκι για να κρεμούν τις καρδάρες με το γάλα και να μην το φθάνουν τα σκυλιά και τα φίδια.

  Κρούτα: Προβατίνα ή γίδα με μικρά και με κοντά τα δύο κέρατα.

  Κύπρος (ο): Μεγάλο κουδούνι από μπρούντζο σαν καμπάνα για γίδια και ειδικότερα για το γκεσέμι.

  Λόγια (Λάγια) γρίβα: Σπάνια προβατίνα με γκριζωπό τρίχωμα.

  Λόγια (Λάγια) μπαλιά: Κατάμαυρη προβατίνα με μια κηλίδα λευκή στο κεφάλι.

  Λειβαδάρικο: Νοικιασμένο χωράφι από τον τσοπάνη που χρησιμοποιεί για βοσκή. Το ενοίκιο το πληρώνει σε είδος και συνήθως είναι τυρί.

  Μαδημένα (τα): Πρόβατα που τους έχει πέσει μερικά ή ολικά το μαλλί.

  Μαντρί: Κατοικία προβάτων.

  Μαντρόσκυλος: Μεγαλόσωμος κατά κανόνα σκύλος. Άγριος μα και άγρυπνος φύλακας του κοπαδιού.

  Μαξούλι: (το): Το εισόδημα από το γάλα ή από τα μαλλιά των αιγοπροβάτων.

  Μαρκάλλος (ο): Η γονιμοποίηση των θηλυκών από τα αρσενικά για την αναπαραγωγή.

  Μαρμαρά: Προβατίνα ή γίδα στέρφα (αυτή που δεν γεννάει).

  Μαυλάω: Καλώ κοντά μου με ιδιόρρυθμη φωνή οικόσιτα ζώα.

  Μονοβύζα (η): Προβατίνα ή γίδα που έμεινε με ένα μαστάρι, επειδή την χτύπησε αρρώστια.

  Μπλιόρα (η): Η πρωτογενή γίδα.

  Μπουτσκοκάλεσα: Προβατίνα καστανή ως καστανόμαυρη.

  Ντορός (ο): Τα ίχνη (πατημασιές) των ζώων πάνω στο χιόνι ή πάνω στον κουρνιαχτό (σκόνη).

  Ορμώνω: Κατευθύνω την πορεία ζώου ή κοπαδιού με χειρονομίες και κραυγές.

  Παγάνα (η): Η ομαδική οργανωμένη καταδίωξη άγριων ζώων (κυρίως λύκων).

  Παρμάρα (η): Ασθένεια με συμπτώματα παράλυσης, που εμφανίζεται κυρίως στα αιγοπρόβατα.

  Πρατάρης (ο): Ο βοσκός των προβάτων.

  Πρατίνο: Προβατίνα.

  Πιτιά (η): Το στομάχι των κατσικιών από το οποίο παίρνουν το πήγμα (ένζυμο), για να πήξουν το γάλα για τυρί.

  Ρούσα (η): Προβατίνα ξανθοκόκκινη.

  Ρούτα: Προβατίνα με κοντό μαλλί.

  Σάισμα (το): Κλινοσκέπασμα ή στρωσίδι από γίδινο μαλλί.

  Σαλαγάω: Κατευθύνω με φωνές τα ζώα.

  Σιούτος (ο): Το αρσενικό πρόβατο ή γίδι χωρίς καθόλου κέρατα.

  Σκάρισμα (το): Καλοκαιριάτικη νυχτερινή έξοδος του κοπαδιού για βοσκή.

  Σκάφη (η): Οι μακρόστενες ξύλινες ή τσίγκινες σκάφες στις οποίες έριχναν τροφή ή νερό για τα ζώα.

  Σκουληκιάρικο (το): Πληγωμένο ζώο που μολύνεται η πληγή του από τη μύγα και πιάνει σκουλήκι.

  Σταλίζω, στάλος (ο): Καλοκαιριάτικη μεσημεριανή ανάπαυση των ζώων κάτω από τον ίσκιο των δέντρων.

  Στέρφα (η): Η στείρα θηλύκια.

  Στρούγκα (η): Πρόχειρο μαντρί με κλαδιά ή πέτρες για το άρμεγμα των ζώων.

  Τάλαρος (ο): μεγάλο ξύλινο βαρέλι για την φύλαξη και διατήρηση τυριού.

  Τομάρια (τα): Τα δέρματα των προβάτων ή γιδιών.

  Τροκάνι (το): Μεγάλο κουδούνι με δυνατό ήχο για μεγαλόσωμα ζώα.

  Τσαγκάδι (το): Η γίδα ή προβατίνα που έμεινε χωρίς θηλασμό (κατσικιού ή αρνιού) π.χ. λόγω αποβολής.

  Τσαντίλα (η): Μεγάλα τουλουπάνια για το στράγγισμα του μόλις πηγμένου τυριού.

  Τσαρδί (το): Πρόχειρο κατάλυμα από κλαδιά. Καλύβα.

  Τσάρκος (ο): Ο παιδικός σταθμός της στάνης. Μια καλύβα που βάζουν τα νεογέννητα αρνιά, όταν οι μανάδες τους πάνε για βοσκή. Αλίμονο σ” όποιον ξένο πλησιάσει τον τσάρκο. Το τσοπανόσκυλο θα τον κομματιάσει.

  Τσαρούχια (τα): Αυτοσχέδια παπούτσια από το δέρμα ζώων με φούντα μπροστά.

  Τσατάλι (το): Σιδερένιος ή ξύλινος γάντζος σαν τσιγκέλι.

  Τσιμπουροβύζα (η): Προβατίνα ή γίδα με πολύ μικρό μαστό.

  Τσοκάνι (το): Το πλακέ κουδούνι για τα γίδια. Λέγεται και κραμπακίδα.

  Τσούλα (η): Προβατίνα με μικρά αυτιά.

  Τσουράπια (τα): Τσοπάνικες κάλτσες φτιαγμένες από μαλλί προβάτου.

  Τυρόγαλο (το): Το υγρό που μένει από το πήξιμο του τυριού.

  Φλόρα (η): Ολόασπρη γίδα.
  pournari.blogspot.gr 
  vatolakkiotis

  0 0

  Καθιερώστε μια μικρή καθημερινή τελετουργία για τον ύπνο του μωρού σας τώρα, για να «καθαρίσετε» με τις τσιριμόνιες του στο κρεβάτι μετά...
  Κάθε μέρα, εκεί ανάμεσα στις 6 το απόγευμα με 10 το βράδυ είναι, ίσως, οι χειρότερες σας ώρες. Γιατί;
  Γιατί περνάτε όλο το χρόνο σας προσπαθώντας απεγνωσμένα να ηρεμήσετε και να κοιμίσετε το μωράκι σας. Όλες οι νέες μαμάδες το έχουν βιώσει και ξέρουν τι λέμε.
  Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να μάθει πότε έρχεται η ώρα του ύπνου...
  Γύρω στους 2 μήνες της ζωής του, το μωρό είναι έτοιμο να πάρει τα πρώτα «μαθήματα ύπνου».
  Κάθε βράδυ, την ίδια ώρα, θα κάνετε τις ίδιες κινήσεις, όπως το χαμήλωμα της φωνής και του ηλεκτρικού φωτός. Αυτόματα θα αρχίσει να συνδέει τέτοιες κινήσεις με τον ύπνο και μέχρι τους τρεις μήνες θα έχει μάθει την ώρα του!
  Αυτές τις πρώτες λίγες εβδομάδες θα μάθετε και εσείς να αναγνωρίζετε τα σημάδια που δείχνουν ότι το μωρό κουράστηκε και θέλει να κοιμηθεί. Όταν αντιλαμβάνεστε ότι νιώθει κούραση μπορείτε να κάνετε τις κινήσεις που δηλώνουν ότι είναι ώρα για ύπνο.
  Αρχικά, μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα.
  Για παράδειγμα, το βραδινό μπάνιο μπορεί να του προκαλεί εγρήγορση αντί να το χαλαρώνει. Αν από νωρίς καθιερώσετε μια ρουτίνα ύπνου, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε λιγότερα προβλήματα και κατά τη νηπιακή περίοδο, καθώς το παιδάκι σας και τότε θα συνδέει το μπάνιο, μια ιστορία ή το χαμήλωμα του φωτός με την ώρα του ύπνου.
  Στόχος είναι να επαναλαμβάνετε τη ρουτίνα κάθε βράδυ, ώστε να γίνει τρόπος ζωής για το παιδί σας. Προφανώς και θα υπάρξουν εξαιρέσεις από τον κανόνα, όπως η περίοδος των διακοπών ή μια βραδινή έξοδος. Παρ’ όλα αυτά, αν διατηρείτε τη ρουτίνα ακόμη κι όταν δεν κοιμίζετε το παιδί στο σπίτι, θα είναι ευκολότερο να κοιμηθεί. Μια κανονισμένη ρουτίνα ύπνου θα διευκολύνει τα πράγματα και για το σύντροφό σας, ώστε να περνάει χρόνο με το μωράκι σας, πράγμα ιδιαιτέρως σημαντικό αν θηλάζετε.
  Η ώρα του μπάνιου και του παραμυθιού πριν κοιμηθεί είναι σπουδαίες ευκαιρίες για να δεθούν ο πατέρας με το παιδί. Δίνοντάς τους κάποιες ιδιαίτερες στιγμές μαζί θα επιτρέψετε στον εαυτό σας ένα μικρό διάλειμμα χαλάρωσης που τόσο χρειάζεστε. Κάποιοι γονείς ξεκινούν τη ρουτίνα του ύπνου παίζοντας με το παιδί μέχρι να το κουράσουν.
  Παρόλο που καλό είναι για αρχή, πρέπει να περάσετε ώρα με το παιδί και στο υπνοδωμάτιο πριν πέσει για ύπνο. Διαβάστε του ένα παραμύθι, τραγουδήστε ένα νανούρισμα ή παίξτε ένα ήσυχο παιχνίδι. Ό,τι κι αν κάνετε, ο απώτερος σκοπός είναι να συνδυάσει το παιδί την ιδέα του υπνοδωματίου με την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση κι όχι με ένα μέρος που το αφήνουν μόνο του στο τέλος της ημέρας.

  Δραστηριότητες που «αποκοιμίζουν»... 

  Μπορείτε να εντάξετε στη ρουτίνα του ύπνου μια σειρά από δραστηριότητες. Σίγουρα θα βρείτε μόνες σας τις δραστηριότητες που ταιριάζουν στη δική σας περίπτωση. Στο μεταξύ, σας προτείνουμε κάποιες ιδέες.
  Ας παίξουμε!
  Το διάστημα μεταξύ βραδινού και ύπνου είναι καλή ώρα για παιχνίδι. Το παιδί μπορεί να ενθουσιαστεί για κανένα μισάωρο και να παίξει με έντονο ρυθμό κι έτσι να κουραστεί και να πέσει για ύπνο.
  Ένα ζεστό μπανάκι
  Μετά το παιχνίδι, μάλλον δε θα θέλει να πάει κατευθείαν για ύπνο. Ένα μπανάκι θα το χαλαρώσει. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε μπάνιο στο παιδί καθημερινά, ωστόσο είναι κάτι που μπορείτε να συμπεριλάβετε στην καθημερινή ρουτίνα, καθώς το βοηθάει να χαλαρώσει.
  Ένα «μασαζάκι»
  Μετά απ’ όλο αυτό παιχνίδι, το μωράκι σας μπορεί να έχει υπερένταση. Δοκιμάστε ένα χαλαρωτικό μασάζ με απαλές κινήσεις στην πλάτη και στην περιοχή της κοιλιάς. Η ήρεμη ατμόσφαιρα θα το βοηθήσει να χαλαρώσει και η ανακουφιστική αίσθηση του αγγίγματός σας θα του προσφέρει ασφάλεια και θα το κάνει να νυστάξει.
  Προπάντων ηρεμία
  Παρόλο που το μωράκι σας τουλάχιστον για τους πρώτους έξι μήνες θα ξυπνάει για βραδινό τάισμα, μπορείτε από πολύ νωρίς να του δείξετε τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας. Διατηρήστε ατμόσφαιρα ηρεμίας τη νύχτα, ώστε να αντιλαμβάνεται ότι είναι η ώρα για ύπνο, σε αντίθεση με τη μέρα που είναι η ώρα για δραστηριότητα. Μιλάτε χαμηλόφωνα, χρησιμοποιείτε πορτατίφ κι όχι δυνατά φώτα και προσπαθήστε να αποφύγετε κάθε τύπου ενοχλήσεις.
  Κλασικά, νανούρισμα...
  Όταν είναι έτοιμο για ύπνο, αφού το ξαπλώσετε στο κρεβατάκι του, διαβάστε του ένα παραμύθι ή τραγουδήστε του ένα νανούρισμα. Η οικειότητα και η απαλότητα της φωνής σας θα το κάνουν να νιώθει ασφάλεια και θα αποβάλλει το συναίσθημα ότι το αφήνουν μόνο του.
  Μην ξεχνάτε τα αρκουδάκια
  Πολλά μωράκια έχουν ένα αγαπημένο αντικείμενο, όπως μια κουβερτούλα ή ένα μαλακό παιχνίδι. Βάλτε το στην κούνια μαζί του πριν κοιμηθεί. Θα νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια, κυρίως δε αν φεύγετε απ’ το δωμάτιο πριν αποκοιμηθεί.
  Πεινάω, μαμά!
  Θα περάσει λίγος καιρός πριν κόψει το βραδινό τάισμα. Προσπαθήστε να το ταΐζετε στο ίδιο μέρος κάθε βράδυ. Το ιδανικό θα ήταν δίπλα στο μέρος που κοιμάται. Κάντε όσο το δυνατό λιγότερη φασαρία και μην το αφήσετε να αποκοιμηθεί την ώρα που τρώει, καθώς δε θέλετε να συνδέσει τον ύπνο με το φαγητό. Επιπλέον, σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μετά το τάισμα. Ένα μωρό με κοιλόπονο δεν κοιμάται ποτέ.
  Τελευταία λέξη
  Το μωρό σας πιθανόν, αφού βγείτε από το δωμάτιο, να κάνει φασαρία για να σας τραβήξει την προσοχή. Μη βιαστείτε να επιστρέψετε. Θα μάθει σύντομα ότι ένα μέρος της ρουτίνας είναι να αποκοιμιέται αφού βγείτε από το δωμάτιο. Αν κλαίει, δείτε αν ηρεμεί μετά από λίγο. Αν συνεχίζει, μπορεί να σημαίνει ότι φοβάται και χρειάζεται ένα καθησυχαστικό χάδι. Αφήνετε ένα φωτάκι ανοιχτό για να μην είναι στο απόλυτο σκοτάδι.

  Αλλαγές στο «τυπικό» καθώς μεγαλώνει 
  Η ρουτίνα που καθιερώνετε με το παιδί σας βοηθάει εξαρχής να μπούνε καλές βάσεις και για τη μετέπειτα περίοδο. Ωστόσο, καθώς το παιδί μεγαλώνει, μπορεί να χρειαστεί να γίνουν αλλαγές.
  Νεογέννητα
  Τις πρώτες εβδομάδες είναι αδύνατο να καθιερώσετε οποιαδήποτε ρουτίνα. Απλώς χαλαρώστε και αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν καθώς ξυπνάει συνεχώς για τάισμα και χάδια.
  1-3 μηνών
  Μέχρι τους τρεις μήνες ένα είδος ρουτίνας θα έχει καθιερωθεί. Από τις οχτώ εβδομάδες μπορείτε να επισημαίνετε τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας δημιουργώντας ήρεμη ατμόσφαιρα τη νύχτα.
  3-6 μηνών
  Το μωρό μπορεί να κλαίει περισσότερο όταν το αφήνετε στο κρεβατάκι του τη νύχτα. Αυτό συμβαίνει επειδή καταλαβαίνει ότι φεύγετε χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί ότι θα επιστρέψετε και αγχώνεται εξαιτίας του αποχωρισμού. Αν αναστατώνεται όταν φεύγετε, να επιστρέφετε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να βλέπει ότι είστε εκεί γύρω.
  6-12 μηνών
  Από τον έκτο μήνα περίπου τα περισσότερα μωρά μπορούν να κοιμηθούν ολόκληρη τη νύχτα. Από τον ένατο μήνα και μετά καταλαβαίνουν ότι η ώρα του ύπνου είναι μόνο για ύπνο! Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει το δικό του δωμάτιο πια. Αν ξυπνάει τη νύχτα, σκεπάστε το και καθησυχάστε το, αλλά μην το σηκώνετε. Στόχος σας είναι να ξανακοιμηθεί από μόνο του.
  12 μηνών+
  Το ενός χρόνου παιδάκι σας θα είναι πολύ δραστήριο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παρόλο που θα κοιμάται μέσα στη μέρα, το βράδυ θα είναι πολύ κουρασμένο και θα του αρέσει η ρουτίνα του ύπνου του, είτε είναι μπάνιο είτε παραμύθι ή ακόμα και κουβεντούλα μαζί σας.
   Επιστημονική επιμέλεια: Άννα Αλημαντήρη, παιδίατρος 

  0 0

  Συνδέθηκε με περισσότερες από 200 αυτοκτονίες. Ο συνθέτης το έγραψε μετά από χωρισμό και ύστερα από χρόνια αυτοκτόνησε.
  Ο κόσμος της μουσικής διαθέτει αμέτρητα τραγούδια και μελωδίες που έχουν τη δύναμη να μεταβάλλουν άμεσα τη διάθεση των ακροατών τους. Γίνεται όμως ένα τραγούδι να οδηγήσει τους ανθρώπους στην αυτοχειρία;
  Ένας τέτοιος ισχυρισμός συνοδεύει το μελαγχολικό και σκοτεινά όμορφο τραγούδι «GloomySunday» (Ζοφερή Κυριακή), το οποίο λέγεται πως είναι υπεύθυνο για την αυτοκτονία περισσότερων από 200 ανθρώπων.
  Ο θρύλος λέει ότι το «GloomySunday» γράφτηκε μια βροχερή Κυριακή του 1932 στο Παρίσι από τον Ούγγρο συνθέτη ΡέζεΣέρες. Το προηγούμενο βράδυ η κοπέλα του είχε δώσει τέλος στον δεσμό τους και ο Σέρες καθόταν στο διαμέρισμά του, απελπισμένος και μόνος. Εκεί που άκουγε την ακατάπαυστη βροχή, μια παράξενη και μελαγχολική μελωδία στριφογύριζε στο μυαλό του.
  Αμέσως κάθισε, τη σημείωσε και πρόσθεσε λόγια που περιέγραφαν τις σκέψεις ενός άνδρα του οποίου η ερωμένη είχε πεθάνει και σκεφτόταν να αυτοκτονήσει, ώστε να ξεφύγει από τη μοναχική ζωή και να ενωθεί ξανά με εκείνη. Ονόμασε το τραγούδι «GloomySunday» και άρχισε να ψάχνει μουσικούς παραγωγούς. Κανείς όμως δεν θέλησε να ασχοληθεί. Μόνο ένας παραγωγός, αφού άκουσε το τραγούδι, γύρισε και είπε στον Σέρες: «Δεν είναι ότι το τραγούδι είναι θλιμμένο. Υπάρχει μια μορφή τρομερά ακαταμάχητης απελπισίας σε αυτό. Νομίζω ότι σε κανέναν δεν θα έκανε καλό να ακούσει ένα τραγούδι σαν κι αυτό».
  Ο ανατριχιαστικός αστικός μύθος της «Ζοφερής Κυριακής» Ο Σέρες βρήκε τελικά παραγωγό και το τραγούδι του έγινε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη. Πολλοί σύντομα άρχισαν να συμβαίνουν διάφορα παράξενα γεγονότα τα οποία συνδέθηκαν με το «GloomySunday».
  Κυκλοφορούσε η φήμη ότι πολλοί άνθρωποι οδηγήθηκαν να αφαιρέσουν μόνοι τους τη ζωή τους από τα συναισθήματα τρομερής και ακαταμάχητης θλίψης που ενέπνεε το τραγούδι.

  Το πρώτο γνωστό θύμα ήταν ένας νεαρός άνδρας που καθόταν σε μια καφετέρια της Βουδαπέστης και ζήτησε από την ορχήστρα να παίξει τη «Ζοφερή Κυριακή». Αφού άκουσε το τραγούδι, γύρισε στο σπίτι του κι αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Οι αρχικοί στίχοι του τραγουδιού αντικαταστάθηκαν από ελαφρώς λιγότερο πικρούς και απελπισμένους στίχους από τον ούγγρο ποιητή ΛάσλοΓιάβορ, με αποτέλεσμα η επιτυχία του να εξαπλωθεί πέρα από την ηπειρωτική Ευρώπη.
  Μεταφράστηκε στα Αγγλικά από τους ΣαμΛιούις και Ντέσμνοντ Κάρτερ και ηχογραφήθηκε το 1935 από τον ΠολΡόμπσον. Μαζί με τη διεθνή επιτυχία όμως, ήρθαν ακόμη περισσότερες ιστορίες για την ολέθρια επίδρασή του σε κάποιους ακροατές. Κάτοικοι μιας πολυκατοικίας στο Λονδίνο σάστισαν από την ένταση του τραγουδιού που ακουγόταν από ένα διαμέρισμα. Κάποια στιγμή δεν άντεξαν άλλο, χτύπησαν την πόρτα του γείτονα. Δεν πήραν απάντηση, παραβίασαν την είσοδο και βρήκαν νεκρή την ιδιοκτήτρια, μια νεαρή κοπέλα. Είχε ρυθμίσει το γραμμόφωνο να επαναλαμβάνει το τραγούδι και είχε πάρει υπερβολική δόση ουσιών.
  Το τραγούδι έγινε επίσης επιτυχία στην Αμερική το 1936 μέσα από μια ιδιαίτερη καμπάνια που το διαφήμιζε ως το «ουγγρικό τραγούδι αυτοκτονίας». Πολλοί καλλιτέχνες ηχογράφησαν εκδόσεις του, ανάμεσά τους οι ΜπίλιΧόλιντεϊ, Άρτι Σο, Σάρα Βον και Ρέι Τσαρλς.
  Ένα ακόμη θύμα ήταν και η κοπέλα που είχε χωρίσει τον Σέρες. Ο τελευταίος, μετά την επιτυχία του τραγουδιού, ήρθε σε επαφή μαζί της, ελπίζοντας σε μια επανασύνδεση, αλλά ανακάλυψε ότι είχε πάρει δηλητήριο. Δίπλα στο σώμα της υπήρχε ένα φύλλο χαρτιού όπου είχε γράψει τους στίχους του «GloomySunday».
  Μέτρα της ουγγρικής κυβέρνησης για τις αυτοκτονίες
  Συνολικά περίπου 200 θάνατοι έχουν συνδεθεί με το τραγούδι! Στο Βερολίνο, μια νεαρή καταστηματάρχισσα κρεμάστηκε και κάτω από τα πόδια της βρισκόταν ένα αντίγραφο της παρτιτούρας του τραγουδιού. Στη Νέα Υόρκη, μια δακτυλογράφος αυτοκτόνησε με αέριο, αφήνοντας πίσω της ένα σημείωμα όπου ζητούσε να παίξουν στην κηδεία της το «GloomySunday».
  Στη Ρώμη ένα αγόρι άκουσε ένα ζητιάνο να σιγοτραγουδά τον σκοπό. Πήγε στο ζητιάνο, του έδωσε όλα του τα χρήματα, πήδηξε και πνίγηκε στον Τίβερη. Καθώς η δεκαετία του ’30 πλησίαζε στο τέλος της, η ουγγρική κυβέρνηση, η οποία ανησυχούσε όλο και περισσότερο, άρχισε να αποθαρρύνει τις δημόσιες εκτελέσεις του τραγουδιού. Στο βιβλίο «TheUnnexplained», ο Καρλ Σούκερ, έγραψε ότι πολλοί μουσικοί ήταν ευγνώμονες για αυτό, επειδή είχαν αρχίσει να ανησυχούν για τη δική τους νοητική υγεία. Αυτή την ανησυχία τη μοιράζονταν και άλλες χώρες.
  Το BBC εξέτασε την πιθανή απαγόρευση του άσματος από τα ραδιοκύματα και αρκετοί ραδιοσταθμοί στις ΗΠΑ λέγεται ότι αρνούνταν να το παίξουν. Ο Σούκερ συνέχισε με την ιστορία ενός πιλότου, του ΓκόρντονΜπεκ, ο οποίος υπηρέτησε με την 76η Μοίρα στη βάση Γεράβντα της ΡΑΦ στην Πούνα της Ινδίας. Ο Μπεκ θυμόταν πως το 1946 ένας από τους πιλότους αναστατωνόταν κάθε φορά που άκουγε το «GloomySunday» και ισχυριζόταν ότι τον έκανε να θέλει να αυτοκτονήσει.
  Αν και η ιστορία του «GloomySunday» έχει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν έναν ανατριχιαστικό αστικό μύθο, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τεκμηριωμένες αποδείξεις που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς σχετικά με το απόκοσμα όμορφο τραγούδι. Οι αναφορές για αυτοκτονίες και ραδιοφωνικές απαγορεύσεις μοιάζουν περισσότερο ανυπόστατες φήμες παρά πραγματικά συμβάντα. Ορισμένοι σχολιαστές υποστήριξαν ότι το BBC απαγόρευσε το τραγούδι και ότι η απαγόρευση ισχύει μέχρι σήμερα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αναμφίβολα όμως μια σκιά θλίψης βαραίνει το τραγούδι και την ιστορία του. Το 1968 ο συνθέτης και δημιουργός των αρχικών του στίχων, ΡέζεΣέρες αυτοκτόνησε πηδώντας από το διαμέρισμά του.

  Η νεκρολογία του στους «NewYorkTimes», έλεγε:
  «Βουδαπέστη, 13 Ιανουαρίου. Ο ΡέζεΣέρες, του οποίου το διάσημο θρηνητικό τραγούδι «GloomySunday» έχει κατηγορηθεί ότι προκάλεσε κύμα αυτοκτονιών κατά τη δεκαετία του 1930, έγινε γνωστό σήμερα ότι έδωσε τέλος στη ζωή του αυτοκτονώντας. Οι αρχές αποκάλυψαν ότι ο Σέρες πήδηξε από ένα παράθυρο του μικρού του διαμερίσματος στη Βουδαπέστη την προηγούμενη Κυριακή, λίγο μετά τα 69α γενέθλιά του. Η δεκαετία του 1930 είχε χαρακτηριστεί από οξεία οικονομική ύφεση και πολιτικές αναταραχές που επρόκειτο να οδηγήσουν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μελαγχολικό τραγούδι που γράφτηκε από τον Σέρες, με στίχους του φίλου του ΛάσλοΓιάβορ, κορυφώνεται με τη φράση «Η καρδιά μου κι εγώ αποφασίσαμε να τα τελειώσουμε όλα». Το τραγούδι είχε κατηγορηθεί για δραματική αύξηση των αυτοκτονιών και οι ουγγρικές αρχές τελικά το απαγόρεψαν. Ο Σέρες παραπονέθηκε ότι η επιτυχία του «GloomySunday» τελικά αύξησε τη δυστυχία του, επειδή γνώριζε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να γράψει μια δεύτερη ανάλογη επιτυχία»

  0 0

  Δες με ποιο επίθετο συμπλήρωσαν οι άλλοι του ζωδιακού τη συγκεκριμένη φράση.
  Σε διαδικτυακή έρευνα, ζητήθηκε από διάφορους ανθρώπους, ανάλογα με το ζώδιό τους, να συμπληρώσουν τη φράση «Βρίσκω τον (ζώδιο) πολύ ...» και ιδού οι απαντήσεις που έδωσαν!
  Εσύ ποιο ζώδιο βρίσκεις πολύ...;
  Συμφωνείς με τις απαντήσεις;
  Κριός: Βρίσκω τον Ιχθύ πολύ αφελή.
  Ταύρος: Βρίσκω τον Τοξότη πολύ άστατο.
  Δίδυμος: Βρίσκω τον Καρκίνο πολύ συναισθηματικό.
  Καρκίνος: Βρίσκω τον Υδροχόο πολύ ψυχρό.
  Λέων: Βρίσκω τον Σκορπιό πολύ εξουσιαστικό.
  Παρθένος: Βρίσκω τον Κριό πολύ εγωιστή.
  Ζυγός: Βρίσκω τον Ταύρο πολύ δύσκαμπτο.
  Σκορπιός: Βρίσκω τον Δίδυμο πολύ αναξιόπιστο.
  Τοξότης: Βρίσκω την Παρθένο πολύ βαρετή.
  Αιγόκερως: Βρίσκω τον Ζυγό πολύ επιφανειακό.
  Υδροχόος: Βρίσκω τον Αιγόκερω πολύ επιφυλακτικό.
  Ιχθύες: Βρίσκω τον Λέοντα πολύ αλαζονικό.
  astrology.gr

  0 0

  H NASA προχώρησε σε μία απίστευτη αποκάλυψη αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες για εξωγήινη ζωή - Το τηλεσκόπιο Κέπλερ με την βοήθεια της Google εντόπισε ένα νέα ηλιακό σύστημα το οποίο μοιάζει με το δικό μας - H ανακάλυψη δύο νέων πλανητών γύρω από τον Kepler-90, ένα αστέρι σαν το δικό μας Ήλιο, 2.545 έτη φωτός μακριά από τη γη, δείχνει ότι υπάρχει ένα ηλιακό σύστημα που έχει έχει ακριβώς όσους πλανήτες έχει το δικό μας - Δείτε εικόνες και βίντεο
  Απίστευτες ανακαλύψεις από την NASA το απόγευμα της Πέμπτης (14.12.2017) περίπου στις 20:00 (ώρα Ελλάδας)! Η NASA σε συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε ότι το τηλεσκόπιο Κέπλερ με την βοήθεια της τεχνολογίας της Google ανακάλυψε ένα νέο ηλιακό σύστημα με τόσους πλανήτες όσους διαθέτει και το δικό μας.
  Ειδικότερα, η ανακάλυψη δύο νέων πλανητών γύρω από τον Kepler-90 – ένα αστέρι σαν το δικό μας Ήλιο που είναι γνωστός – 2.545 έτη φωτός μακριά από τη Γη, σημαίνει ότι εκεί υπάρχει ένα ηλιακό σύστημα παρόμοιο με το δικό μας.
  «Το σύστημα του Kepler-90 είναι σαν μία μίνι εκδοχή του δικού μας ηλιακού συστήματος. Έχεις μικρούς πλανήτες μέσα και μεγάλους έξω. Όλα όμως είναι σε μικρότερη κλίμακα», τόνισε ο αστρονόμος του Πανεπιστημίου του Τέξας, Άντριου Βάντενμπουργκ.

  Στη NASA ψάχνουν για ύπαρξη πιθανής εξωγήινης ζωής στους οκτώ πλανήτες του Kepler-90. Ωστόσο, οι πλανήτες είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από τον ήλιο τους, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 800 βαθμούς Φάρεναϊτ. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει ζωή στους πλανήτες τουλάχιστον με την μορφή που την ξέρουμε.

  Δείτε στο βίντεο:

  «Κρυμμένοι κόσμοι» σε γνωστά στοιχεία
  Όλα τα παραπάνω υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρχουν ολόκληροι κόσμοι και ηλιακά συστήματα «κρυμμένα» μέσα στα στοιχεία, που έχουν ήδη συλλέξει οι επιστήμονες. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν μπορούσαν να τα «παρατηρήσουν» ή δυσκολεύονταν να τα εντοπίσουν.
  Ο Πολ Χερτζ, διευθυντής του Τμήματος Αστροφυσικής της NASA στην Ουάσινγκτον, παραδέχθηκε ότι οι επιστήμονες δεν είχαν μέχρι σήμερα τα κατάλληλα «εργαλεία» για μια τέτοια ανακάλυψη.
  Και η Google «έβαλε το χεράκι της»
  Αστρονόμοι βρήκαν τους δύο νέους κόσμους, με τη χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης της Google. Το κύριο επιστημονικό εργαλείο του τηλεσκοπίου είναι ένα φωτόμετρο καταγράφει διαρκώς τη φωτεινότητα 145.000 άστρων του Γαλαξία.
  Στο πρόγραμμα συνεργασίας μετέχουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες της NASA και ο στόχος είναι να επιτυγχάνεται η ανάλυση των «πληροφοριών» στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ώστε να επισπευστεί η αποστολή.
  Το μέγεθος μερικών εκ των πλανητών που μοιάζουν με τη Γη και ανακαλύφθηκαν από το τηλεσκόπιο Κέπλερ

  Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου που ξεκίνησε την έντονη φημολογία
  Η NASA κάλεσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα (14.12.2017) τονίζοντας ότι θα κάνει μία μεγάλη αποκάλυψη, διεγείροντας με αυτόν τον τρόπο την περιέργεια όλων.
  Η διαστημική υπηρεσία τόνισε ότι θα ανακοινώσει μια «σημαντική ανακάλυψη» που έκανε το τηλεσκόπιο Κέπλερ, χωρίς ωστόσο να κάνει κάτι παραπάνω γνωστό. Πρόκειται για το τηλεσκόπιο, το οποίο είναι αναζητά εξωπλανήτες που είναι πιθανό να φιλοξενούν οποιαδήποτε μορφή ζωής, ενδεχομένως και ειδών εξελιγμένων εξίσου ή και περισσότερο από τον άνθρωπο.
  Η αρχή του «ταξιδιού»
  Το Κέπλερ άρχισε την αναζήτηση πιθανών «κατοικήσιμων πλανητών» το 2009. Τότε οι επιστήμονες δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το πλήθος των εξωπλανητών που μπορεί να μοιάζουν με τη Γη. Το πρώτο σκέλος της αποστολής του ολοκληρώθηκε το 2012.
  Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά, που το 2014 χρηματοδοτήθηκε νέα, πολύ μεγαλύτερη αποστολή.
  Πηγές: Daily Mail, Metro

  0 0

  Σαν σήμερα, στις 15 Δεκεμβρίου 1832 γεννήθηκε ο «Μάγος του σιδήρου», Αλέξανδρος Γουσταύος Άιφελ, ο οποίος χάρισε στη Γαλλία αυτό που μέχρι σήμερα θεωρείται ως το σήμα κατατεθέν της, τον Πύργο του Άιφελ, στον οποίο έδωσε το όνομά του.
  Ο Αλέξανδρος Γουσταύος Άιφελ (Alexandre Gustave Eiffel) γεννήθηκε στη Ντιζόν της Γαλλίας (Côte-d'Or) και πέθανε στο Παρίσι. Το πραγματικό του επίθετο ήταν Bönickhausen, αλλά ένας γερμανός πρόγονός του από τη Rhenania της Γερμανίας, το άλλαξε, όταν εγκαταστάθηκε στο Παρίσι στις αρχές του 18ου αιώνα, επειδή οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να προφέρουν το πραγματικό του επίθετο. Αυτός ο απόγονος εμπνεύστηκε για το νέο επίθετο από την γερμανική περιοχή Eifel, στην Marmagen. Η επίσημη αλλαγή του επιθέτου έγινε το 1879.
  Ο Γουσταύος Άιφελ γεννήθηκε μέσα σε ένα πλούσιο οικογενειακό περιβάλλον. Ο πατέρας του, Alexandre Eiffel, ήταν αξιωματικός και συμμετείχε στα στρατεύματα του Ναπολέοντα το 1811, ενώ η μητέρα του Catherine Moineuse ήταν επιχειρηματίας, η οποία είχε επενδύσει στην εμπορία ξύλου και άνθρακα και μ’ αυτόν τον τρόπο είχε δημιουργήσει τη δική της μικρή περιουσία.
  Το 1843, ο Άιφελ γράφτηκε στο κολλέγιο Sainte-Barbe, ενώ αργότερα έγινε δεκτός στην École polytechnique. Το 1852 γράφτηκε στην École Centrale des Arts et Manufactures, απ’ όπου αποφοίτησε το 1855, την ίδια χρονιά που πραγματοποιήθηκε η πρώτη Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού. Έζησε πολλά χρόνια στη Νοτιοδυτική Γαλλία, όπου γνωρίστηκε το 1856 με τον Charles Nepveu, εργολάβο με ειδικότητα στις μεταλλικές κατασκευές.

  Ο νεαρός Άιφελ εκμεταλλεύτηκε από νωρίς το ταλέντο του. Το 1858 ανέλαβε στα 26 του χρόνια, σε συνεργασία με τον Paul Régnauld, την εποπτεία για τη μεταλλική γέφυρα στο Bordeaux (γνωστή ως passerelle Eiffel ή passerelle Saint-Jean), η οποία συνέδεσε το συγκοινωνιακό δίκτυο της Νότιας Γαλλίας και της Ορλεάνης. Για τη συγκεκριμένη γέφυρα, ο Άιφελ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε μεγάλη έκταση τη στήριξη πάνω σε στρώμα πεπιεσμένου αέρα με τη βοήθεια σωληνοειδών βάθρων. Άλλα σημαντικά του έργα είναι οι σιδηροδρομικές γέφυρες της Σιούς, και του Νεβιάς, η Γέφυρα του Γκαραμπί, ενώ πριν την κατασκευή του Πύργου του Άιφελ συνέβαλε στη δημιουργία του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη.
  Ο Πύργος του Άιφελ (1887-1889), το μεγαλύτερο και πιο γνωστό δημιούργημά του ανά τον κόσμο, παρουσιάστηκε στην τέταρτη Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού το 1889. Η ιδέα κατασκευής ενός πύργου «ύψους πάνω από χίλια πόδια» αποτελούσε το στοίχημα των αρχιτεκτόνων εκείνης της εποχής. Παράλληλα στη Γαλλία, είναι έντονη η ανάγκη της αναγεννημένης και ακόμα εύθραστης Δημοκρατίας του Jules Ferry (μετά την ήττα στη Sedan και το χάσιμο της περιοχής της Λοραίνης και της Αλσατίας) να σηματοδοτήσει την επέτειο των 100 χρόνων από την Επανάσταση του 1789 με ένα σπουδαίο γεγονός, την διοργάνωση μιας παγκόσμιας έκθεσης, στις 5 Μαΐου 1889.

  Το σχέδιο του Άιφελ για τον Πύργο, το οποίο είχε απορριφτεί αρχικά από τον δήμαρχο της Βαρκελώνης ως «μη ρεαλιστικό», τελικά υπερίσχυσε όλων των άλλων υποψηφίων, την 1η Μαΐου 1886 και επέτρεψε στο μηχανικό να υπογράψει συμφωνία με την κυβέρνηση στις 8 Ιανουαρίου 1887. Το έργο ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 1889, χαρίζοντας στον δημιουργό του παγκόσμια καταξίωση.
  Επηρεασμένος από τη μεγάλη του επιτυχία, ο Άιφελ αναλαμβάνει παράλληλα την κατασκευή των υδατοφρακτών της διώρυγας του Παναμά. Ήταν ένα έργο, όμως, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει, γιατί η εταιρεία του υπό την διεύθυνση του Ferdinand de Lesseps ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο που αφορούσε δωροδοκία βουλευτών. Κατά συνέπεια, ο Άιφελ παραιτήθηκε από την εταιρεία που είχε ιδρύσει ο ίδιος πριν από τρεις δεκαετίες, ενώ καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση και καταβολή προστίμου 20.000 φράγκων. Το γεγονός αυτό, τον οδήγησε να σταματήσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τα μεγαλεπήβολα σχέδια και να αφιερωθεί μόνο στα πειράματά του. Το 1912 εγκατέστησε το πρώτο εργαστήριο αεροδυναμικής στο Ωτείγ, ενώ βοήθησε ιδιαίτερα την αεροπορία σχετικά με τη διαμόρφωση των αεροπλάνων κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1921 δώρισε το εργαστήριό του στο κράτος.
  Ο Άιφελ, τέλος, εξελίχτηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους ειδικούς του κόσμου στις μεταλλικές κατασκευές. Ονομάστηκε «Μάγος του σιδήρου» και πρέπει να θεωρηθεί, ακόμη, ένας από τους δημιουργούς της σύγχρονης αεροδυναμικής.

  Ο Γουσταύος Άιφελ απεβίωσε στις 27 Δεκεμβρίου 1923, σε ηλικία 91 χρονών, στο ιδιωτικό του ξενοδοχείο στην οδό Rabelais στο Παρίσι και θάφτηκε στον οικογενειακό τάφο στις 31 Δεκεμβρίου 1923 στο κοιμητήριο Levallois-Perret, με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε μία τέτοια προσωπικότητα.

  0 0

  Δίδωσι μήτηρ νεκρικὸν κόσμον τέκνῳ,
  Αὐτὴ ἑαυτὴν συγκεκομμένην σπάθαις.
  Βιογραφία
  Η Αγία Ανθία (Ανθή) ήταν η μητέρα του Αγίου Ελευθερίου (ίδια ημέρα), που όταν αγκάλιασε το νεκρό σώμα του γιου της, οι δήμιοι αποκεφάλισαν και αυτή.


  0 0

  Ελευθέριος, Ελευθερία, Αβραάμ, Ανθή, Σύλβια

  Ανάλυση των ονομάτων σας ΕΔΩκι ΕΔΩ
  κι ΕΔΩ

  0 0

  Ο άγιος Ελευθέριος έζησε τον 2ο αιώνα.
  Η μητέρα του Ανθία, που πολύ νέα έμεινε χήρα, τον ανέθρεψε χριστιανικά και τη θεολογική του κατάρτιση την ανέθεσε στον επίσκοπο Ρώμης.
  Χειροτονήθηκε διάκονος και επίσκοπος Ιλλυρικού.
  Κατά το διωγμό του Σεπτίμου Σεβήρου αποκεφαλίστηκε μαζί με τη μητέρα του.

  Η βιογραφία του ΕΔΩ

  0 0

  Ξεσηκώθηκαν τα έλατα

  0 0
 • 12/15/17--00:00: ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ
 • Μπορεί να γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια
  αλλά αυτό το πανέμορφο παιδάκι
  έχει δύναμη και θέληση γιά ζωή
  ΔΕΙΤΕ.....

  0 0

  Μηχανικοί από την Opera Software έφτιαξαν ένα πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο κέικ με μελόψωμο, ζάχαρη άχνη, καραμέλα και 322 κιλά σοκολάτας.
  ΔΕΙΤΕ και Χορτάστε
  ΦΑΙΗ

  0 0

  Η καστανιά αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα δέντρα αφού τα πάντα πάνω της- φύλλα, καρπός, φλούδα-μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να θεραπεύσουν ή να ανακουφίσουν από πολλές ασθένειες, όπως οι αιμορροϊδες, η ανορεξία, ο κοκίτης, οι ρευματισμοί και ο πυρετός.
  Ο καρπός της, τα κάστανα ανήκουν στους ξηρούς καρπούς.
  Τα αγαπάμε πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς τα γευόμαστε λίγους μήνες το χρόνο και κυρίως το χειμώνα.
  Τα τρώμε ζεστά ξεροψημένα ή βραστά.
  Γίνονται φανταστικό γλυκό του κουταλιού ή τούρτα, ενώ είναι υπέροχα βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα.
  Συνοδεύουν τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα στη γέμισή της μαζί με κουκουνάρι, καρύδια και σταφίδες.
  Έχουν αρκετές θερμίδες, 370 τα 100 γραμ, περιέχουν 48% νερό, πολλά ορυκτά άλατα, ενώ αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών (περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα), υδατανθράκων ( 45%, με μορφή κυρίως αμύλου), βιταμινών C, B1και B2, φυλλικού οξέος καθώς και ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σιδήρου νατρίου και καλίου.
  Το κάστανο, ωμό ή ψητό, αποτελεί μια πλήρη τροφή, ιδανική για παιδιά στην ανάπτυξη, για όσους αναρρώνουν από διάφορες ασθένειες, όπως η έντονη διάρροια και για αθλητές.
  Επίσης, όπως όλοι οι ξηροί καρποί, τα κάστανα συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες και της κόπωσης καθώς και στη μείωση της κακής-LDL χοληστερόλης, αλλά η υπερβολική κατανάλωσή τους συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους.
  Όταν δείτε, λοιπόν, τον κρύο χειμώνα τον καστανά στη γωνιά του να ξεροψήνει νόστιμα κάστανα μην διστάσετε λόγω θερμίδων, καθώς τα τρόφιμα αυτά έχουν υψηλή διατροφική αξία.

  0 0

  Πασπαλίστε το µε ζάχαρη άχνη και κανέλα και συνοδεύστε τον καφέ ή το τσάι σας

  ΥΛΙΚΑ (για 8 άτοµα)
  700 γρ. πράσινα µήλα, καθαρισµένα και κοµµένα σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
  50 γρ. µαύρες σταφίδες
  50 γρ. καρύδια, χονδροκοµµένα
  70 γρ. ζάχαρη
  10 γρ. κανέλα, σε σκόνη
  4 φύλλα κρούστας
  75 γρ. βούτυρο, λιωµένο + λίγο ακόµη για την επάλειψη των στρούντελ
  60 γρ. µπισκότα, αλεσµένα
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τα µήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  Απλώνουµε στον πάγκο εργασίας το ένα φύλλο κρούστας µε τη µακρύτερη πλευρά προς το µέρος µας.
  Με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουµε µε το 1/4 του λιωµένου βουτύρου και απλώνουµε το 1/4 από το τριµµένο µπισκότο σε όλη την επιφάνεια.
  Καλύπτουµε µε το δεύτερο φύλλο και επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία.
  Κατά µήκος της µακριάς πλευράς απλώνουµε τη µισή ποσότητα από το µείγµα των φρούτων και των ξηρών καρπών αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση από τις άκρες του.
  Διπλώνουµε προς τα µέσα τις δύο πλαϊνές πλευρές, για να σφραγίσουµε τη γέµιση, και τυλίγουµε σφιχτά, ώστε να σχηµατιστεί ένα ρολό.
  Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.
  Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία µε τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουµε και δεύτερο ρολό. Βάζουµε τα ρολά σε βουτυρωµένο ταψί.
  Με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουµε τα στρούντελ µε λιωµένο βούτυρο.
  Χαράσσουµε διαγώνια ανά 3 εκ. την επιφάνεια, ώστε να σχηµατιστούν 4 κοµµάτια σε κάθε ρολό.
  Ψήνουµε µέχρι να αποκτήσουν τα στρούντελ χρυσαφί χρώµα, για περίπου 25 λεπτά.
  Τα αφήνουµε να κρυώσουν ελαφρώς προτού τα κόψουµε.
  Τα σερβίρουµε ζεστά ή σε θερµοκρασία δωµατίου.
  Λουκάκος Γιάννης

  0 0

  1) Αυτός ο Ελληναράς, που βγαίνει στα κανάλια και φωνάζει οτι πλημμύρισε το σπίτι του εξαιτίας των βουλωμένων φρεατίων, είναι ο ίδιος που πετάει το χαρτί από την τυρόπιττα έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, ενώ οδηγεί.

  2) Αυτός ο Ελληναράς που κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους οτι δεν εργάζονται αρκετά, οτι αργοπορούν να πάνε και βιάζονται να φύγουν, οτι λείπουν συνεχώς με άδειες και όταν δε λείπουν διαβάζουν εφημερίδες και πίνουν καφέ, είναι ο ίδιος ο Ελληναράς που θα σκότωνε για τον ίδιο ή για το παιδί του, για μια θέση στο δημόσιο, για να κάνει ακριβώς τα ίδια και χειρότερα.

  3) Αυτός ο Ελληναράς ο οποίος αρνείται να ανακυκλώσει τα οικιακά του απορρίματα με την πρόφαση οτι ο "μπλε κάδος" βρίσκεται πολύ μακριά από το σπίτι του (πολύ μακριά ήτοι δύο τετράγωνα), είναι ο ίδιος που το καλοκαίρι ξεκινάει από την Κηφισιά για να πάει να διασκεδάσει στην Βάρκιζα διανύοντας 45 χλμ σταμάτα - ξεκίνα, για τουλάχιστον τρεις ώρες.

  4) Αυτός ο Ελληναράς, ο οποίος παραπονιέται για την αναδουλειά, για τις πεσμένες πωλήσεις, για τη μειωμένη αγοραστική κίνηση, για την κρίση στην ελληνική αγορά και για τις άδειες τσέπες των καταναλωτών, είναι ο ίδιος ο Ελληναράς που με το πρόσχημα της κρίσης καθυστερεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, απαιτεί μειώσεις όπου τον παίρνει, και στους δικούς του υπαλλήλους δίνει μισθούς πείνας, προφανώς με την αίσθηση ότι αυτοί δεν είναι καταναλωτές - οι καταναλωτές είναι πάντα κάποιοι άλλοι.

  5) Αυτός ο Ελληναράς που καταδικάζει τις μίζες εκατομμυρίων, το «φάγωμα» των χρημάτων των κρατικών ταμείων και το μαύρο χρήμα μεγαλοεπιχειρηματιών και πολιτικών, είναι ο ίδιος που σου λέει «50 χωρίς απόδειξη, 70 με απόδειξη. Ό, τι προτιμάτε.». Σε αναλογία τζίρου το ίδιο πράγμα κάνει και αυτός.

  6) Αυτός ο Ελληναράς που διαμαρτύρεται για την κακή ποιότητα των δρόμων και αρνείται να πληρώσει διόδια για ένα απαρχαιωμένο και επικίνδυνο εθνικό οδικό δίκτυο (και καλά κάνει), είναι ο ίδιος Ελληναράς που στην Ε.Ο.. Κορίνθου - Πατρών βέβαιος οτι βρίσκεται σε σούπερ πίστα ράλι, κάνει προσπέραση πάνω σε στροφή χωρίς φλας και χωρίς ορατότητα, ενώ προηγουμένως σου έχει αναβοσβήσει επιτακτικά τους προβολείς του.

  7) Αυτός ο Ελληναράς που κάνει κατάληψη χώρων με πανό στα χέρια και συνθήματα στα χείλη περί ραδιενέργειας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, είναι ο ίδιος Ελληναράς που παραπονιέται γιατί εδώ, εκεί, αλλού δεν έχει σήμα το κινητό του.

  8) Αυτός ο Ελληναράς που κατακρίνει όλους τους βισματούχους, τα ρουσφέτια, τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς και τις προσλήψεις κάτω από το τραπέζι, είναι ο ίδιος Ελληναράς που κοιτάει πώς να πάρει τη σειρά των άλλων στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, ψάχνει γνωστό στον Δήμο για να του σβήσει την κλήση και δηλώνει γνωστός του επιχειρηματία του νυχτερινού κέντρου ή του πάρκινγκ (ΤΟ μέσον), για να εξασφαλίσει καλύτερη θέση για τον ίδιο και τα χιλιάδες κυβικά του...

  9) Αυτός ο Ελληναράς που ξεσηκώνεται και αντιδρά για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη, είναι ο ίδιος Ελληναράς που «ξεχνάει» το πλαστικό του μπουκάλι στην παραλία, που έχει ή πολύ θα γούσταρε να έχει πισίνα και γκαζόν, που κάνει μπάνιο αφήνοντας ασύστολα το νερό να τρέχει, που έχει ή ονειρεύεται να έχει ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού από κείνα που καίνε τον μισό Αμαζόνιο, που πετάει τις τελειωμένες μπαταρίες του μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια και που αφήνει όλα τα φώτα του σπιτιού του αναμμένα την ώρα που ο ίδιος κάθεται στο μπαλκόνι!

  10) Αυτός ο Ελληναράς δεν μπορεί να είναι πάντα «κάποιος άλλος» .... Πόσοι πια είναι αυτοί οι «κάποιοι άλλοι» που κάνουν κουμάντο σε όλους «εμάς» που δεν είμαστε σαν και αυτούς;

  Πρόταση:
  Το να διαμαρτύρεσαι, να φωνάζεις, να ξεσηκώνεσαι, να αντιστέκεσαι, να αρνείσαι, να επαναστατείς δεν είναι κακό.. Αντιθέτως είναι υγιές και επιβάλλεται.
  Απλά, πριν το κάνουμε, ας συλλογιστούμε για λίγο, πόσο πολύ πιο διαφορετικοί είμαστε τελικά ΕΜΕΙΣ, από ΑΥΤΟΥΣ με τους οποίους πραγματικά τα βάζουμε.
  Γιάννης Σ.

  0 0

  Ελάτε, μεταξύ μας είμαστε.
  Αγαπητέ Δίδυμε, όσο κι αν προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από το πολλαπλό σου είδωλο, η οδήγησή σου σε προδίδει!
  Ειδικά σε περιόδους εκλείψεων οι ελληνικοί δρόμοι γεμίζουν με εκνευρισμένους ή απρόσεκτους οδηγούς που δεν ενδιαφέρονται καθόλου (ή έτσι τουλάχιστον δείχνουν) αν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στο δρόμο.
  Κι όμως, μπορεί να μη φταίνε τελικά οι οδηγοί ή οι προθέσεις τους.
  Μπορεί να υπάρχει μια συμπαντική πλεκτάνη γύρω από το ζώδιό τους, που δεν τους αφήνει να οδηγήσουν σαν τους άλλους νομοταγείς πολίτες.
  Μη γελάτε, διαβάστε!

  Πριν από λίγα χρόνια μια γνωστή αυστραλέζικη ασφαλιστική εταιρία, η Suncorp Metway, έφτιαξε μια λίστα με τύπους οδηγών που εμπλέκονταν σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα σε διάρκεια τριών ετών, σύμφωνα με το ζώδιό τους.
  Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι οι χειρότεροι οδηγοί είναι οι Δίδυμοι (έλα, δεν το πιστεύω!).
  Κι αυτό γιατί οι Δίδυμοι είναι από τη φύση τους ανήσυχοι, βαριούνται εύκολα, οπότε είναι πιο επιρρεπείς στο να κάνουν του κεφαλιού τους ή να πηγαίνουν σαν τις κότες, με αποτελέσματα όχι και τόσο ευχάριστα.

  Τη δεύτερη και την τρίτη θέση της όχι και τόσο τιμητικής λίστας κατέχουν οι Ταύροι και οι Ιχθείς.
  Κι αυτό γιατί οι Ταύροι θεωρούνται επίμονοι και άκαμπτοι (εν ολίγοις κόβουν το κεφάλι τους ότι το φανάρι είναι πράσινο, ακόμα και όταν αυτό δεν είναι...), ενώ οι Ιχθείς, θεωρούνται στα χειρότερά τους, κινούμενος κίνδυνος, γιατί λόγω υπεραισιοδοξίας πάνε και σφηνώνουν οπουδήποτε, ακόμα και όταν εκεί που προσπαθούν να χωθούν δεν χωράει ούτε κουβάς...
  Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι Ιχθείς ζουν σε ένα δικό τους κόσμο.
  Μπορούν να περνούν μέρες ολόκληρες μέσα στην ονειρική τους πραγματικότητα, αρκετές φορές για να αποδράσουν με αυτό τον τρόπο από τη σκληρή ρουτίνα.
  Δεν τους αδικούμε.
  Είναι κι αυτό μια μορφή ψυχοθεραπείας και μάλιστα χωρίς κόστος, εκτός βεβαίως κι αν τη στιγμή που βρίσκονται στον υπέροχο μπουρμπουληθρένιο κόσμο τους, οδηγούν κιόλας.

  Ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται στην τελευταία θέση της –ας μην κρυβόμαστε- ντροπιαστικής κατάταξης;
   Μα, βεβαίως ο σκληροπυρηνικός Αιγόκερως.
   Αυτός που πρώτα θα βγάλει ακτινογραφία του δρόμου και μετά θα σχεδιάσει πλάνο για το πώς θα κινηθεί ανάμεσα στα άλλα αυτοκίνητα, λαμβάνοντας παράλληλα υπ’ όψη του όλες τις πιθανές απροσεξίες των άλλων.
  Στις υπόλοιπες από τις 12 θέσεις βρίσκουμε τον Παρθένο (στην 4), τον Καρκίνο (εξαρτάται πώς θα του βγει η ευαισθησία), τον Υδροχόο (η αισιοδοξία στη σωστή δόση), τον Κριό (μόνο μην του πατήσεις τον κάλο, αλλιώς θα γευτείς τα κέρατά του), τον Λέοντα (ο βασιλιάς μια χαρά τιθασεύει τον εγωισμό του), τον Ζυγό (που όλα τα ζυγίζει, αλλά ο Αιγόκερως κερδίζει).

  Στη δέκατη και ενδέκατη θέση βρίσκονται οι Τοξότες και οι Σκορπιοί.
  Οι πρώτοι έχουν ένα έμφυτο ταλέντο να οδηγούν με ασφάλεια, όπως ακριβώς κάνουν και με τη ζωή τους.
  Πώς το καταφέρνουν αυτό;
  Χρησιμοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τη διαίσθησή τους, τα μικρά σόναρ της ψυχής τους.
  Οι Σκορπιοί πάλι, είναι πολύ ευαίσθητοι στην ενέργεια που λαμβάνουν από τους άλλους, κάτι που τους κάνει εξαιρετικά προσεκτικούς σε ό,τι αφορά το τιμόνι.
  Παρ’ όλα αυτά, η ευαισθησία τους, αρκετές φορές μπορεί να τους οδηγήσει σε παρορμήσεις, αλλά σε γενικές γραμμές το ελέγχουν.
  Πάντως, την επόμενη φορά που θα πάρετε ταξί, δεν βλάπτει να ρωτήσετε απ’ έξω απ’ έξω ποιο μήνα γεννήθηκε ο οδηγός.
  Κείμενο: Έμμυ Ντούρου

  0 0

  Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι.
  Ειδικά αν πρόκειται για τις σεξουαλικές επιδόσεις άνδρα αυστραλέζικης καταγωγής, για τους οποίους πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι υπερβάλουν, λέγοντας τουλάχιστον τρία ψέματα τη μέρα.
  Οι άντρες δε διστάζουν να αυξάνουν αυθαίρετα τον αριθμό των γυναικών με τις οποίες έχουν συνάψει ερωτικές σχέσεις, με αποδέκτες των παραμυθιών τους να είναι κατά πρώτο λόγο οι σύντροφοί τους και να ακολουθούν φίλοι και συνάδελφοι.
  Αντίθετα, οι γυναίκες στο συγκεκριμένο θέμα, μειώνουν τον πραγματικό αριθμό των ανδρών με τους οποίους είχαν ερωτικές σχέσεις.
  Παράλληλα, πολλά ψέματα των ανδρών έχουν να κάνουν με το που πραγματικά ήταν, κατά την διάρκεια της απουσίας τους και κατά πόσο έχουν φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις τους.
  Ψέματα λένε επίσης και για τη δουλειά τους, προκειμένου να παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα για το εαυτό της, που πολλές φορές δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
  Το ένα τέταρτο από αυτούς που έλαβαν μέρος στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι όταν συμπληρώνουν κάποια αίτηση προς αναζήτηση εργασίας, ψεύδονται για την πείρα που υποτίθεται ότι έχουν και τις ικανότητές τους.
  Σύμφωνα με τους ψυχολόγους οι άνθρωποι λένε ψέματα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας και συνήθως το κάνουν για να αποκομίσουν κάποιο όφελος.
  Αρκετοί επίσης άνθρωποι επιστρατεύουν το ψέμα για να μην εξηγήσουν τους πραγματικούς λόγους μιας ενέργειάς τους, ενώ άλλοι λένε ψέματα γιατί τους βγάζει πιο εύκολα από μια δύσκολη κατάσταση.

  0 0

  #EuropeForCulture
  Το 2018 θα είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς https://ec.europa.eu/culture/ , το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε χιλιάδες εκδηλώσεις και εντυπωσιακούς εορτασμούς που θα προωθήσουν την επικοινωνία μεταξύ διαφόρων πολιτιστικών συνιστωσών. Η προσέγγιση αυτή θα συμβάλει στην ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων και των σχέσεων μεταξύ των χωρών της ΕΕ και τρίτων χωρών.
  Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη θα ξεκινήσουν στις 7-8 Δεκεμβρίου 2017, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Φόρουμ στο Μιλάνο της Ιταλίας και θα διαρκέσουν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Από το 2019 και μετά 10 σημαντικές πρωτοβουλίες θα εξασφαλίσουν την κληρονομιά του έτους, αυξάνοντας την υποστήριξη των τεσσάρων σκοπών του έτους: της συμμετοχής, της βιωσιμότητας, της προστασίας και της καινοτομίας. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα υλοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με σημαντικούς εταίρους (Συμβούλιο της Ευρώπης, UNESCO και άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς). Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα έτη 2017 και 2018 ανέρχεται σε 8 εκατ. Ευρώ.

  Το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα αναδείξει τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την πολιτιστική κληρονομιά, όπως:
  -το «Ευρωπαϊκό Φόρουμ Πολιτισμού»
  -τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς»
  -το «Σήμα ευρωπαϊκής κληρονομιάς»
  -τις «Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2018» 

  0 0
 • 12/15/17--11:33: O Σαλεμένος
 • Mέσα στην μικρή αυτοσχέδια βαλίτσα του,όλα τα υπάρχοντα του..
  μία κουβέρτα διπλωμένη πρόχειρα,ενα μαξιλάρι παλιοκαιρισμένο.
  ένα παντελόνι σκισμένο,κι ένα ζευγάρι τρύπια παπούτσια..

  Μέσα στην παγωμένη του ψυχή μαζεύει τα άμοιρα όνειρα του....
  μαζεύει κάθε λάθος δικό του και δικό μας,εχθρών και φίλων..
  κάθε ανθρώπινη μικρότητα..
  κάθε ματαιότητα..
  Υψώνει γύρω του ψηλούς και χοντρούς τοίχους..
  ικανούς να προστατέψουν την αξιοπρέπειά του..
  και είναι τόσο ψηλοί οι τοίχοι αυτοί που δεν καταλαβαίνει..
  ότι μέρα με την ημέρα,στιγμή με την στιγμή μονάχος πεθαίνει μέσα τους.

  Που και που ψελίζει μερικές ακατανόητες λέξεις δίχως νόημα..
  Αν κάποιος τον πλησιάσει να του προσφέρει κάτι δεν το δέχεται..
  -Είναι ο τρελός της πόλης..ο σαλεμένος..απαντούν αυτοί που ξέρουν..
  -Ναι είμαι ο τρελός..απαντά κι εκείνος,αποδεχόμενος από άγνοια ίσως την μοίρα του..ή παίζοντας με τις διαθέσεις των περαστικών αυτοσαρκαζόμενος.

  Σε έναν άγνωστο κόσμο το μυαλό του ταξιδεύει,βλέπει αλήθειες που εμείς αγνοούμε
  και η ψυχή του αγνή και αθώα σαν μικρού παιδιού,ψάχνει την άφεση μιας αμαρτίας που ουτε καν θυμάται πια.
  Οταν κάποιες στιγμές βγαίνει νωχελικά από τους τοίχους που έχει υψώσει,σου μιλάει ήρεμα και σου αποκαλύπτεται,κι εσύ αναγνωρίζεις έναν άνθρωπο με παιδεία και μόρφωση,με βάθος ψυχής..
  Οταν όμως το μυαλό του βυθίζεται στην άβυσσο χαμένο..
  λέξεις βαριές ξεστομίζει και αλήθειες που καίνε και πονάνε..
  Η δική του η "τρελα"είναι η μόνη διέξοδος που έχει
  και οι λέξεις του τα δικά του μαχαίρια..
  nostos-terra-incognita

  0 0

  Πάνω από 1.000.000 χρήστες του διαδικτύου είδαν το βίντεο που δημιουργήθηκε για μία ασφαλιστική εταιρεία, την Thai Insurance.
  Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί εάν κανείς το θυμάται για τη διαφήμιση αυτή καθεαυτή κι όχι για τη συγκινητική ιστορία που διαδραματίζεται ανάμεσα σε έναν πατέρα και την κόρη του.
  Καμιά φορά δεν χρειάζεται να πεις με λέξεις πως αγαπάς κάποιον......


  0 0

  Τελικά όταν λέμε ότι όλοι οι καλλιτέχνες ανήκουν στην ίδια οικογένεια, μάλλον κυριολεκτούμε!
  Αν βρείτε και διπλογραμμένα sorry αλλά έπηξα....

  Ο σημερινός τραγουδιστής Χρήστος Θηβαίος είναι ανηψιός του φοβερού κωμικού Αντώνη Παπαδόπουλου (ο υποπράκτωρ ΜΑΠ 31 από τις ταινίες του ΘΟΥ ΒΟΥ),
  Οι σημερινοί ηθοποιοί Νένα Μέντη και Χρήστος Βαλαβανίδης, είναι ανήψια του Κώστα Μέντη (και αυτός έπαιξε σε πολλές ταινίες με τον Βέγγο),
  Ο σημερινός ποιητής Τίτος Πατρίκιος, είναι γιός του Σπύρου Πατρίκιου (έπαιζε τον δήμαρχο στην "διαγωγή κοσμία") και της Λέλας Πατρικίου (έπαιζε την γυναίκα του τσιγκούνη Μακρή στην "Κάλπικη λίρα")
  Ο πρόσφατα χαμένος γόης του παλιού ελληνικού κινηματογράφου (αν και κάπως κρύος και ατάλαντος κατά τη γνώμη μου) Γιώργος Καμπανέλλης ήταν αδελφός του γνωστού συγγραφέα / σεναριογράφου Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο οποίος είναι και αρκετά μεγαλύτερος σε ηλικία και ζει ακόμα (ζωή νάχει)
  Ο πολύ γνωστός κωμικός της μπαλαφάρας, Φραγκίσκος Μανέλλης, ήταν παντρεμένος με την κόρη της μεγάλης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, Μαίρη Λαΐδου με την οποία απέκτησε μία κόρη, τη γνωστή χορεύτρια, Ρέα Μανέλλη.
  Ένας άλλος γόης του παλιού κινηματογράφου, ο Ανδρέας Ντούζος, είναι πατέρας των γνωστών ηθοποιών από τα 80s και τις βιντεοταινίες, Τέτας Ντούζου και Στηβ Ντούζου (ή "Μπίλια")
  Ο ηθοποιός Τάσος Γιαννόπουλος που έπαιζε τον Μάκη , τον φίλο του Γιάννη Μπέζου στην σειρά ευτιχισμένοι μαζί εικάζεται πως είναι εγγονός του παλιού ηθοποιού Τάσου Γιαννόπουλου
  Ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος είναι εγγονός της Μαρίκας Νέζερ
  Οι ηθοποιοί Αριέτα και Αμαλία Μουτούση είναι κόρες της ηθοποιού Νόνικας Γαληνέα
  Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας είναι γιός του ηθοποιού Λάμπρού Κωνσταντάρα. Επίσης ο γιος του Δημήτρη Κωνσταντάρα λέγεται Λάμπρος Κωνσταντάρας και είναι αθλητικογράφος στο STAR.
  H ραδιοφωνική παραγωγός Αθηναίς Νέγκα είναι κόρη του ηθοποιού Χρήστου Νέγκα
  Η ηθοποιός Θεοδώρα Βουτσά είναι κόρη του Κώστα Βουτσά , ο οποίος ήταν παντρεμένος με την μητέρα του ηθοποιού Άνθιμου Ανανιάδη
  Ο ηθοποιός Τάκης Βλαστός είναι ανηψιός του Διονύση Παπαγιαννόπουλου
  Ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης ήταν θείος του ηθοποιού Θάνου Λειβαδίτη
  Ο ηθοποιός Τάσος Πρόυσαλης είναι θείος του ηθοποιού Αθηνόδωρου Πρόυσαλη
  ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης είναι γιος του θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου Κώστα Πρετεντέρη.
  Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος εγγονός της Κατίνας Παξινού
  Η τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη εξαδέλφη της Ζωής Λάσκαρη
  Οι ηθοποιοί Σταύρος Ξενίδης και Μαργαρίτα Λαμπρινού παντρεμένοι
  Νίκος Βασταρδής πατέρας της Άννας Αδριανού
  Δάνης Κατρανίδης και Μίρκα Παπακωνσταντίνου πρώην σύζυγοι
  Ανδρέας Μπάρκουλης και Αλέκα Στρατηγού σύζυγοι
  Φαίδων Γεωργίτσης και Μπέτυ Αρβανίτη πρώην σύζυγοι
  Θεατρικός συγγραφέας Παντελής Χορν πατέρας του Δημήτρη Χορν
  Ο Παύλος Σιδηρόπουλος ήταν δισέγγονος του Ζορμπά (του γνωστού Αλέξη του Καζαντζάκη, μόνο που το πραγματικό του όνομα ήταν Γιώργος) και ανιψιός της Έλλης Αλεξίου.
  Οι ηθοποιοί Θωμαϊς και Μαρία Ανδρούτσου είναι αδερφές.
  Οι τραγουδίστριες Μελίνα Κανά και Λιζέτα Καλημέρη είναι αδερφές.
  Να συμπληρώσω ότι η Νένα Μεντή είναι κόρη του σπουδαίου συνθέτη Σπήλιου Μεντή.
  Η Ρένα Βλαχοπούλου και η Μάγια Μελάγια ξαδέλφες.
  Ο Μάριος Φραγκούλης είναι ανηψιός της Ρένας Βλαχοπούλου.
  Ο ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής είναι ανηψιός της ηθοποιού Φίτσας Ντάβου.
  Ο ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής και ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής είναι ξαδέλφια.
  Η ηθοποιός Κάτια Αθανασίου (η γλυκιά "Τούλα" του Λούνα Παρκ) είναι σύζυγος του συνθέτη Ζακ Ιακωβίδη.
  Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι ανηψιός της Κατερίνας Γιουλάκη.
  Η ηθοποιός Δήμητρα Σερεμέτη (θεία της "Ελένης" στο "Ρετιρέ") είναι σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Παπαχρήστου, ο οποίος είναι αδελφός του ηθοποιού Νίκου Παπαχρήστου.
  Η ηθοποιός Ματίνα Καρρά είναι σύζυγος του ηθοποιού Γιώργου Γεωγλερή.
  Η παλιά ηθοποιός Σοφία Βερώνη ήταν σύζυγος του συνθέτη Μενέλαου Θεοφανίδη (έχουν πεθάνει και οι δύο)
  Η αδελφή της Σοφίας Βερώνη Καίτη Βερώνη ήταν σύζυγος του ηθοποιού Άγγελου Μαυρόπουλου (ο δικαστής στην ταινία "Κορίτσια φια φίλημα").
  Ο Άγγελος Μαυρόπουλος ήταν ο πρώτος σύζυγος της Μαρίκας Κρεβατά: κόρη τους η Γκέλυ Μαυροπούλου.
  Ο Γιώργος Γαβριηλίδης ήταν ο δεύτερος σύζυγος της Μαρίκας Κρεβατά.
  Η Μαρία Μαρμαρινού (η Ελεγκάκη της "Λωξάντρας" υπήρξε σύζυγος του Γιώργου Κωνσταντίνου.
  Η ηθοποιός Γοργώ Χρέλια ήταν κόρη του ηθοποιού Ρολάνδου Χρέλια (θρυλική φιγούρα των "μπουλουκιών", στον οικογενειακό θίασο ανήκαν επίσης η σύζυγος του Χρέλια και για ένα διάστημα και ο γιος του).
  Η ηθοποιός Μαρία Φωκά υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Λυκούργου Καλλέργη.
  Η Νίτσα Τσαγανέα ήταν σύζυγος του παλιού ηθοποιού Γιώργου Βιτσιώρη. Κόρη τους η ηθοποιός Λιάνα Βιτσιώρη που παντρεύτηκε τον Γιώργο Οικονομίδη. Κόρη τους η τραγουδίστρια Μαριαλένα Οικονομίδη. Δεύτερος σύγυζος της Νίτσας Τσαγανέα ήταν ο Χρήστος Τσαγανέας.
  Η ηθοποιός Μπέτυ Μοσχονά ήταν παντρεμένη πρώτα με τον ηθοποιό Τάκη Μηλιάδη και αργότερα με τον ηθοποιό Στέλιο Σαρρή.
  Η παλιά ηθοποιός Μπέμπα Δόξα ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Βαγγέλη Κομματά (γνωστός και ως "Κατσουλίνος"), ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός πριν από λίγα χρόνια χάρη σε μια διαφήμιση της Τράπεζας Πειραιώς).
  Ο Κώστας Χατζηχρήστος παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαίρη Νικολαΐδου που ήταν αδελφή της ηθοποιού και τραγουδίστριας Κούλας Νικολαΐδου. Η κόρη του Κ. Χατζηχρήστου και της Μ. Νικολαΐδου Τέτα παντρεύτηκε τον Πέτρο Φυσούν.
  Η Τζόλυ Γαρμπή ήταν σύζυγος του ηθοποιού Θόδωρου Μορίδη (πατέρας του Παπαμιχαήλ στη "Μανταλένα").
  Ο Γιώργος Δαμασιώτης (Νωματάρχης στη "Μανταλένα") ήταν σύζυγος της λυρικής τραγουδίστριας Κίτσας Δαμασιώτη.
  Η Σμάρω Στεφανίδου ήταν σύζυγος του τραγουδιστή Βάσου Σεΐτανίδη. Κόρη τους η χορεύτρια ινδικών χορών Λήδα Σάνταλα.
  Η ηθοποιός Στέλλα Στρατηγού υπήρξε σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου.
  Νομίζω ότι η ηθοποιός Γκάρυ Βοσκοπούλου είναι αδελφή του Τόλη Βοσκόπουλου και σύζυγος του ηθοποιού Δημήτρη Ιωακειμίδη.
  Ο Σωτήρης Μουστάκας ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μπονέλου. Κόρη τους είναι η ηθοποιός Αλεξία Μουστάκα. Ο ηθοποιός Μιχάλης Μουστάκας είναι ανηψιός του Σωτήρη Μουστάκα.
  Ο ηθοποιός Λαέρτης Μαλκότσης (παιδί-θαύμα στα "Λιονταράκια") και ο χορευτής Ερμής Μαλκότσης (παιδί-θαύμα στο "Η Αλεπού και ο μπούφος") είναι γιοι του ηθοποιού Κώστα Μαλκότση και της χορεύτριας/ηθοποιού Νικόλ Κοκκίνου.
  Η ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου είναι κόρη των ηθοποιών Βίλμας Τσακίρη και Γιάννη Ευαγγελίδη.
  Η ηθοποιός Ζωή Ρηγοπούλου είναι κόρη του Κώστα Ρηγόπουλου και της Κάκιας Αναλυτή.
  Η ηθοποιός Γιασεμή Κηλαηδόνη είναι κόρη της Άννας Βαγενά και του Λουκιανού Κηλαηδόνη.
  Οι ηθοποιοί Στέφανος Στρατηγος, Αλέκα Στρατηγου και Ρένα Στρατηγου ήταν αδέρφια.
  Ο Τάσος πρόυσαλης είναι ανηψίος του Αθηνόδωρου Προύσαλη.
  Επίσης οι ηθοποιοί Ραφαέλο Γεωργίτσης και Μαρίζα Γεωργίτση είναι τα παιδία του ηθοποιού Φαίδωνα Γεωργίτση.
  Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος είναι γιος του Κώστα Καζάκου και της Τζένης Καρέζη.
  Ο ηθοποιός Άλκης Κούρκουλος είναι γιος του Νίκου Κούρκουλου.
  Η ραδιοφωνική παραγωγός του δεύτερου προγράμματος Μαργαρίτα Μυτυλιναίου είναι κόρη του ηθοποιού Στέφανου Ληναίου (το πραγματικό όνομα του ηθοποιόυ είναι Διονύσης Μυτιλιναίος)
  Η ηθοποιός Βάντα Καρακατσάνη είναι κόρη του Θύμιου Καρακατσάνη
  Ο ηθοποιός Γιώργος Δουρής (αυτός πού έλεγε στο Σοφία Ορθή την ατάκα κάτι ξέρουμε και εμείς από Ιατρική) ελιναι ανηψίος του Γιώργου Κωνσταντίνου.
  Ο παρουσιαστης της παιδικής εκπομπης ουράνιο τόξο στην ΕΡΤ1 Χρήστος Δημόπουλος είναι γιος του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου.
  Η ηθοποιός Πωλίνα Γκιωνάκη είναι κόρη του Γιάννη Γκιωνάκη.
  Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης είναι γιος του ηθοποιού Ηλία Λογοθέτη και της ηθοποιού Μαρίας Ζαχαρή.
  Η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη είναι κόρη των ηθοποιών Ντίνου Καρύδη και Τζούλιας Αργυροπούλου.
  Η Μπεατα Ασημακοπουλου ηταν συζυγος του σκηνοθετη Ορεστη Λασκου.
  Ο ηθοποιος Ανδρεας Ανδρεοπουλος ειναι γιος του Βασιλη Ανδρεοπουλου.
  Η Νορα Βαλσαμη ειναι συζυγος του σκηνοθετη Ερρικου Ανδρεου.
  Η ηθοποιος Κυβελη Θεοχαρη ειναι κορη της Μιραντας Μυρατ και εγγονη της κυριας Κυβελης και του Μητσου Μυρατ.
  Η ηθοποιος Αλικη Γεωργουλη υπηρξε συζυγος του Αλεκου Αλεξανδρακη.
  Η ηθοποιος Δεσποινα Νικολαιδου ειναι συζυγος του Γιωργου Μουτσιου.
  Η Νατασα Γερασιμιδου ηταν αδελφη της Ελενης Γερασιμιδου.
  Ο Κωστας Αρζογλου υπηρξε συζυγος της Βερας Κρουσκα.
  Η Μαιρη Βιδαλη υπηρξε συζυγος του Κωστα Καστανα.
  Η Αγγελικη Ηλιαδη ειναι εγγονη της Καιτης Γκρευ.
  Η Γκιζελα Νταλι υπηρξε συζυγος του σκηνοθετη Ντιμη Δαδηρα.
  Ο συγγραφεας και σκηνοθετης Νεστορας Ματσας ηταν αδελφος του ηθοποιου Αρτεμη Ματσα.
  Η Φροσω Κοκολα ηταν συζυγος του Λαυρεντη Διανελλου.
  Ο Τιτος Βανδης ηταν συζυγος της Μπετης Βαλαση.
  Ο Αποστολης Τοτσικας ειναι γιος του ηθοποιου Γιαννη Τοτσικα.
  Η Μαιρη Κυβελου ηταν συζυγος του Νικου Απεργη.
  Η Ρενα Βουτσινα ηταν συζυγος του Βασου Αδριανου.
  Η Ρουμπινη Βασιλακοπουλου ειναι συζυγος του Μιχαλη Μητρουση.
  Ο ηθοποιος Ανδρεας Ζησιματος υπηρξε συζυγος της επισης ηθοποιου Λινας Τριανταφυλλου(η Περσα απο το Μανα ειναι μονο μια) και εχουν μια κορη τη
  Χαρα Ζησιματου επισης ηθοποιο.
  ο Βασιλης Μαυροματης υπηρξε συζυγος της Λιλας Καφανταρη και η κορη τους Ηλιαννα Μαυροματη επισης ηθοποιος.
  Συζυγος επισης του Βασιλη Μαυροματη υπηρξε και η τραγουδιστρια Καιτη Χωματα.
  Η Τονια Καζιανη υπηρξε συζυγος του Γιωργου Τζωρτζη.
  Η Δεσπω Διαμαντιδου υπηρξε συζυγος του Ανδρεα Φιλιππιδη.
  Η ηθοποιος Μαιρη Ευαγγελου ειναι συζυγος του ηθοποιου Νικου Δαδινοπουλου.
  Η Καιτη Παπανικα υπηρξε συζυγος του ηθοποιου Θοδωρου Κατσαδραμη.
  Η Εφη Οικονομου ειναι συζυγος του επισης ηθοποιου Χαρη Παναγιωτου ο οποιος πριν ηταν παντρεμενος με την ηθοποιο Γιωτα Σοιμοιρη.
  Η Αλεκα Παιζη υπηρξε συζυγος του Τιτου Βανδη επισης πριν τη Μπετυ Βαλαση.
  Ο Λακης Κομνηνος υπηρξε συζυγος της Ντινας Τριαντη η οποια πριν ηταν παντρεμενη με τον επισης ηθοποιο Αια Τριαντη και εχουν μια κορη την ηθοποιο .
  Η Γκελλυ Μαυροπουλου υπηρξε συζυγος του Στεφανου Στρατηγου.
  Η Νικη Λιναρδου υπηρξε συζυγος του σκηνοθετη Αλεκου Σακελλαριου.
  Η Ρια Δελουτση ειναι συζυγος του Βαγγελη Πλοιου.
  Η Κατερινα Μαραγκου υπηρξε συζυγος του Νικου Γαλανου.
  Ο Χρηστος Παρλας υπηρξε συζυγος της ηθοποιου Νανας Σκιαδα.
  Η Σασα Καζελη υπηρξε συζυγος του Τακη Μηλιαδη οπως και η Μπετυ Μοσχονα.
  Η Μαρικα Νεζερ υπηρξε συζυγος του ηθοποιου Ερρικου Κονταρινη.
  η Κατερινα Βασιλακου υπηρξε συζυγος του ηθοποιου Θαναση Μυλωνα.
  Η Φλωρεττα Ζαννα υπηρξε συζυγος του σκηνοθετη Ντινου Δημοπουλου.
  Και αν δεν κανω λαθος ο ηθοποιος Χρηστος Νομικος υπηρξε συζυγος της επισης ηθοποιου Αλικης Καμινελη(δεν ξερω αν ειναι ακομα παντρεμενοι.
  Η ηθοποιος Μπετυ Λιβανου ειναι συζυγος του σκηνοθετη Γιωργου Πανουσοπουλου και κορη τους ειναι η ηθοποιος Μαργαριτα Πανουσοπουλου.
  Η ηθοποιος Δωρα Σιτζανη ηταν συζυγος του συνθετη Μανου Λοιζου.Η ηθοποιος Βουλα Ζουμπουλακη ηταν συζυγος του Δημητρη Μυρατ.
  Η Ξενια Καλογεροπουλου ηταν συζυγος του Γιαννη Φερτη ο οποιος ηταν συζυγος και της Μιμης Ντενιση και τωρα ειναι συζυγος της ηθοποιου Μαρινας Ψαλτη.
  Ο Γιωργος Φουντας παντρεμενος με τη χορευτρια Χρυσουλα Ζωκα.
  Ο Μανος Κατρακης ηταν συζυγος της χορευτριας Λιντα Αλμα.
  Η Σμαρουλα Γιουλη συζυγος του θεατρικου επιχειρηματια Βαγγελη Λιβαδα.
  Η ηθοποιος Χαριτινη Καρολου ηταν συζυγος του σκηνοθετη Σουλη Γεωργιαδη.
  Η Καιτη Λαμπροπουλου ηταν συζυγος του σεναριογραφου Γεωργιου Ρουσσου.
  Η Εφη Πικουλα ειναι συζυγος του σκηνοθετη Τακη Βουγιουκλακη.
  Η Ελενη Ανουσακη ειναι κορη της ηθοποιου Μαλαινας Ανουσακη και συζυγος του σκηνοθετη Δημητρη Παπακωνσταντη.
  Η ηθοποιος Σοφια Ρουμπου ειναι συζυγος του διευθυντη φωτογραφιας και κινηματογραφιστη Νικου Καβουκιδη και κορη τους ειναι η ηθοποιος Μαρια Καβουκιδου.
  Ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος είναι γιος του ηθοποιού Νίκου Βανδώρου.
  Η ηθοποιός Νίτσα Μαρόυδα είναι η πεθερά του πρωιν υπουργού της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
  Η ηθοποιός Καίτη Ιμπροχώρη και ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης είναι ξαδέρφια.
  Η ηθοποιος Αλεκα Κατσελη ειναι μητερα της ηθοποιου Νορας Κατσελη και της υπουργου Λουκας Κατσελη και πεθερα του πρωην υπουργου Γερασιμου
  Αρσενη.
  Η Ερρικα Μπρογιερ ηταν συζυγος του Κωστα Βουτσα και η αδερφη της Μαργαριτα Μπρογιερ ειναι πεθερα του δημοσιογραφου Νικου Χατζηνικολαου.
  Η Ζωη Λασκαρη ηταν πεθερα του Βλασση Μπονατσου και του Αποστολου Γκλετσου.
  Ο σκηνοθετης Ντινος Δημοπουλος και η συζυγος του η ηθοποιος Φλωρεττα Ζαννα ειναι οι νονοι της επισης ηθοποιου Χιλντας Ηλιοπουλου κορης του ηθοποιου Ντινου Ηλιοπουλου.
  Η Ελλη Λαμπετη ειναι η νονα της ηθοποιου Κοραλιας Καραντη κορη της Αφροδιτης Γρηγοριαδου.
  Η Κατινα Παξινου και ο Αλεξης Μινωτης ειναι οι νονοι του ηθοποιου Κωνσταντινου Καζακου.
  Η Τζενη Καρεζη ηταν η κουμπαρα στο γαμο του ηθοποιου Αγγελου Αντωνοπουλου με τη Νινετα αντωνοπουλου τοτε(Λεμπεση σημερα).
  Ο σκηνοθετης Γιαννης Δαλιαννιδης και ο παραγωγος της φινος φιλμ Φιλοποιμην Φινος ειναι οι νονοι της κορης του Κωστα Βουτσα.
  Η ηθοποιος Αννα Συνοδινου ειναι η νονα του γιου της συγγραφεως παιδικων βιβλιων Αλκης Ζεη.
  Η Βικυ Μοσχολιου ηταν παντρεμενη με τον ποδοσφαιριστη Μιμη Δομαζο.
  Η ηθοποιος Μαρθα Καραγιαννη ηταν παντρεμενη με τον ποδοσφαιριστη Μιμη Στεφανακο.
  O Bασιλης Πλατακης υπηρξε συζυγος της Γωγως Ατζολετακη.
  Η Ναταλια Τσαλικη ειναι αδελφη της συνθετριας Ηδυλλης Τσαλικη, και συζυγος του Γιαννη Μπεζου. Κορη τους ειναι η ηθοποιος Ηρω Μπεζου.
  Η Αθηνα Τσιλυρα ειναι συζυγος του Σπυρου Παπαδοπουλου.
  Η Εφη Θεοχαρη ειναι συζυγος του Σωτηρη Τζεβελεκου.
  Ο Γιαννακης Καλατζοπουλος - το παιδι θαυμα των παλιων ταινιων - ειναι αδελφος της Μιρκας Καλατζοπουλου.
  Ο Ανδρεας Φιλιππιδης ηταν συζυγος της Λιλης Παπαγιαννη.
  Η Μπετυ Αρβανιτη υπηρξε συζυγος του Φαιδωνα Γεωργιτση.
  Ο Ντινος Αυγουστιδης υπηρξε συζυγος της Μαριας Τζομπανακη. Γιος τους ειναι ο ηθοποιος Ορφεας Αυγουστιδης.
  Η Μπεσυ Μαλφα ειναι συζυγος του Γερασιμου Σκιαδαρεση.
  Η Ληδα Πρωτοψαλτη ειναι κορη της Μαριας Αλκαιου.
   Η ηθοποιός Σάννυ Χατζηαργύρη είναι εγγονή της ηθοποιού Ελένης Χατζηαργύρη.
  Ο ηθοποιός Νίκος Πουρσανίδης είναι αδερφός του παλιού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και του Ηρακλή Ηλία Πουρσανίδη.
  Ο Ηλίας Πουρσανίδης είναι αδερφός του ηθοποιού Δημήτρη Αλεξανδρή.
  Ο Γιαννης και ο Βασιλης Μαλουχος ειναι αδελφια.
  Ο Νικος Καραγιωργης ειναι γιος του Κωστα Καραγιωργη.
  Η Δημητρα Χατουπη ειναι συζυγος του σκηνοθετη Τασου Ψαρρα.
  Οι ηθοποιοι Βασω Μανωλιδου και Μαιρη Αρωνη ηταν πρωτες ξαδερφες.
  Η Ρενα Βλαχοπουλου ηταν η νονα της ηθοποιου Καλλιοπης Ευαγγελιδη.
  Ας ξεχωρισουμε λιγο τα τεσσερα αδελφια Στρατηγου.
  Ο Στεφανος, γνωστοτατος ηθοποιος και τον ξερουμε ολοι νομιζω.
  Η Αλεκα, η γνωστη μας Μαρια απο το Λουνα - Παρκ.
  Η Ρενα, η φιλεναδιτσα του Λογοθετιδη, η Λολοτα, στο Ουτε Γατα Ουτε ζημια.
  Η Στελλα, στο ρολο της υπηρετριας του Χατζηχρηστου στην ταινια Ο Δημος απ' τα Τρικαλα.
  Ο Ανδρέας Φιλιππίδης ήταν σύζυγος της Δέσπως Διαμαντίδου αρχικά και αργότερα της Λίλης Παπαγιάννη.
  Η Μπέτυ Μοσχονά υπήρξε παντρεμένη με τον Τάκη Μηλιάδη!
  Η Γκέλυ Μαυροπούλου είναι κόρη των ηθοποιών Άγγελου Μαυρόπουλου και Μαρίκας Κρεβατά και υπήρξε σύζυγος του Στέφανου Στρατηγού.
  Ο ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Νατάσα Ασίκη (η Λεωνί υπηρέτρια της Μανταμ Σουσους)
  Ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτης ήταν παντρεμένος με την τραγουδίστρια Καίτη Χωματά. Τωρά είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Λίλα Καφαντάρη.
  Νίκος Απέργης - Μαίρη Κυβέλου: Σύζυγοι
  Η Στέλλα Στρατηγού ήταν σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου
  Ο Βοσκόπουλος ήταν αρραβωνιασμένος με την Ζωή Λάσκαρη και πρώην σύζυγοι με την Μαρινέλλα.
  Η Ίλια Λιβυκού ή αλλιώς Αμαλία Χατζάκη ήταν σύντροφος με τον Βασίλη Λογοθετίδη.
  Ο Δημήτρης Χόρν ήταν σύντροφος πολλα χρόνια με την Έλλη Λαμπέτη αλλά δε παντρεύτηκαν ποτε και επιπλέον η Λαμπέτη αναγκάστηκε να κάνει έκτρωση στο παιδί που κυοφορούσε από εκείνον.Η Λαμπέτη είχε έναν ατυχή γάμο με τον Μάριο Πλωρίτη.
  Ο Βαγγέλης Πλοιός κ η Ρία Δελούτση είναι σύζυγοι.
  Ο Κώστας Παπαχρήστος ήταν παντρεμένος με τη Δήμητρα Σερεμέτη.
  Ο Λυκούργος Καλλέργης είχε παντρευτεί τη Μαρία Φωκά με την οποία απέκτησαν μία κόρη και έπειτα δεύτερος γάμος για τον Καλλέργη με την ηθοποιό Τζένη Κολλάρου και έχει ένα γιο.
  Ο Νίκος Ρίζος παντρεύτηκε την Έλσα Ρίζου και απέκτησαν έναν γιο, τον Κωνσταντίνο.
  Ο Πάπαζήσης ήταν πολλά χρόνια παντρεμένος με την Τιτίκα Στασινοπούλου.
  Ο δεύτερος γάμος του Νικήτα Πλατή ήταν με την ηθοποιό Γκόλφω Μπίνη, με την οποιά απέκτησε ένα γιο, όπου πέθανε την ώρα που έβλεπε τηλεόραση.
  Ο Αλέκος Σπάθης ( συνθέτης - μαέστρος ) παντρεύτηκε τη Μαρία Μοντ ή Μαρία Μουστάκα (τραγουδίστρια - ηθοποιός ) κουμπάρα τους ήταν η Ρένα Βλαχοπούλου και απο το γάμο απέκτησαν μία κόρη όπου νονός της ήταν ο Γιώργος Οικονομίδης.
  Η 1η σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου ήταν η ηθοποιός Στέλλα Στρατηγού, 2η η τραγουδίστρια Μαρινέλλα (που αναφέρει ο φίλος παραπάνω) και 3η η παρουσιάστρια Τζούλια Παπαδημητρίου. Η 4η (και τωρινή) γνωρίζετε ποια είναι.
  Ο πρώτος γάμος της Τζένης Καρέζης ήταν με τον Ζάχο Χατζηφωτίου.
  Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν αδερφός με την Μίτση Κωνσταντάρα και σύζυγος με την ηθοποιό Γιούλη Γεωργοπούλου.
  Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν παντρεμένος με την Αλίκη Γεωργούλη και χρόνια ζευγάρι με την Νόνικα Γαληνέα.
  Η ηθοποιός Χίλντα Ηλιοπούλου είναι κόρη του Ντίνου Ηλιόπουλου.
  Ο Μάριος Πλωρίτης ήταν παντρεμένος και με την Κάτια Δανδουλάκη (εκτός απ την Λαμπέτη), καθώς και ζευγάρι με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και αν δεν κάνω λάθος η Δανδουλάκη ήταν αρραβωνιασμένη με τον Παπαμιχαήλ για ένα φεγγάρι.
  Ο Αλέκος Τζανετάκος και η Νινή Τζάνετ ήταν αδέλφια.
  Η Ναταλία Γερμανού είναι κόρη του μεγάλου Φρέντυ.
  Ο τραγουδιστής Μιχάλης Ζαμπέτας, γνωστός από το τραγούδι "Ο μπάρμπας μου ο Παναής" (σε στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και μουσική Γιώργου Στεφανάκη) ήταν γιος του Γιώργου Ζαμπέτα, και κατά τραγική σύμπτωση πέθανε πολύ νέος (λίγο πριν από τα 50), την ίδια ημερομηνία με τον πατέρα του
  Η Ανίτα Πάνια, όπως ισχυριζόταν στην εκπομπή της, είναι εγγονή της Γεωργίας Βασιλειάδου, προφανώς από τη μοναδική της κόρη.
  Η Μαργαρίτα Μπρόγερ είναι πεθερά του Νίκου Χατζηνικολάου.
  Η Ζετα Αποστολου εχει αδελφη την επισης ηθοποιο, Νατασα Αποστολου.
  Η Νενα Μεντη ηταν παντρεμενη με τον Κωστα Στυλιαρη και εχει χρονια σχεση με τον Σταυρο Μερμηγκη(οπου εχουν και μια κορη)
  Η Ίλυα Λιβυκού μπορεί να είχε σχέση με τον Βασίλη Λογοθετίδη αλλά έπειτα παντρεύτηκε τον δικηγόρο Αγησίλαο Κοζύρη οπου έχουν κόρη την ηθοποιό Χρύσα Κοζύρη!
  Παππούς της Μαρίας Καβουκίδη (και πατέρας του Νίκου Καβουκίδη) είναι ο παραγωγός Γιώργος Καβουκίδης.
  Πατέρας της Γκόλφως Μπίνη ήταν ο ηθοποιός Σωτήρης Μπίνης και μητέρα της η, επίσης ηθοποιός, Ασπασία Μπίνη.
  Ο Κώστας Παπαχρήστος έχει αδερφό τον, επίσης ηθοποιό, Νίκο Παπαχρήστο.
  Ο 2ος γάμος της Έλλης Λαμπέτη ήταν με τον Αμερικανό συγγραφέα Frederic Wakeman.

  0 0

  16 Δεκεμβρίου 1866, Μόσχα, Ρωσία - 13 Δεκεμβρίου 1944, Νεϊγύ του Σηκουάνα, Γαλλία
  Ο Ρώσος ζωγράφος Βασίλι Καντίνσκι (1866-1944), ονομάστηκε “πατέρας” της αφηρημένης τέχνης. Στις δημιουργίες του άφηνε την ψυχή του να τον οδηγεί.
  Οι γραμμές κυματίζουν, τα υπέροχα χρώματα δείχνουν ανθρώπινα συναισθήματα και τα σχήματα είναι τέλεια υπολογισμένα.
  Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
  Στην αφηρημένη τέχνη ο καλλιτέχνης δε θέλει να μιμηθεί ούτε να αναπαραστήσει τη φύση όπως είναι στην πραγματικότητα. Μερικές φορές ξεκινάει από ένα τοπίο, ένα πρόσωπο ή μια νεκρή φύση. Τα ζωγραφίζει όμως με τέτοιο τρόπο που είναι δύσκολο να τα αναγνωρίσουμε π.χ. τα έργα των κυβιστών. Άλλες φορές χρησιμοποιεί γεωμετρικά ή άλλα σχήματα, χωρίς να έχει κάποια εικόνα της φύσης στο μυαλό του, όπως οι πίνακες του Μοντριάν.
  Στη φύση συναντάμε πολλές λεπτομέρειες. Αμέτρητες γραμμές, πολλά σχήματα κι ένα σωρό χρώματα. Ο ζωγράφος ξεδιαλέγει, κρατά ό,τι είναι απαραίτητο και ζωγραφίζει απλά. Αυτό ονομάζεται αφαίρεση.
  Το πρώτο αφηρημένο έργο έγινε το 1910 από τον Καντίνσκι με νερομπογιές.

  O Βασίλι Καντίνσκι (ή Καντίνσκυ) γεννήθηκε στη Μόσχα στις 16 Δεκεμβρίου 1866 και πέθανε στη Γαλλία στις 13 Δεκεμβρίου 1944. Ήταν Ρώσος ζωγράφος και θεωρητικός της τέχνης. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και ένας από τους πρωτοπόρους της αποκαλούμενης αφηρημένης τέχνης.
  Το 1900 ιδρύει την καλλιτεχνική ομάδα «φάλαγγα» και το 1910 την ομάδα του «γαλάζιου καβαλάρη».Ταξιδεύει πολύ, εκθέτει έργα, γράφει άρθρα για την τέχνη και δίνει μια νέα ώθηση στην τέχνη μέσα από τις καλλιτεχνικές ομάδες, μαζί με άλλους κορυφαίους καλλιτέχνες της εποχής.
  Το 1919 ο Walter Gropius ιδρύει τη σχολή «Bauhaus» στη Weimar και το 1922 καλεί τον W. Kandinsky να διδάξει μαζί με άλλα μεγάλα ονόματα στην τέχνη. Το 1924 μαζί με Klee, Feininger, Jawlensky σχηματίζουν την ομάδα «οι τέσσερις γαλάζιοι». Συνεχίζει τα ταξίδια και τις εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, παράλληλα με το διδακτικό και συγγραφικό έργο του. Το Bauhaus μεταφέρεται στο Dessau και στη συνέχεια στο Βερολίνο, το 1932.
  Το ενδιαφέρον του Καντίνσκι για την ζωγραφική τονώθηκε ακόμα περισσότερο εξαιτίας δύο γεγονότων. «Δυο εμπειρίες σφράγισαν όλη μου την εσωτερική ζωή και με συνετάραξαν ως τα εσώψυχα. Ήταν η έκθεση των Γάλλων ιμπρεσιονιστών στη Μόσχα-«Οι Θημωνιές» του Μονέ», ανέφερε ο ίδιος. Η δεύτερη εμπειρία ήταν στην παρουσίαση του έργου Λόενγκριν του Βάγκνερ στο Βασιλικό Θέατρο της Μόσχας. «Την έκφραση ότι ο Βάγκνερ είχε ζωγραφίσει μουσικά «την ώρα μου» δεν τόλμησα να την χρησιμοποιήσω. Συνειδητοποίησα  ωστόσο πως η τέχνη εν γένει είναι δυνατότερη από το ότι νόμιζα, και ακόμα ότι η ζωγραφική μπορεί να αποκτήσει και να αναπτύξει τόσες δυνάμεις όσες και η μουσική».

  0 0

  Κώστας Βάρναλης (14 Φεβρουαρίου 1884 – 16 Δεκεμβρίου 1974)