Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


  0 0

  Αστρονομικά η έναρξη του καλοκαιριού.
  Αυτό συμβαίνει κατά την χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης είναι στραμμένος όσο περισσότερο επιτρέπει η κλίση της Γης, μακριά από τον Ήλιο, κατά την ετήσια τροχιά της γύρω από αυτόν.
   Η στιγμή αυτή ονομάζεται ηλιοστάσιο του Ιούνη, ή θερινό ηλιοστάσιο.
  Κατά το ηλιοστάσιο του Ιούνη ο ήλιος φθάνει στο βορειότερο σημείο της Γης, με τις ακτίνες του να βρίσκουν κάθετα την επιφάνεια της Γης στον Τροπικό του Καρκίνου, όταν η Γη έχει κλίση περίπου 23,5° σε σχέση με τον κατακόρυφο άξονά της.


  0 0
 • 06/20/17--23:00: ΕΙΔΗ ανα ΧΩΡΑ
 • ΕΙΔΗ ανα ΧΩΡΑ
  Όπως τους βλέπουν οι Ρώσοι

  0 0

  Πίνεις, καπνίζεις, ξενυχτάς, έχεις αποκτήσει ανθυγιεινές συνήθειες που μόνο κακό σου κάνουν και το ξέρεις.
  Μπορείς να αποδεσμευτείς εύκολα; Τι λέει το ζώδιό σου; Διάβασε και τον ωροσκόπο σου!
  ΚΡΙΟΣ
  Ζεις τη στιγμή και απολαμβάνεις τα πάντα χωρίς να αναλογιστείς τις συνέπειες. Κινείσαι με γρήγορους ρυθμούς χωρίς να σκεφτείς αν αυτό που κάνεις σε βλάπτει. Αργείς να συνειδητοποιήσεις καταστάσεις, δεν προλαβαίνεις να κάνεις αυτοκριτική. Εκτός και αν φτάσεις στο αμήν και αρχίσουν να χτυπάνε καμπανάκια. Τότε ενεργείς άμεσα!
  Αυτό το μήνα, πρόσεχε τις αλλεργίες και γενικότερα τις διάφορες ευαισθησίες σου.
  ΤΑΥΡΟΣ
  Έχεις μεγάλη υπομονή και χαρακτηρίζεσαι από αναβλητικότητα. Αργείς να συνειδητοποιήσεις καταστάσεις και να πάρεις αποφάσεις. Περιμένεις μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ίσως μια μέρα, ξαφνικά, πεις τέρμα και τότε θα το εννοείς. Έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και αποφασίζεις να αλλάξεις ζωή αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.
  Αυτό το μήνα, με τον ΄Ηλιο στο ζώδιό σου, η υγεία σου προστατεύεται. Η καλή σου διάθεση ανεβάζει την κοινωνικότητα στα ύψη. Βρίσκεσαι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
  ΔΙΔΥΜΟΙ
  Αποφασίζεις να κόψεις μια κακιά συνήθεια και το κάνεις, μόνο που αυτό κρατάει λίγο. Μπορεί να φτάσεις στο αμήν και να θέλεις πράγματι να απαλλαχτείς, να το έχεις κάνει θέμα συζήτησης στην παρέα σου, να έχεις κατανοήσει τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις αλλά αυτή είναι η μια πλευρά. Η άλλη πλευρά τα τουμπάρει όλα στο δευτερόλεπτο. Βρίσκεσαι σε διλήμματα, ίσως για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι που κάποιο γεγονός σε αναγκάζει να διακόψεις κακές συνήθειες.
  Αυτό το μήνα, προσπάθησε να χαλαρώσεις και να αποφύγεις τις εντάσεις. Δοκίμασε μεθόδους ανανέωσης και ευεξίας αποφεύγοντας αισθητικές επεμβάσεις.
  ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  Θεωρείς πως η ζωή είναι δύσκολη και σκληρή και εσύ είσαι πολύ ευαίσθητη και πολλές φορές πληγώνεσαι. Έτσι, βρίσκεις παρηγοριά σε κάποιες κακές συνήθειες και ας είναι βλαβερές. Όταν βρεις κάτι καλύτερο στη ζωή να σε στηρίξει, κάτι άλλο να πάρει τη θέση του προηγούμενου, τότε εγκαταλείπεις. Και τι καλύτερο για εσένα, από μια ερωτική σχέση που σε γεμίζει. Μέχρι τότε….μένεις πιστή σε κάθε τι βλαβερό.
  Αυτό το μήνα, προσέχεις τη διατροφή και το βάρος σου και φυσικά αυτό βελτιώνει την εμφάνισή σου. Το άγχος μειώνεται και γίνεσαι πιο λαμπερή. Μετά τα μέσα του μήνα, όλο και καλύτερα.
  ΛΕΩΝ Ο εγωισμός σου είναι μεγάλος και δεν αφήνεις εύκολα να φανεί ότι κολλάς σε κακές συνήθειες. Κρύβεις τα πάντα ακόμα και από τον ίδιο σου τον εαυτό. Θέλεις να έχεις τον πλήρη έλεγχο των καταστάσεων και η αλήθεια είναι πως όταν αποφασίσεις κάτι, το κάνεις εδώ και τώρα. Όταν νιώσεις πως δεν πάει άλλο, […]
  SHARETWEETPINSHAREE-MAIL
  ζώδια
  ΛΕΩΝ
  Ο εγωισμός σου είναι μεγάλος και δεν αφήνεις εύκολα να φανεί ότι κολλάς σε κακές συνήθειες. Κρύβεις τα πάντα ακόμα και από τον ίδιο σου τον εαυτό. Θέλεις να έχεις τον πλήρη έλεγχο των καταστάσεων και η αλήθεια είναι πως όταν αποφασίσεις κάτι, το κάνεις εδώ και τώρα. Όταν νιώσεις πως δεν πάει άλλο, κόβεις μαχαίρι κάθε τι που σε φθείρει. Ξέρεις να απολαμβάνεις τη ζωή χωρίς καταχρήσεις.
  Αυτό το μήνα, φρόντισε τον εαυτό σου! Βγες έξω, βγες από την εσωστρέφειά σου, βελτίωσε την εμφάνισή σου και ηρέμησε τα νεύρα σου.
  ΠΑΡΘΕΝΟΣ
  Είσαι από τους ανθρώπους που ασχολείται με την υγεία και αποφεύγεις τις καταχρήσεις. Όταν όμως τις κάνεις, έχεις ενοχές και χάνεις την απόλαυση καθώς σκέφτεσαι πόσο κακό κάνεις στον εαυτό σου. Έτσι, μετριάζεις ή κόβεις κακές συνήθειες και οτιδήποτε γενικά σε χαλάει. Μπορεί να σου πάρει χρόνο αυτή η συνειδητοποίηση, να προχωράς με αργά μελετημένα βήματα αλλά θα το κάνεις.
  Αυτό το μήνα, η ζωή θα αρχίσει να σου χαμογελά. Αφροδίτη και Ήλιος σε κάνουν πιο αποφασιστική, πιο τολμηρή, πιο ήρεμη. Φοβίες και υπερβολές υποχωρούν και βλέπεις τη ζωή με μια άλλη ματιά.
  ΖΥΓΟΣ
  Η αισθητική παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή σου, δεν θέλεις να βλέπεις τον εαυτό σου να καταστρέφεται, το πρόσωπό σου να χαλάει από τις διάφορες καταχρήσεις. Δε σε κολακεύει και αυτό είναι κίνητρο για να σταματήσεις. Όσον αφορά τις σχέσεις σου, εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα καθώς δεν δέχεσαι εύκολα την αποτυχία, είσαι εξαρτώμενο άτομο και πρέπει να φτάσεις στο αμήν για να φύγεις.
  Αυτό το μήνα, θα χρειαστεί να προσέξεις κάποιες ευαισθησίες σου καθώς και αλλεργίες, αναπνευστικό, στομάχι, έντερα, δερματικά. Η Αφροδίτη στο απέναντι ζώδιο μπορεί να σου προσθέσει βάρος και να επιβαρύνει την υγεία σου. Από τα μέσα του μήνα, όλα διευκολύνονται.
  ΣΚΟΡΠΙΟΣ
  Η αλήθεια είναι πως έχεις ανοσία στις καταχρήσεις καθώς βιώνεις ακραίες καταστάσεις μια χαρά. Είσαι αυτοκαταστροφική και βουλιάζεις εύκολα σε καταστάσεις που σε φθείρουν, έτσι κρατιέσαι ζωντανή. Πέφτεις στη φωτιά χωρίς φόβο και μέσα από αυτή τη διαδικασία, αναγεννιέσαι. Όταν όμως αποφασίσεις να σταματήσεις κάτι, το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
  Αυτό το μήνα, πρόσεχε τα ψυχοσωματικά σου καθώς κουβαλάς πράγματα που σε πιέζουν ή δεν μπορείς να πεις. Προσοχή επίσης σε αλλεργίες, αναπνευστικό και πονοκεφάλους που μπορεί να προέρχονται από μάτια ή αυτιά.
  ΤΟΞΟΤΗΣ
  Είσαι αισιόδοξη και αγαπάς τη χαρά της ζωής. Θέλεις να απολαμβάνεις χωρίς άσχημα επακόλουθα. Είσαι ελεύθερη και δεν σου αρέσει να αισθάνεσαι δέσμια μιας κατάστασης, εθισμένη σε κάποια συνήθεια καθώς αυτό είναι χειρότερο και από τις συνέπειες. Κατά διαστήματα μπορεί να κολλήσεις σε μια κακιά συνήθεια αλλά όταν το συνειδητοποιήσεις, θα φύγεις τρέχοντας.
  Αυτό το μήνα, η Αφροδίτη σου ζητά να προσέξεις το βάρος σου και να αποφύγεις επεμβάσεις αισθητικής. Η νευρικότητα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη κατανάλωση τροφής. Προσοχή σε δόντια, πίεση, αναπνευστικό, ατυχήματα.
  ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
  Διαθέτεις μεγάλο αυτοέλεγχο και αυτό βάζει όρια στις καταχρήσεις. Αν αποφασίσεις να κόψεις βλαβερές συνήθειες, θα το κάνεις χωρίς να το διατυμπανίσεις. Τις κόβεις μαχαίρι καθώς δύσκολα εγκλωβίζεσαι σε τοξικές καταστάσεις. Όταν το πάρεις απόφαση, είναι σα να κρατάς χειρουργικό μαχαίρι. Πράττεις με ταχύτητα και ακρίβεια.
  Αυτό το μήνα, ο Ερμής, από τα μέσα του μήνα, σου δίνει καλή διάθεση αλλά και μια καθαρή εικόνα της κατάστασης της υγείας σου. Προσοχή σε αλλεργίες, αναπνευστικό, ορμονικό, έντερα, σάκχαρο.
  ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  Είσαι ελεύθερη, αγαπάς τις νέες εμπειρίες και τις απολαύσεις. Μόνο που αυτές μπορεί να είναι καταστροφικές ή ανήθικες ή παχυντικές. Θέλεις να απολαμβάνεις τη ζωή στο έπακρο, να τα ζήσεις όλα και αυτό σε σώζει. Βαριέσαι εύκολα κάτι και βρίσκεις κάτι άλλο να το αντικαταστήσεις και έτσι τίποτα δεν μπορεί να γίνει μόνιμη συνήθεια. Δεν προσκολλάσαι πουθενά και με τίποτα, είπαμε….είσαι ελεύθερη.
  Αυτό το μήνα, θα χρειαστεί να προσέξεις τις μέρες γύρω από την πανσέληνο στις 11. Αποφεύγεις και επεμβάσεις που περιλαμβάνουν νάρκωση. Προσοχή επίσης σε κυκλοφορικό, αναπνευστικό, θυρεοειδή και λαιμό γενικότερα, αλλεργίες.
  ΙΧΘΥΕΣ
  Η αλήθεια είναι ότι κολλάς εύκολα και εγκλωβίζεσαι σε έναν εθισμό που σε βοηθάει να ξεφύγεις από την πραγματικότητα. Και επειδή σου αρέσει να δραματοποιείς τις καταστάσεις, μένεις καιρό κολλημένη σε τοξικές καταστάσεις και τις απολαμβάνεις. Ξεφεύγεις ξαφνικά, ξεγλιστράς σαν το ψάρι κυριολεκτικά αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Όλα περνάνε και φεύγουνε την κατάλληλη στιγμή.
  Αυτό το μήνα, θα χρειαστεί να φροντίσεις την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση. Ασχολήσου με την εμφάνισή σου καλύτερα τον επόμενο μήνα. Τώρα, προσοχή σε ατυχήματα, ιώσεις, στα άκρα, στα δόντια.

  0 0

  ΥΛΙΚΑ
  Για 16-18 κεκάκια
  250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  250 γρ. σπανάκι
  3 αυγά
  120 ML γάλα
  50 γρ. βούτυρο LURPAK (λιωμένο)
  100 γρ. κινόα βρασμένη
  140 γρ. λιαστές ντομάτες
  100 γρ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟσκληρό τυρί
  1 Κ.Σ. βούτυρο LURPAK
  Ελαιόλαδο
  αλάτι-πιπέρι

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σωτάρουμε το σπανάκι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί.
  Πασπαλίζουμε με αλάτι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  Έπειτα χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, σιγά σιγά το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο.
  Εκτός μίξερ, βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, την βρασμένη κινόα, το σωταρισμένο σπανάκι, το τριμμένο σκληρό τυρί και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  Λαδώνουμε τα αντικολλητικά φορμάκια για muffins, μοιράζουμε τη γέμιση και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
  Όταν τα muffins είναι έτοιμα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
  ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ

  0 0
 • 06/21/17--07:44: Anders Jonas Ångström
 • Γέννηση: 13 Αυγούστου 1814, Τίμρο, Σουηδία
  Απεβίωσε: 21 Ιουνίου 1874, Ουψάλα, Σουηδία
  O μεγάλος Σουηδός φυσικός Άντερς Γιόνας Άνγκστρομ και η επέτειος από τα 200α γενέθλιά του είναι σήμερα.
  Το όνομα του Άντερς Γιόνας Άνγκστρομ δόθηκε στη μονάδα μέτρησης του φάσματος.
  Ο Άνγκστρομ ασχολήθηκε με το φάσμα του Ηλίου. Το παιχνίδι του ήλιου με την ατμόσφαιρα και την δημιουργία χρωμάτων.
  Το φάσμα του φωτός αποτελείται από τα χρώματα που βλέπουμε στο ουράνιο τόξο. Το κάθε χρώμα έχει ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος.
  Ο ουρανός είναι μαύρος(κι όχι μπλε) και ο ήλιος παράγει άσπρο φως(κι όχι κίτρινο). Όλα παίρνουν χρώμα από το φάσμα του ήλιου.
  Καθώς το φως εισέρχεται στην ατμόσφαιρα, κατά το "περπάτημά" του μέσα σε αυτήν, συμβαίνουν τα εξής:
  - τα περισσότερα μήκη κύματος του φάσματος του φωτός καταφέρνουν να τη διασχίσουν,
  - αυτά όμως με τα μεγαλύτερα μήκη κύματος(κόκκινο, πορτοκαλί,κίτρινο) επηρεάζονται λιγότερο από την ατμόσφαιρα,
  - αυτά με τα μικρότερα μήκη κύματος απορροφώνται από τα μόρια του αέρα (μπλε, κυανό),
  - κατά συνέπεια να παρεκκλίνουν της πορείας τους και να εκπέμπονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

  0 0

  Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
  Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.
  Η Ημέρα της Μουσικής μπορεί να γιορτάζεται στις χώρες της Ευρώπης, όμως η μουσική είναι παγκόσμια.
  Τι λέτε, είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στον παγκόσμιο χάρτη της μουσικής;....
  1. Ελλάδα
  Ρεμπέτικο, μπαγλαμαδάκι, μπουζουκάκι και μουστάκι. Μουσική που ήρθε από τη Σμύρνη και επηρέασε, όσο καμιά την ελληνική κουλτούρα.
  2. Ιταλία.
  Η όπερα άνθησε στην Ιταλία. Το θεατρικό είδος που συνδυάζει το δράμα με το τραγούδι βρήκε εκεί πολλούς εκφραστές.
  3. Ισπανία.
  Φλαμέγκο με γρήγορες κιθάρες και καστανιέτες.
  4. Αγγλία.
  Μια από τις πρωτεύουσες της μουσικής. Πάρα πολλές τάσεις ξεκίνησαν από εδώ και τεράστια συγκροτήματα βγήκαν, που άλλαξαν τα μουσικά δρώμενα και επηρέασαν τους πάντες, όπως οι Beatles, Rollig Stones, Black Sabbath και πολλοί άλλοι.
  5. Βαλκάνια.
  Λαοί που γλεντούν υπό τους ήχους των χάλκινων. Στα πανηγύρια τους γίνεται ένας χαμός από πνευστά που φυσούν, χορεύουν και γλεντούν.
  6. Γερμανία.
  Σκληροί ήχοι. Μουσική industrial krautrock τη χαρακτηρίζουν. Πρόκειται για δυνατές μουσικές, με βαριές κιθάρες και χρήση ηλεκτρισμού. Στο Βερολίνο έδωσαν ραντεβού σπουδαίοι μουσικοί, όπως
  ο David Bowie και ο Lou Reed.
  7. Γαλλία.
  Η μουσική των καμπαρέ, τόσο ιδιαίτερη όσο και ρομαντική, θυμίζει το Παρίσι μιας παλιάς εποχής.
  8. Πορτογαλία.
  Φάδος σημαίνει κιθάρες, πόνος, δάκρυ, σπαραγμός.
  9. Αυστρία.
  Η χώρα όπου γεννήθηκε ο διάσημος συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ο οποίος έγραψε έργα που θαυμάζονται μέχρι και σήμερα. Η Βιέννη υπήρξε πρωτεύουσα των βαλς, με κύριο εκφραστή τον Γιόχαν Στράους.
  10. Ισλανδία.
  "Ξωρικίσιες" φωνές, λυρικές εξάρσεις, σαγηνευτικές μελωδίες.
  11. Νορβηγία.
  Μέταλ μαυροντυμένη μουσική με μακριά μαλλιά. Στη σκανδιναβική χώρα κατοικούν σκληροί ήχοι με δυνατές κιθάρες και φασαριόζικα τύμπανα.
  12. Ρωσία.
  Πόλκα με γρήγορο ακορντεόν και όρεξη για χορό.
  13. Τουρκία.
  Τσιφτετέλι τούρκικο, τουμπερλέκι και χορός της κοιλιάς (oriental), Συχνά εντοπίζονται επιρροές από αραβικά μουσικά κομμάτια.
  14. Αραβικές Χώρες.
  Ούτι και καημός, ταξιδιάρικοι λυρισμοί και ζεστοί τόνοι που μυρίζουν ανατολίτικα μπαχαρικά. Όταν λέμε αραβική μουσική, αναφερόμαστε συνήθως στη μουσική των ισλαμικών λαών της Βόρειας Αφρικής, της Περσίας και της Συρίας.
  15. Αφρική.
  Μια ήπειρος που έχει τραβήξει τα πάνδεινα, ωστόσο δεν της έλειψε ποτέ το ρυθμός. Οι αφρικάνικοι ήχοι, πάντα ξεσηκωτικοί, παρασέρνουν στο άκουσμά τους. Οι νυκτερινές γιορτές των Αφρικανών, με τους ήχους κρουστών και τον ατελείωτο χορό, είναι μια κουλτούρα που επηρέασε και ταξίδεψε σε Ευρώπη και Αμερική. Αμέτρητοι αφροαμερικανικοί ήχοι έχουν τις ρίζες τους στη Μαύρη Ήπειρο.
  16. Νέα Υόρκη.
  Πρόκειται για την πιο πολυπολιτισμική πόλη του κόσμου και πυρήνα όλων των νέων τάσεων, όχι μόνο στο χώρο της μουσικής, αλλά και των τεχνών. Δεν είναι τυχαίο που από τις γειτονιές του Μπρονξ ξεκίνησε η χιπ χοπ, η ραπ και η φανκ μουσική.
  17. Τέξας (και ΝΔ Αμερική γενικότερα).
  Κάντρι μουσική με καουμπόικα καπέλα και μπότες. Η ώρα της καντρίλιας, όπου ντάμες και καβαλιέροι χορεύουν αντικριστά.
  18. Νέα Ορλεάνη.
  Πατρίδα της τζαζ, των blues και του αυτοσχεδιασμού. Θρυλικοί τρομπετίστες φυσούσαν το χάλκινο πνευστό τους στις όχθες του Μισισιπή.
  19. Κούβα.
  Ένα νησί που χορεύει στους κουβανέζικους ρυθμούς με κρουστά που ξεσηκώνουν.
  20. Μεξικό.
  Μαριάτσι, φουλ τρομπέτες με σομπρέρο.
  21. Τζαμάικα
  Ρέγκε με χαλαρούς ρυθμούς και ράστα.
  22. Βραζιλία
  Σάμπα με καρναβαλικούς ρυθμούς.
  23. Αργεντινή.
  Τανγκό για δύο και αγαπησιάρικη διάθεση.
  24. Ινδία.
  Μπόλιγουντ, παρδαλές ποπ μουσικοχορευτικές μουσικές.
  25. Κίνα.
  Τσιν τσον τσαν...Η κινεζική μουσική είναι μοναδική λόγω του ότι μιμείται τους ήχους της φύσης, έχει μελωδικότητα, αλλά είναι και αρκετά μονότονη.
  26. Ιαπωνία.
  Πολύχρωμη ποπ - ροκ που φωσφορίζει σαν νέον και θυμίζει Manga.
  27 Aυστραλία
  Μια αχανής ήπειρος με πολλές πολιτισμικές επιρροές από τις διάφορες δυτικοευρωπαϊκές φυλές που εγκαταστάθηκαν εκεί. Κατά καιρούς έχει βγάλει πολλούς καλλιτέχνες, συνεχιστές των τάσεων που ξεκινούν από την Ευρώπη και την Αμερική. Κάποιοι από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες που ενέπνευσαν και επηρέασαν ήταν Αυστραλοί, όπως o Nick Cave και η Kylie Minogue.
  Σπύρος Γιαννακόπουλος

  0 0
 • 06/21/17--08:12: Σελιδοδείκτες
 • ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΕΣ
  Απίθανοι και πρωτότυποι...


  0 0

  1.Τα φλας προδίδουν την επόμενη κίνηση σου. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός δεν τα χρησιμοποιεί ποτέ.

  2_ Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρατάτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα διότι στο κενό που αφήσατε μπορεί να «χωθεί» κάποιο άλλο όχημα φέρνοντας σας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

  3_Όσο πιο γρήγορα διασχίσετε ένα κόκκινο φανάρι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συγκρουσθείτε με άλλο όχημα.
  4_Ποτέ μα ποτέ μην ακινητοποιήσετε το όχημα σας σε πινακίδα "STOP". Τα οχήματα που σας ακολουθούν δεν θα περιμένουν αυτή την αντίδραση σας, με αποτέλεσμα να καρφωθούν» πάνω σας.

  5_Ποτέ μην κλείνετε το δρόμο σε ένα σαραβαλάκι. Ο οδηγός του δεν έχει τίποτα να χάσει.

  6_Το φρενάρισμα πρέπει να γίνετε πάντα τη τελευταία στιγμή για να σιγουρέψετε την καλή λειτουργία του ABS , το οποίο με τη σειρά του θα σας ανταμείψει με ένα χαλαρωτικό μασάζ του ποδιού σας. Για τους μη κάτοχους ABS είναι μια ευκαιρία να τεντώσουν τα πόδια τους.
  7_Ποτέ μην προσπερνάτε από αριστερά όταν μπορείτε να το κάνετε από δεξιά. Είναι μια ευκαιρία να γελάσετε καθώς ο οδηγός του οχήματος που μόλις προσπεράσατε τρομάζει.

  8_Τα όρια ταχύτητας είναι αυθαίρετοι αριθμοί που δίνονται μόνο ως πρόταση και δεν είναι προφανώς εκτελέσιμα στην Ελλάδα.

  9_Βρίσκεστε στην αριστερή λωρίδα με τρελό μποτιλιάρισμα και δεν υπάρχει χώρος να κινηθείτε ούτε εκατοστό. Ο οδηγός του οχήματος που βρίσκετε ακριβώς από πίσω σας, ο οποίος κορνάρει και αναβοσβήνει τα φώτα, είναι πεπεισμένος πως μπορεί να τα πάει καλύτερα από εσάς, αν ήταν στην θέση σας.
  10_Μάθετε να αλλάζετε λωρίδες με γρήγορους χειρισμούς. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα με τρύπες-κλειδιά οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία για να ελέγξουν τα αντανακλαστικά σας.

  11_Είναι παράδοση στην Ελλάδα να κορνάρεις μόλις ανάψει το πράσινο φανάρι ακόμα και αν είσαι
  πρώτος σ' αυτό.

  12_Ποτέ μην κάνεις χώρο σε αντίθετα διερχόμενο όχημα ό! ταν κινείσαι αντίθετα σε μονόδρομο. Ο οδηγός του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον παράλληλο μονόδρομο, άρα για να κινείτε στον ίδιο δρόμο με εσάς μάλλον το κάνει επίτηδες.
  13_Θυμηθείτε ότι ο σκοπός κάθε Έλληνα οδηγού είναι να φτάσει πρώτος και θα κάνει ότι χρειαστεί γι αυτό.

  14_Πάντα θα υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο εσείς θα βιάζεστε. Αντιθέτως όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί των οχημάτων που θα συναντήσετε στον δρόμο σας δεν έχουν ιδέα γιατί πήραν τους δρόμους σήμερα.

  15_Το κράνος φοριέται στον αγκώνα. Προστατεύει το χέρι σε τυχόν πτώση προς εκείνη τη πλευρά, επίσης προστατεύει σε περίπτωση που στριμωχτείς ανάμεσα σε 2 αυτοκίνητα ή αν έχεις επαφή με τοίχο.
  16_Οι προστατευτικές ζώνες είναι επικίνδυνες. Έρευνες στην Ελλάδα έδειξαν ότι χιλιάδες crash test κάνουν λάθος. Άμα είναι γραπτό σου, θα πας κι ας φοράς ζώνη...

  17_Ανεξαρτήτως άσματος, το στερεοφωνικό του οχήματος σας πρέπει να παίζει στο φουλ. Με αυτό τον τρόπο διασκεδάζετε τους πεζούς που περιμένουν πότε θα τους δώσει κάποιος προτεραιότητα να διασχίσουν την διάβαση.
  18_Οι πεζοί είναι οι κυριότεροι εχθροί των οδηγών, διότι καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθμεύσουν αυτοκίνητα και διασχίζουν τους δρόμους αναγκάζοντας τα διερχόμενα οχήματα να ελαττώσουν ταχύτητα.

  19. Οι μπάρες στις σιδηροδρομικές διαβάσεις κατεβαίνουν αργά, για να προλαβαίνουν οι βιαστικοί οδηγοί να περνάνε. από κάτω.
  20. Το παρκάρισμα στις γωνίες απαγορεύεται γενικώς, ώστε να υπάρχει χώρος ειδικά για όσους δεν βρίσκουν άλλη θέση.

  21. Τα αυθαίρετα STOP είναι περιφρονητέα.
  22. Το "καβάλημα" της διαχωριστικής γραμμής σας εξασφαλίζει ίσες αποστάσεις από τα άκρα, άρα ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να βρεθείτε εκτός οδοστρώματος.

  23. Το να οδηγείτε μηχανή, να είστε σταματημένος σε κόκκινο φανάρι, να βρίσκεστε στα δεξιά , ενώ πρόκειται να στρίψετε αριστερά, και με το πράσινο να κόβετε το δρόμο στο αυτοκίνητο δίπλα σας που θα πάει ευθεία, είναι απόδειξη του ότι είστε κορυφαίος ζογκλέρ.
  24. Μην παραλείπετε να πετάγεστε στις διασταυρώσεις, όσο μπορείτε πιο μπροστά, πριν σταματήσετε, για να ελέγξετε το δρόμο. Είναι φανταστικά τα τόξα που διαγράφουν οι τρομαγμένοι διερχόμενοι οδηγοί, για να σας αποφύγουν, ομοίως απίστευτη και η έκφρασή τους.

  25. Τέλος, μην ξεχνάτε, πως το τιμόνι το πιάνουμε , για να δείξουμε ότι είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ κι όχι δουλοπρεπή ανθρωπάρια!


  0 0

  Αυτό τον καιρό ο κόσμος όλος έχει μαραζώσει για να μην πω έχει χαζέψει στην κυριολεξία εξαιτίας αυτών που μας συμβαίνουν και ο νους του πηγαίνει στο παρελθόν αναπολώντας άλλες μέρες σίγουρα πιο φτωχές αλλά περισσότερο ευτυχισμένες...
  Πράγματι αυτό που μας πήραν είναι το χαμόγελο από το στόμα, η διάθεση η χαρά και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
  Ψαχουλεύοντας λοιπόν βρήκα στο YouTube κάποια videos που μου έκαναν την καρδιά περιβόλι μεν..... αλλά μου άρεσε δε γιατί πράγματι θυμήθηκα τα παλιά εκείνα στερημένα χρόνια γεμάτα με πολλή αγάπη και ευτυχία..!!
  Ελπίζω τα videos παρακάτω να αρέσουν και σε εσάς..


  tvorini-gr

  0 0

  Η Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ (Global Smurfs Day) γιορτάζεται στις 22 Ιουνίου με σειρά εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο (και στην Ελλάδα) και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.
  Η πρωτοβουλία ανήκει στην Columbia Pictures και την Sony Pictures Animation.
  Τα Στρουμφάκια (αγγλικά: The Smurfs, γαλλικά: Les Schtroumpfs) είναι μία φανταστική κοινότητα από μικρά γαλάζια πλάσματα, που δημιούργησε ο Βέλγος καρτουνίστας Peyo το 1958 και γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία τη δεκαετία του '80 μέσα από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.

  0 0

  Στις 22 Ιουνίου κάθε χρόνο, οι φανατικοί φίλοι του «Σκαραβαίου» (του δημοφιλούς μοντέλου της Volkswagen «Beetle»), που δεν είναι λίγοι σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουν το αντικείμενο της λατρείας τους.
  Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε γιατί στις 22 Ιουνίου 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του «σκαραβαίου», που αποδείχθηκε με το πέρασμα των ετών, ένα από τα μπεστ-σέλερ της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας
  Η ιστορία του «Σκαραβαίου»:

  Η ιστορία του Σκαραβαίου ταυτίζεται με αυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen κι αρχίζει κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1930, στη Ναζιστική Γερμανία.
  Η ιδέα για τη δημιουργία του ανήκει στον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος οραματίστηκεένα φθηνό αυτοκίνητο, που θα μπορούσε να το αποκτήσει σχεδόν ο καθένας με τις οικονομίες του. Στις 22 Ιουνίου 1934 η German Automobilistic Industry National Association υπέγραψε συμβόλαιο με τον σχεδιαστή αυτοκινήτων Φέρντιναντ Πόρσε. Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, στις 15 Φεβρουαρίου 1936, ο Χίτλερ ανακοίνωσε επισήμως την κατασκευή του Σκαραβαίου και ο Πόρσε παρουσίασε τα σχέδιά του, που ήταν βασισμένα κατά πολύ στα προηγμένης τεχνολογίας Tatra.
  Ο πρώτος Σκαραβαίος κατασκευάστηκε την ίδια χρονιά στη Στουτγάρδη και είχε την ίδια μορφή με την οποία τον γνωρίζουμε και σήμερα. Παρότι σχεδιάστηκε ως το «λαϊκό αυτοκίνητο», το θρυλικό κατσαριδάκι διέψευσε κάθε πρόβλεψη. Έγινε διαχρονικό, κυρίως μετά τη δεκαετία του '60, οπότε «υιοθετήθηκε» από τους χίπις. Στις 21 Ιουλίου 2003 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Μεξικό ο τελευταίος κλασικός Σκαραβαίος, ο οποίος τοποθετήθηκε στο μουσείο της εταιρίας στο Βόλφσμπαργκ της Γερμανίας. Έως τότε είχαν πωληθεί περισσότερα από 21,5 εκατομμύρια μοντέλα. Στις μέρες μας, οι φανατικοί φίλοι του «Σκαραβαίου» παραμένουν πολλοί και κάθε χρόνο στις 22 Ιουνίου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου.

  0 0

  Μικρές παρέες, μικρές κοινωνίες που δημιουργούνται μέσα από αγάπες.
  Το βλέμμα, το χαμόγελο η αγκαλιά.
  Μια τέτοια μικρή κοινωνία αγάπης έχουμε.
  Θέλαμε να σας δείξουμε ένα μέρος από το χαμόγελό μας.
  Και αυτό κάναμε πριν 9 χρόνια.
  Ανοίξαμε την καρδιά μας και σας χαρίσαμε χαμόγελα.
  Αναζητήσαμε μέσα από το σάιτ μας τα πάντα γιατί είμαστε άνθρωποι κι εμείς και θέλουμε ενημέρωση για όλα
  Μας δείξατε την αγάπη σας. Μας ακολουθήσατε.
  Και μεις συνεχίζουμε να σας χαμογελάμε.
  Συνεχίζουμε να σας απλώνουμε τα χέρια μας και να ζητάμε την αγκαλιά σας.
  Σας ευχαριστούμε.

  0 0
 • 06/22/17--04:25: Oskar Fischinger
 • (22 June 1900 – 31 January 1967)
  Ο Oskar Fischinger, γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1900, στο Γκελχάουζεν, και πέθανε στις 31 Ιανουαρίου 1967 στο Λος Άντζελες.
  Έμεινε στην ιστορία καθώς δημιούργησε μουσικά κινούμενα σχέδια, πολύ πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα γραφικά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
  Στην ιστορία έχουν μείνει τα σπέσιαλ εφέ που δημιούργησε για την ταινία, «Woman in the Moon» (Γυναίκα στη Σελήνη), του Fritz Lang, το 1929, αλλά και η μικρού μήκους ταινία animation «Motion Painting No. 1» (1947), η οποία είναι πλέον εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κινηματογραφικό Μητρώο της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
  Συνολικά ο Fischinger έκανε περισσότερες από 50 ταινίες μικρού μήκους, ενώ σχεδίασε πάνω από 800 καμβάδες, οι οποίοι κοσμούν μουσεία, πινακοθήκες και διάφορες συλλογές σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Πολλοί ισχυρίζονται ότι, ακόμη και σήμερα, παρά την προηγμένη τεχνολογία που υπάρχει, είναι δύσκολο να μιμηθεί κανείς τον Oskar Fischinger και τον τρόπο της δουλειάς του. Τα χρώματα και η κίνηση ήταν τόσο αρμονικά συνδεδεμένα, που δεν έμοιαζαν να έχουν βγει από ανθρώπινο χέρι.
  An Optical Poem (1938):

  0 0

  * Στοιχείο: Νερό.
  * Κυβερνήτης Πλανήτης: Σελήνη.
  * Οίκος: 4ος.
  * Ιδιότητα: Παρορμητική.
  * Φύλλο: Θηλυκό.
  * Μέρος του σώματος: Στήθη, μήτρα, στομάχι.
  * Δυνατό σημείο: Ευαισθησία, συναισθηματισμός.
  * Βαθιά ανάγκη: Ένα αρμονικό σπιτικό και οικογένεια.
  * Πέτρα: Μαργαριτάρι, φεγγαρόπετρα.
  * Μέταλλο: Ασήμι.
  * Λουλούδι: Γεράνι, λευκό τριαντάφυλλο.
  * Χρώμα: Μπλε, γκρι.


  0 0

  Τρεις …διάσημοι λόγοι, ώστε να μην υπερηφανεύεστε για το ζώδιο σας
  από τον Γιάννη Ριζόπουλο
  ojsimpson
  Ο Τζ Σίμπσον:

  Ήταν πρότυπο για την Αμερικανική κοινωνία, μέχρι που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου και του φίλου της το 1994. Τελικά απαλλάχτηκε ύστερα μια ακόμη «δίκη του αιώνα» αλλά μεγάλη μερίδα του κοινού δεν πείστηκε ποτέ για την αθωότητα του. Και η συνέχεια δικαίωσε όσες και όσους υποστήριξαν ότι ο Mr Perfect έκρυβε πολλούς σκελετούς στη «ντουλάπα» του.
  Αστρολογικά η θέση του Άρη στο 10ο οίκο δικαιολογεί τόσο την καριέρα του ως ποδοσφαιριστή, όσο και μια πιθανή παραβατικότητα. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η θέση του Δία στο Σκορπιό (σε αντίθεση με το Μεσουράνημα), που παράλληλα με τις οικονομικές απολαβές, ενδέχεται να υποβοηθά και σε μια «ασυμμάζευτη» εγκληματική δράση. Το τρίγωνο του Δία με τον Ήλιο αρχικά τον προστάτεψε, αφού με τη συνδρομή των υποστηρικτών του η δίκη του πήρε αντιρατσιστικές διαστάσεις. Ήταν όμως να μην γίνει η αρχή και ο ενεργός -όσο και δυσοίωνος- 12ος οίκος (ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Πλούτωνα) πήρε τη ρεβάνς. Το 2008 συνελήφθη για μια σειρά σοβαρών παραβάσεων (μεταξύ άλλων ένοπλη ληστεία και απαγωγή) και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 33 ετών.
  Στην ιδιοσυναστρία ο γωνιακός Άρης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ισχύ σχηματίζοντας ένα τετράγωνο με τον τροπικό Πλούτωνα και τον τροπικό Κρόνο στον 12ο οίκο. Αυτές οι δύο όψεις είναι άμεσα ενδεικτικές τόσο της σκοτεινής πλευράς του Σίμπσον, όσο και της φυλάκισης του, ωστόσο η δολοφονία της συζύγου του φωτογραφίζεται από το τετράγωνο του τροπικού Άρη με την αστρική Σελήνη -το βασικό θηλυκό αρχέτυπο- η οποία στον τροπικό γενέθλιο βρίσκεται στον 8ο οίκο σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Από μόνο του αυτό το τετράγωνο είναι μια ένδειξη ερωτικής ή σεξουαλικής ιδιορρυθμίας, ενώ με τη σειρά του περιγράφει έναν ψυχικό κόσμο σε αναταραχή. Και η συνδρομή του Άρη του προσέδωσε ακραίες και εκρηκτικές διαστάσεις, υλοποιώντας με τον χειρότερο τρόπο την «απώλεια συντρόφου» που θεωρητικά συμπεριλαμβάνεται στο «μενού» μιας δυσαρμονικής Σελήνης στον 8ο.

  Αξίζει να σημειωθούν επίσης:
  -Οι «κρυφές» σύνοδοι του τροπικού Ήλιου με τον αστρικό Κρόνο και τον αστρικό Πλούτωνα, που συνδέουν το περιεχόμενο του 12ου οίκου (περιορισμός, ιδρύματα, κρυφές τάσεις) με εκείνο του 11ου (φίλοι, κοινωνικές σχέσεις) αλλά και την προσωπικότητα του Σίμπσον.
  -Η σύνοδος του αστρικού Ήλιου με τον Ουρανό επίσης στον 11ο οίκο -ένδειξη μιας ραγδαίας ανατροπής των κοινωνικών δεδομένων- και μια ακόμη σύνοδος, αυτή του Άρη με την αστρική Αφροδίτη, που υποδεικνύει εκτός των άλλων την εμπλοκή του Σίμπσον σε μια ιστορία πάθους.
  myra
  Μάϊρα Χίντλεϋ

  Σε συνεργασία με τον εραστή της αφού δολοφόνησαν και βίασαν σαδιστικά έξη παιδιά ηλικίας από 10 ως 17 χρονών, τα έθαψαν στο Saddleworth Moor, μένοντας στην Ιστορία ως «οι δολοφόνοι του Μουρ»
  Κάτω από το βάρος του τετραγώνου της Σελήνης στο Σκορπιό με τον Άρη στο Λέοντα, ο παραδοσιακός ρόλος της «καλής μαμάς Καρκίνου» σε αυτόν της αδηφάγου «λάμιας», δίνοντας επιπλέον μια μακάβρια διάσταση στην αντίθεση του Πλούτωνα με το Μεσουράνημα της (έγινε γνωστή εξ αιτίας των εγκλημάτων της).
  Με τον ωροσκόπο και τρείς ακόμη πλανήτες στους Διδύμους δεν μπορούσε να μην κρατήσει αρχείο από τις «ηρωικές» πράξεις της, με φωτογραφίες και ηχογραφήσεις των φρικτών βασανιστηρίων. Η θέση του Ουρανού στο 12ο οίκο υπήρξε καταλυτική, αφαιρώντας-στο όνομα του πειραματισμού-κάθε ηθικό έρεισμα, και επιτρέποντας στη Σελήνη να κάνει ανενόχλητη τη «δουλειά» της. Σκληρή και κυνική, την μόνη στιγμή κατά την οποία έδειξε ίχνη ευαισθησίας ήταν όταν στα πλαίσια των ερευνών της αστυνομίας για τον εντοπισμό των τάφων στο Μουρ, ο σκύλος της πέθανε κατά τη διάρκεια αναισθησίας.
  Η εγκληματική της δράση ξεκίνησε το 1963, όταν ο Ουρανός τετραγώνισε τη γενέθλια θέση του. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και πέθανε στη φυλακή το 2002.
  Η Χίντλεϊ έγινε παγκοσμίως γνωστή εξ αιτίας των ειδεχθών εγκλημάτων της, εμπίπτοντας στις «διατάξεις» της συνόδου του αστρικού Πλούτωνα με τον Δία. Η διόγκωση της σκοτεινής πλευράς της ήταν μια απευθείας «ανάθεση έργου» που υλοποιήθηκε μέσα από τη συσχέτιση του αστρικού Μεσουρανήματος με τον «βρώμικο» Δία.
  Όμως δεν ήταν μόνον αυτό.
  Στην ιδιοσυναστρία ο αστρικός Άρης -φυσικά και η αστρική Σελήνη- πέφτουν πάνω στην τροπική σύνοδο Ήλιου-Πλούτωνα (κάνουν σύνοδο και τετράγωνο αντίστοιχα), δημιουργώντας ένα εξαιρετικά «σκοτεινό» ενεργειακό πλαίσιο. Παράλληλα, ο αστρικός Ωροσκόπος στον Ταύρο σχηματίζει ένα τ-τετράγωνο με τη Σελήνη και τον Άρη προσδίδοντας στις θέσεις τους πρωταγωνιστικό χαρακτήρα.
  Είτε ο Σκορπιός, είτε ο Πλούτωνας βγαίνουν παντοδύναμοι στο ωροσκόπιο της, όπως συμβαίνει συχνά όμως για να «ξεφύγει» ένα άτομο απαιτείται και η συνδρομή είτε του Ουρανού, είτε ενός διαταραγμένου Ποσειδώνα που μπορεί να εξωραΐσει ακόμη και την πιο φρικτή πράξη.
  Παρ’ ότι η γωνιακή θέση του διαταραγμένου Άρη στο Λέοντα μπορεί να παραπέμπει απευθείας σε εγκληματική δράση συσχετιζόμενη με παιδιά, οι «κρυφές» όψεις του Ποσειδώνα στον 5ο οίκο είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικές: Το φαινομενικά αθώο τετράγωνο του με την Αφροδίτη στους Διδύμους παίρνει άλλες διαστάσεις, αφού η τελευταία ως αστρική πέφτει πάνω στον Κρόνο και τον Ουρανό. Ο ίδιος ο πλανήτης των φαντασιώσεων ως αστρικός σχηματίζει τετράγωνα με τον Ουρανό και τον Κρόνο στον 12ο οίκο, υποδεικνύοντας την άμεση συσχέτιση μιας βαριάς όσο και σπάνιας ψυχοπαθολογίας με τα θέματα του οίκου (παιδιά, σχέσεις).

  Χένρι Γκραντ Μπράουν
  Δεν είναι από τους διασημότερους του είδους του αλλά η περίπτωση του υπάρχει καταχωρημένη στα data της Rodden.
  Τονισμένη σεξουαλικότητα (Άρης σε σύνοδο με το Δία στον 8ο οίκο) και ιδιαίτερες προτιμήσεις (Ήλιος και Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον 7ο οίκο αλλά και σε σύνοδο με τον Πλούτωνα) έχουν πολλοί πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. Όμως η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, είναι μια πολύ απεχθής δραστηριότητα, που χαρακτηρίζεται από την πλήρη εξουσία του ενήλικα-σημάδι μιας καθολικά συμπλεγματικής συμπεριφοράς: Ό, τι αδυνατεί να πράξει σε καθεστώς σχετικής ισοτιμίας, γίνεται απωθημένο και ξεσπά σε ανυπεράσπιστα θύματα. Ουρανός, Πλούτωνας, Κρόνος, Ποσειδώνας και Δίας «συνεργάζονται» πάνω σε μια τέτοια προσωπικότητα, αποδίδοντας ένα εξαιρετικά δύσοσμο ενεργειακό «χαρμάνι».
  Η δράση του Μπράουν (παντρεμένος με γιο 32 χρονών) γνωστοποιήθηκε το1984 και καταδικάστηκε σε 39 χρόνια φυλακή.
  Στην ιδιοσυναστρία τροπικού και αστρικού χάρτη η σύνοδος του Άρη με τον Δία τετραγωνίζεται με την πολυαστρία στον Καρκίνο και τον 10ο οίκο δίνοντας στον Πλούτωνα μια επιπλέον δυναμική και βέβαια συνδέοντας τη σεξουαλικότητα (8ος) με μια κακόφημη δράση ( Πλούτωνας στον 10ο). Μια ανάλογη σύνδεση 8ου και 11ου οίκου προκύπτει και από το τετράγωνο του αστρικού Ποσειδώνα με τον τροπικό Άρη: Αχαλίνωτες φαντασιώσεις και διαστροφές, ως προϊόν μιας κοινωνικής κουλτούρας χωρίς ηθικά ερείσματα.
  Φυσικά και η σύνοδος του αστρικού Άρη με τον Ουρανό στον 7ο οίκο έδωσε ακραίες διαστάσεις στην σύνδεση 8ου και 7ου (σχέσεις)
  Επιπλέον η αντίθεση του αστρικού Πλούτωνα με την τροπική Σελήνη και το τ-τετράγωνο του Κρόνου με την Δήμητρα και την αστρική Αφροδίτη, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο σχετικό άρθρο, συμπεριλαμβάνονται στις sos συνδυαζόμενες όψεις της παιδεραστίας.
   astrology.gr 

  0 0

  Ο Καρκίνος αποτελεί, κυρίως μια αλληγορία, ένα σύμβολο.
  Συνδέεται και επηρεάζεται άμεσα από τη Σελήνη για την οποία βέβαια αφθονούν οι μυθολογικές αναφορές.
  Οι θεότητες της σελήνης, κατά την αρχαία παράδοση, ήταν η Άρτεμις, η Αθηνά και η Αστάρτη.
  Η Άρτεμις ήταν κόρη του Δία και της Λητούς.
  Την επόμενη από την ημέρα της γέννησης της η μητέρα της έφερε στον κόσμο τον Απόλλωνα.
  Η δεύτερη αυτή γέννα, όμως στάθηκε βασαβιστική και η ίδια η Άρτεμις ( κατά την μυθολογία οι θεοί γεννιούνται ενήλικες και με πλήρη πνευματική ανάπτυξη) βοήθησε την μητέρα της να γεννήσει τον αδερφό της.
  Αποθαρρύνθηκε ωστόσο τόσο πολύ η θέα της μητέρας της που πονούσε που ζήτησε να μην γίνει ποτέ η ίδια μητέρα.
  Παρακάλεσε τον Δία να της επιτρέψει να μείνει παρθένος οργανισμός σε όλη της τη ζωή, να της δώσει ένα τόξο και βέλη και να την αφήσει να κυνηγάει στα δάση.
  Όποτε κουραζόταν πήγαινε να ξαποστάσει δίπλα στον αδερφό της τον Απόλλωνα.
  Και καθώς αυτός ήταν ωραίος σαν τον Ήλιο και η Άρτεμις δίπλα του έμοιαζε όμορφη σαν τη Σελήνη.

  0 0

  Αλίκη Βουγιουκλάκη,
  Αντζέλικα Χιούστον,
  Απόστολος Γκλέτσος, 
  Βίκυ Καγιά,
  Γιάννης Βούρος, 
  Δαλάϊ Λάμα, 
  Δέσποινα Βανδή,
  Έρνεστ Χέμινγουέι (Αμερικάνος συγγραφέας),
  Εστέ Λόντερ,
  Ιζαμπέλ Ατζανί,
  Ιούλιος Καίσαρας,
  Κάτια Ζυγούλη,
  Κάχι Κακιασβίλι, 
  Κέβιν Μπέϊκον, 
  Κλοντ Μοντανά, 
  Κόρτνεϊ Λαβ,
  Κρις Άϊζακ, 
  Λιβ Τάϊλερ,
  Μάικ Τάισον,
  Μαριάντα Πιερίδη,
  Μέριλ Στριπ,
  Μπιλ Κόσμπι, 
  Μπριγκίτε Νίλσεν,
  Ναταλία Γερμανού.
  Νέλσον Μαντέλα,
  Νιλ Τέναντ, 
  Νίνο Ξυπολητάς, 
  Ντέϊβιντ Σπέϊντ, 
  Ντέμπορα Χάρι,
  Όσκαρ ντε λα Ρέντα, 
  Πάμελα Άντερσον,
  Πέγκι Σταθακοπούλου,
  Πιερ Καρντέν, 
  Πιέτερ Ρούμπενς ( Φλαμανδός ζωγράφος).
  Πρίγκιπας Ουίλιαμ, 
  Πριγκίπισσα Νταϊάνα,
  Ρεβέκκα Καμχή,
  Ρένια Λουιζίδου,
  Ρόμπιν Ουίλιαμς, 
  Σίντι Λόπερ,
  Σοφία Χρυσοχοϊδου,
  Στάθης Ψάλτης, 
  Τζένη Μπότση,
  Τζέρι Χολ,
  Τζον Γκλεν, 
  Τζον Κιούζακ, 
  Τζόρζιο Αρμάνι, 
  Τζορτζ Μάϊκλ, 
  Τζορτζ Μπους, 
  Τζόρτζιο Αρμάνι, 
  Τομ Κρουζ, 
  Χάρισον Φορντ, 

  0 0

  Στην ελληνική Μυθολογία ο Καρκίνος συνδέεται με τον Ηρακλή, γιατί σε έναν από τους άθλους του η Ήρα έστειλε ένα καβούρι για να βοηθήσει τη Λερναία Ύδρα.
  Για τις υπηρεσίες του η Ήρα το αντάμειψε κάνοντάς το άστρο και του χάρισε την αθανασία.
  Σύμφωνα με τη χαλδαϊκή και την πλατωνική φιλοσοφία, ο Καρκίνος είναι ένας αγωγός από τον οποίο περνούν οι ψυχές στη γήινη υπόσταση και ο Αιγόκερως είναι ο δρόμος από τον οποίο οι ψυχές επιστρέφουν στον ουρανό.
  Ο Καρκίνος και ο Αιγόκερως δίνουν τα ονόματά τους στους δύο Τροπικούς.
  Ορισμένοι ελληνικοί μύθοι συνδέουν τον Καρκίνο με δύο όνους που βοήθησαν τους θεούς στη μάχη τους κατά των γιγάντων. Οι θεοί τους αντάμειψαν κάνοντάς τους άστρα.
  Ο αστερισμός του καρκίνου βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του ουρανού.

  Ο Καρκίνος είναι παρορμητικό ζώδιο του Νερού με κυβερνήτη τη Σελήνη που συμβολίζει το υποσυνείδητο, τη μνήμη, την αντίδραση. Χαρακτηρίζεται από τη λέξη "αισθάνομαι" γιατί επηρεάζεται πολύ από τα αισθήματα. Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος, πληγώνεται εύκολα και τα δάκρυά του δεν είναι ποτέ ψεύτικα. Απογοητεύεται εύκολα, έχει μεγάλη φαντασία, καταπληκτική μνήμη και μελετά το παρελθόν και την ιστορία.

  Είναι εχέμυθος, λατρεύει την οικογένεια, σπάνια εκφέρει γνώμη και δεν αποκαλύπτει την προσωπική του ζωή. Αγαπά τα χρήματα, την ασφάλεια του σπιτιού του, είναι επίμονος και μαθαίνει από τα λάθη του. Είναι πονόψυχος αλλά η αυτοσυντήρηση είναι γι αυτόν σημαντικότατη ανάγκη.
  Αλίκη Κοτζιά

  Καρκίνος από το Α έως το Ω 

  0 0

  Τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα -Κέρδισε (84-55) την Τουρκία και πέρασε στα ημιτελικά
  Με μια σπουδαία εμφάνιση τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας μπάσκετ συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στο Eurobasket γυναικών της Τσεχίας.
  Σήμερα οι Ελληνίδες κέρδισαν με 55-84 τις Τουρκάλες και πήραν την μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά!

  0 0

  Ένας έξυπνος οδηγός με λέξεις-κλειδιά για τις ιδιότητες κάθε ζωδίου αλλά και τις καταστάσεις ή τα αντικείμενα που συνδέονται με αυτό.
  Διάρκεια: 21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου
  Στοιχείο: Νερό
  Ποιότητα: Παρορμητικό.....
  karkinos1111
  ΛΕΞΕΙΣ - ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
  Α
  Αγροί, Αγρότες, Άμυνα, Ανάμνηση, Ανασκαφές, Αντίκα, Αποκατάσταση, Αποταμίευση, Αρχαιολογία, Ασήμι, Αυταπάρνηση
  Β
  Βάρκα, Βιορυθμοί
  Γ
  Γεννήτρια, Γκρίνια
  Δ
  Δεκτικότητα, Δημόσιο, Δοχείο
  Ε
  Έθνος, Εξάρτηση, Εποικισμός, Ευαισθησία
  Ζ
  Ζεστασιά
  Η
  Ήθη και έθιμα
  Θ
  Θάλασσα, Θαλπωρή, Θηλασμός, Θηλυκό, Θόλος, Θύλακας
  Ι
  Ιδιωτική ζωή, Ιθαγενής, Ικεσία, Ιστορία
  Κ
  Καλλιέργειες, Καμπύλη, Καταγωγή, Κατοικία, Κληρονομικότητα, Κοινωνική Πρόνοια, Κουκούλι, Κυκλοθυμία
  Λ
  Λαϊκή Τέχνη, Λαός
  Μ
  Μετανάστευση, Μητέρα, Μήτρα, Μητρότητα, Μιζέρια, Μουσεία
  Ν
  Ναύτης, Νερό, Νταλκάς
  Ξ
  Ξενοφοβία
  Ο
  Οιδιπόδειο, Οικειότητα, Οικογένεια, Οικογενειακή επιχείρηση, Οικονόμος, Οίκτος
  Π
  Παλαιό, Παλαιοντολογία, Παράδοση, Παρελθόν, Πατρίδα, Πατριωτισμός, Προσκόλληση, Προστασία, Προστατευτισμός
  Ρ
  Ράτσα, Ρατσισμός
  Σ
  Σπίτι, Στήθος, Στομάχι, Στρογγυλό, Συλλέκτες, Συλλογές, Συμπόνια, Συναίσθημα
  Τ
  Τροφοδοσία, Τρυφερότητα
  Υ
  Υγρό, Υδραυλικός, Υποσυνείδητο
  Φ
  Φιλοξενία, Φυλή, Φυτώριο, Φωλιά
  Χ
  Χωράφι, Χουχούλιασμα
  Ψ
  Ψυχοπονιάρης
  Ω
  Ωό, Ωοειδής

  Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου) εδώ

  Η μυθολογία του Καρκίνου εδώ


  0 0

  H Διεθνής Ημέρα Χηρών (International Widows Day) καθιερώθηκε το 2010 από τον ΟΗΕ, για να επισημάνει τη «φτώχεια και την αδικία που βιώνουν εκατομμύρια χήρες και τα προστατευόμενα από αυτές μέλη σε όλο τον κόσμο».
  Η πρωτοβουλία ανήκε στον αγγλοϊνδό επιχειρηματία Λόρδο Λούμπα, ο οποίος από το 1998 έχει συστήσει το ομώνυμο ίδρυμα για την παροχή βοήθειας σε αναξιοπαθούσες χήρες.
  Η 23η Ιουνίου επελέγη, επειδή την ημέρα αυτή του 1954 η μητέρα του Λόρδου Λούμπα, Σριμάτι Πούσπα Βάτι Λούμπα, έμεινε χήρα.

  0 0

  H Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημόσια Υπηρεσία (UN Public Service Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, για να τιμήσει τη συνεισφορά του δημόσιου τομέα των κρατών - μελών του στην αναπτυξιακή διαδικασία.
  Την ίδια ημέρα ανακοινώνονται και οι νικητές των σχετικών βραβείων, που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ από το 2003. Η Ελλάδα έχει τιμηθεί μία φορά το 2003, για την καθιέρωση του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη.

  0 0

  Το 1946 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη συμπλήρωση 50 ετών από την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, άρχισε να εορτάζει την επέτειο της έναρξης των Αγώνων στις 6 Απριλίου, έχοντας μάλιστα κάνει πρόταση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως η ημερομηνία αυτή αποτελέσει κοινό εορτασμό.
  Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε, όμως, να ορίσει ως Ολυμπιακή Ημέρα την 23η Ιουνίου, ημέρα ίδρυσής της το 1894 και ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.
  Η ΕΟΕ και όλες οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές ανά τον κόσμο, ακολουθώντας την απόφαση της ΔΟΕ, εορτάζουν την Ολυμπιακή Ημέρα στις 23 Ιουνίου κάθε χρόνο.

  0 0
 • 06/22/17--15:14: #Yfsf_Ant1 4: 9ο live
 • Τρεις περίπου εβδομάδες κεφιού και πολλών μεταμφιέσεων απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του Your Face Sounds Familiar.
  Άλλη μια chic – λαμπερή εμφάνιση έκανε στο πλατό του Your Face Sounds Familiar η Μαρία Μπεκατώρου. Η παρουσιάστρια του ANT1, καλησπέρισε κοινό και τηλεθεατές με τον δικό της μοναδικό τρόπο.
  Όσο αφορά το look της, το styling της Μαρίας Μπεκατώρου επιμελήθηκε για άλλη μια φορά ο Χρήστος Αλεξανδρόπουλος, το μακιγιάζ της, η Έλσα Πρωτοψάλτη, ενώ το hair look της, ο Στέφανος Βασιλάκης!
  Πανταζής εις διπλούν στη σκηνή του Your Face Sounds Familiar. Ο δημοφιλής τραγουδιστής βρέθηκε στις πρόβες του Γιάννη Χατζόπουλου για να του μάθει μερικές ατάκες, αλλά και στο 9ο live για να τραγουδήσουν παρέα «Στον έβδομο ουρανό». Από τις καλύτερες μεταμφιέσεις του Γιάννη Χατζόπουλου που πέτυχε τον Λευτέρη Πανταζή, ιδιαιτέρως όταν τον είχε δίπλα του.
  Οι μεταμφιέσεις σήμερα :
  Δημήτρης Μακαλιάς:Gene Kelly με το “Singing in the rain”
  Άρης Μακρής: Metallica με το «Enter Sandman»
  Ησαΐας Ματιάμπα: Stevie Wonder με το “Superstition”
  Κόνυ Μεταξά: Damien Rice με το “ The blower’s daughter”
  Αντώνης Δόμινος: Pharrel Williams με το “ Happy”
  Σαμπρίνα: Olivia Newton – John με το “Physical”
  Ιρένε Τροστ: Δήμητρα Γαλάνη με το «Δύο μέρες μόνο»
  Γιάννης Χατζηγεωργίου: Lana Del Ray με το “ Blue Jeans”
  Γιάννης Χατζόπουλος: Λευτέρης Πανταζής με το «Στον έβδομο ουρανό»
  Παρθένα Χοροζίδου: Ελένη Τσαλιγοπούλου με το «Εγώ σ ’αγάπησα εδώ»

  Νικητής : Αντώνης Δόμινος

  0 0

  Εργασιακές συνθήκες